Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én érzem gáznak a "soroza...

Csak én érzem gáznak a "sorozatszül" kifejezést?

Figyelt kérdés
Annyira degradáló és lealacsonyító! Nekem kiskorkülönbséggel születtek gyermekeim és ebbe a kisfejezésbe itt a gyk.-n állandóan belebotlom, és felettébb sértőnek érzem. más kiskorkülönbségesnek mi erről a véleménye?

2017. ápr. 19. 13:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
45%
Nalunk nagyobb korkulonbseg van a testveremmel, sosem bantottam, mert nem a rivalisom volt hanem a kistesom akit szeretek es vedek. Eszembe nem jutott megtepni. A jatszoteren rossz nezni, ahogy a 2-3-4 eves testverek gyilkoljak egymast a vodorert, vagy a szulok figyelmeert.
2017. ápr. 19. 15:57
 52/74 A kérdező kommentje:

Egy kiskamasz nem tekinti riválinak a kicsit? Ezt én nem így látom, annál inkább annak tekinti, mert megszokta, h hosszú évekig csak ővé volt a kizárolagos figyelem, és kapott egy dacoló síró kistesót a nyakába.

Amit az egyik válaszoló leírt abban is nagy igazság van, ennyi erővel sohasem jön jókor a kistesó.

Ha még kicsi, akkor túl kicsi és nem kap elég figyelmet, ha már nagyobbacska épp oviba, suliba megy, akkor azért ne, ha még nagyobb kiskamasz, kamasz az egy érzékeny és veszélyes korszak és még sorolhatnám. Ennyire nem lehet mindenhez igazodni.

2017. ápr. 19. 16:00
 53/74 anonim ***** válasza:
90%
Na de kedves kerdezo, szerinted egy masfel evesnek meg egy 3 evesnek elegendo, hogy csak a 4 honapos alvasidejeben csak az ovek az anyukajuk? Sot, akkor is kettojuke, osztva, nem kulon-kulon. Egy 3 evest teljesen mas kot le mint egy masfelest. Kapnak az anyukabol napi 2-3-szor 1orat ketten egyutt. Ez nem valami sok egy olyan koru gyereknek, akinel konkretan akkoriban alapozod-formalod a szemelyiseget.
2017. ápr. 19. 16:00
 54/74 A kérdező kommentje:

Jó, ez azért elég extrém példa 3 éves, 1,5 éves és 4 hónapos? Azért ez elég ritka...

Ilyen esetben én a 3 évest beraknám már oviba...

2017. ápr. 19. 16:03
 55/74 anonim ***** válasza:
60%

Egy ertelmesen nevelt kiskamasznak nem rivalisa a keteves vagy a hat honapos. Nem tepi ki a kezebol a kisautot, a csorgot, es a legfontosabb: o mar megtanult varni. Sot: megtanult jatszani egyedul is, korabol kifolyolag. Ez is fontos.

2 eves es 7 eves testvereket SOSEM lattam meg tombolva rugdosni vagy harapni egymast. 2-3-4 eveseket hetente latok tepni egymas hajat, egymasnak vagni a homokozojatekot.

2017. ápr. 19. 16:03
 56/74 anonim ***** válasza:
28%

"47, a figyelem kell, de egy kiskamasznak el tudod magyarazni, hogy varjon par percet. Egy kiskamasz nem tekinti rivalisanak a ketevest es nem fog belerugni, mint ahogy a 3-4 eves testvereknel latom ezt.

Ez a kulonbseg! Ez eleg fontos szerintem."

Ebben óriásit tévedsz. Olvasgasd itt a gyiken a kamaszpanaszt.:-) Tesók között meg van néha hadakozás, pláne, ha fiúk, tökmindegy, másfél vagy 4 év van-e köztük. Nálunk is volt, aztán kinőtték, meg kell tanítani a konfliktuskezelést. Mellesleg a kisebb fiam osztályában anno egy anyu által körülrajongott egyke volt a legkezelhetetlenebb gyerek, ritka agresszív és pofátlan kölyök.

2017. ápr. 19. 16:04
 57/74 anonim ***** válasza:
54:nem, sajnos nem ritka. Nalunk eleg sok ilyen van a kornyeken..
2017. ápr. 19. 16:04
 58/74 anonim ***** válasza:
46%
56, van hadakozas, de szerintem a lenyeg akkor is az, felfogjak-e a miertjet, hogy a szulo miert nem er ra csak tiz perc mulva. Es igen, vannak neveletlen bunko kiskamaszok is. De milyen neveletlen lenne az a 12 eves kiskamasz akkor, ha lenne egy 10, 9 meg 7 eves testvere is.....gyakorlatilag keteves koratol fogva parkolopalyan volt.
2017. ápr. 19. 16:07
 59/74 A kérdező kommentje:
nem érzek igazságtartalmat a parkolópályán volt kifejezésben. Attól hogy valakinek van 2-3-4 testvére az nem jelenti azt automatikusan, h pakrolópályán van.
2017. ápr. 19. 16:14
 60/74 A kérdező kommentje:
Nekem még nem kiskamaoszok, de már most érzem, h rengeteg figyelem és törödés kell nekik. El sem tudom képzelni, mit csinálnék ha még egy 2 éves sirós, dacoló is lenne mellettük.
2017. ápr. 19. 16:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!