Csak én érzem gáznak a "sorozatszül" kifejezést?
Egy kiskamasz nem tekinti riválinak a kicsit? Ezt én nem így látom, annál inkább annak tekinti, mert megszokta, h hosszú évekig csak ővé volt a kizárolagos figyelem, és kapott egy dacoló síró kistesót a nyakába.
Amit az egyik válaszoló leírt abban is nagy igazság van, ennyi erővel sohasem jön jókor a kistesó.
Ha még kicsi, akkor túl kicsi és nem kap elég figyelmet, ha már nagyobbacska épp oviba, suliba megy, akkor azért ne, ha még nagyobb kiskamasz, kamasz az egy érzékeny és veszélyes korszak és még sorolhatnám. Ennyire nem lehet mindenhez igazodni.
Jó, ez azért elég extrém példa 3 éves, 1,5 éves és 4 hónapos? Azért ez elég ritka...
Ilyen esetben én a 3 évest beraknám már oviba...
Egy ertelmesen nevelt kiskamasznak nem rivalisa a keteves vagy a hat honapos. Nem tepi ki a kezebol a kisautot, a csorgot, es a legfontosabb: o mar megtanult varni. Sot: megtanult jatszani egyedul is, korabol kifolyolag. Ez is fontos.
2 eves es 7 eves testvereket SOSEM lattam meg tombolva rugdosni vagy harapni egymast. 2-3-4 eveseket hetente latok tepni egymas hajat, egymasnak vagni a homokozojatekot.
"47, a figyelem kell, de egy kiskamasznak el tudod magyarazni, hogy varjon par percet. Egy kiskamasz nem tekinti rivalisanak a ketevest es nem fog belerugni, mint ahogy a 3-4 eves testvereknel latom ezt.
Ez a kulonbseg! Ez eleg fontos szerintem."
Ebben óriásit tévedsz. Olvasgasd itt a gyiken a kamaszpanaszt.:-) Tesók között meg van néha hadakozás, pláne, ha fiúk, tökmindegy, másfél vagy 4 év van-e köztük. Nálunk is volt, aztán kinőtték, meg kell tanítani a konfliktuskezelést. Mellesleg a kisebb fiam osztályában anno egy anyu által körülrajongott egyke volt a legkezelhetetlenebb gyerek, ritka agresszív és pofátlan kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!