Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én érzem gáznak a "soroza...

Csak én érzem gáznak a "sorozatszül" kifejezést?

Figyelt kérdés
Annyira degradáló és lealacsonyító! Nekem kiskorkülönbséggel születtek gyermekeim és ebbe a kisfejezésbe itt a gyk.-n állandóan belebotlom, és felettébb sértőnek érzem. más kiskorkülönbségesnek mi erről a véleménye?

2017. ápr. 19. 13:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
49%

Akkor már a fogalmazásba is beleköthetnénk, mert az én szememet meg az sérti. Pl. "kis korkülönbség", nem "kiskorkülönbség", "kifejezés" nem "kisfejezés" és a mondatkezdő betű nagybetű.

Csak mert én is ennyire ráérek!

2017. ápr. 19. 15:07
 32/74 A kérdező kommentje:

73%-os.

Ezt nem fogalmazásnak hanem elírásnak illetve helyesírásnak nevezik.

Én úgy tudom, h az "ellik" kifejezést állatoknál használjuk. Én sem mondtam soha egy férfira, h kan, és egy nőre meg, h szuka. Kb. ugyanaz a szint.

2017. ápr. 19. 15:12
 33/74 anonim ***** válasza:
74%
En megmondom oszinten azt utalom, amikor valaki tenyleg megcsinal 3-4 gyereket pici kulonbseggel aztan nem tudnak viselkedni..boltban, postan, jatsztoteren uvoltenek, lepakolnak mindent, harapjak-utik a tobbi gyereket (hiszen otthon ezt szoktak meg mert csak igy tudnak ervenyesulni), pokoli neveletlenek mert az anyjuknak egesz egyszeruen nem volt ideje megfogni oket mert mindig a legkisebbet szoptatta-altatta.
2017. ápr. 19. 15:13
 34/74 A kérdező kommentje:
ugyanaz mint a sorozatszül, degradáló és lealacsonyító, ha nem rosszabb....
2017. ápr. 19. 15:14
 35/74 anonim ***** válasza:
(Utolso vagyok, csak a szazalekom annyi mint a kerdezo elott ironak)
2017. ápr. 19. 15:14
 36/74 anonim ***** válasza:
Nem az én dolgom, én ezeket a kifejezéseket sosem használtam, és az sem érdekel, ha másnál látom. Egyébként bizonyos esetekben valóban jobban érzékelteti a valóságot, mint a standard megnevezés.
2017. ápr. 19. 15:15
 37/74 anonim ***** válasza:
50%
Bocsi de aki csak megszuli, aztan nem neveli oket arra nehez szebb szot mondani. Es sajnos sokan vannak akik csak megszulik de ahogy elottem is irtak, nincs rajuk idejuk a tobbi mellett ezert nem nevelik meg. Es ez szomoru mert a gyereket nem csak kitolni kell.
2017. ápr. 19. 15:18
 38/74 anonim ***** válasza:
66%
Kerdezo rad nem vonatkozik mert te kettot vallaltal csak, nem sorozatban 4-5-ot aztan lesz ami lesz.....ne vedd magadra!
2017. ápr. 19. 15:21
 39/74 A kérdező kommentje:

Persze értem, h ez kiborító tud lenni, de nagyban gyerekfüggő is. Bölcsiben is dolgoztam szóval láttam egy-két dolgot. Minden gyereknek szüksége van a figyelemre és atörödésre ez vitathatatlan és ha ott van még plusszba 1-2 gyerek, akkor kevesebb jut neki ezekből ez tény. DE: van olyan személyiség akinek ez meg sem kottyan, ők a klasszikus jó gyerekek, simán eljátszanak, egy hangjuk sincs, elszorakoztatják magukat már kicsinek is, és van olyan aki a tipikus 2 emberes gyerek. Én ilyet is és olyat is láttam már. És az, h kinek milyen személyiségű gyerek jut az a szerencse kérdése. Persze neveléssel, és odafigyeléssel szinte bármit el lehet érni, de attól még az alapszemélyiségük nem fog változni.

Szóval hatalmas felelősség és kihívás, és én habár magam is "sorozatszülő" vagyok, tisztelem ezeket az anyákat, h ezt így bevállalták és kisebb nagyobb sikerrel csinálják is. Az meg, h néha panaszkodnak, nekem nem okoz problémát, bárki kiborulhat néhanapján.

2017. ápr. 19. 15:25
 40/74 anonim ***** válasza:
22%

Nekem a kettő is sorozat, ha még az elsővel se boldogul, de már szüli a másodikat és aztán jön a hülyébbnél hülye kérdéseivel,

hogy mit csináljon a ~13-14 hónapos "naggyal", ha az nem érti meg, hogy neki a kicsivel kell foglalkoznia...

"miért harap, miért húz hajat amikor már "nagy"... és a többi és a többi...

2017. ápr. 19. 15:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!