Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak én érzem gáznak a "soroza...

Csak én érzem gáznak a "sorozatszül" kifejezést?

Figyelt kérdés
Annyira degradáló és lealacsonyító! Nekem kiskorkülönbséggel születtek gyermekeim és ebbe a kisfejezésbe itt a gyk.-n állandóan belebotlom, és felettébb sértőnek érzem. más kiskorkülönbségesnek mi erről a véleménye?

2017. ápr. 19. 13:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
45%

Akinek 3 vagy több gyereke van na pont azok akik a gyerekekért élnek, és ök akik nem rinyálnak ez miatt.

Akit ismerek, hogy rinyál az az egy gyerekesek, hogy még az az egy gyerek is sok, nem fog többet szülni...

Nekem 2 gyerekem van 21 hónap korkülömbséggel. Mi küklföldön élünk, és foggalmam sincsen a magyar juttatásokról, de itt csak akkor kapsz "gyest" ha elötte minimum 1 évet dolgoztál és százalékosan. Ha nem dolgoztál akkor csak egy minimum pénzt kapsz.

Èn egy nagyon jó munkahelyröl mentem el gyereket szülni, és igen magas "gyest" kaptam. Mindenképpen közeli korkülömbséget akartam. Nekem egy 4 évvel idösebb bátyám van, és soha nem voltunk jó testvérek, mert túl nagy volt a korkülömbség(nem vagyunk rosszba, de egy 14 éves fiut nem érdekelte a 10 éves huga barbia).

Szerencsém volt, mert a második gyerek is lány lett, és szinte már ikrek. Mindent együtt csinálnak és hihetetlen erös a ragaszkodás egymáshoz. Játszótársak mindenképpen, és órákat képesek eljátszadozni együtt(most 4 és 6 évesek).

Ès még egy nagy elönye van. A nagyot se és a kicsit sem kellett az elsö 1 évben rángatni sehova sem. Mivel a nagy még nem volt ovis, így akkor keltünk reggel amikor akartunk, ha esett mindenki otthon maradt. Ha a kicsi lázas volt, nem kellett a nagyért az oviba menni. Szuper kényelmes volt mindig is velük. Ja és nekem egyetlen segítségem a férjem aki 7-18 óra között nincsen itthon, de nincsen se nagymama, se más.

2017. ápr. 19. 13:58
 12/74 A kérdező kommentje:

Számos oka lehet annak, h valaki így dönt:

1. nehezen jött össze az első, egyesek azt mondják, h szopi alatt könnyebb teherbe esni, mert összevissza vannak a hormonok (tudom mások szerint meg nincs is peteérés)

2. az elsőt is idősebben szülte akar 2.-at nem akar várni éveket

3. Egybe szeretné letudni az egészet, lehetőleg átfedésbe, h ne kelljen többször 2-3 évet kiesni a munkából. Vagy azért, mert szereti vagy az anyagiak miatt

4. nem akarja a "nagyot" bölcsibe adni és inkább otthon marad vele amíg lehet, utána is elhozza ebéd után

5. egészségügyi pbléma miatt nem javasolt, h idősebb korban szüljön

Hirtelen ezek jutottak eszeben, de biztos van még ezer és ezer oka annak, h valaki így dönt

6. csak becsúszott véletlenül

Attól még nem kell senkit ilyen kifejezésekkel illetni.

2017. ápr. 19. 13:58
 13/74 A kérdező kommentje:

"elli"

borzasztó....

2017. ápr. 19. 13:59
 14/74 anonim ***** válasza:
77%
Én nemrég találkoztam először ezzel a kifejezéssel. Ha most akarnék gyereket (másfél éves mellé), akkor pont nem érdekelne. De most tényleg, ez számít valakinek, hogy itt ismeretlenek ezt elítélik? Én nem akarok kis korkülönbséges tesót, ismerem magamat és a korlátaimat. (Talán nem korlát, bírnám, csak nagyon nem élvezném.) Ennek ellenére nem gondolom, hogy ez gáz lenne, mindenki döntse el maga, hogy bevállalja-e. Itt sok olyan kérdés van, hogy valaki sír-rí, szenved a két kicsivel, de biztos van aki köszöni szépen, jól megvan, csak az nyilván nem ír ki erről kérdést.
2017. ápr. 19. 14:01
 15/74 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ne vedd magadra.

Ez egy pejoratív kifejezés és nem arra mondják, aki több gyereket vállal, esetleg kis korkülönbséggel.

Olyanokra mondják, akik pl.:

- kifejezetten rossz anyagi körülmények között élnek és mégis sok gyereket vállalnak, de közben egy felnevelése is gondot okozna nekik

- felelőlenek és nem védekeznek, csak úgy jönnek a gyerekek

- akik kifejezetten azért szülnek kis korkülönbséggel, hogy nehogy vissza kelljen menniük dolgozni

Ilyen utóbbit én is ismerek, iskola után egy kicsit dolgozott, most jön az 5. gyerek, elmúlt már 30 éves a nő, de még életében nem volt munkahelye hosszabb ideig. Egyébként nagyik pénzelik őket, mert nem tudnának megélni, mert igényeik persze vannak. Ez is felelőtlenség.

Ha te normális körülmények között élsz, akkor ne vedd magadra, nem rád mondta senki sem.

2017. ápr. 19. 14:05
 16/74 anonim ***** válasza:
62%
Nem kell velük foglalkozni, kérdező.:-) Nálunk 15 hónap van a két gyerek között, tervezetten. Sokkal idősebb vagyok a tesóimnál, inkább pótanyjuk voltam, mint testvérük, utáltam, hogy gakorlatilag egyke vagyok. Legszívesebben ikreket szültem volna, de ez sajnos nem kivitelezhető beavatkozás nélkül.:-) Ők viszont úgy nőttek fel, mintha azok lennének, most, diploma után más-más városban dolgozva, huszonévesen is nagyon jó a kapcsolatuk, jutott elég figyelem és szeretet mindkettőre. Ostoba emberek véleménye meg nem ér fel hozzám.
2017. ápr. 19. 14:11
 17/74 anonim ***** válasza:
58%

Ket gyereked van, ez a sorozatszules szerintem nem igazan rad vonatkozik.

De en sem ertem, hogy evente miert szulnek sokan. Itt is jonehany ilyen volt mar, hogy a gyerekek kozott volt egy ev, harom negy ev alatti gyerek! Mi ez verseny?!

2017. ápr. 19. 14:11
 18/74 anonim ***** válasza:
66%

Én másfél év korkülönbséggel "sorozatellettem" őket. Legjobb döntés volt életemben, semmi hátrányát, csak előnyét érzem.

Most ezen kinek mi és miért nem tetszik? :) de mindegy, mert gyökerek véleménye amúgy sem érdekel

2017. ápr. 19. 14:17
 19/74 anonim ***** válasza:
57%

"Tehát ha valaki a GYED alatt szüli meg a 2.-at, akkor kapja továbbra is a GYED-et és a GYES-t."

Csak erre reagálnék: nem.

Ha Gyed alatt szül, akkor kapja a kicsire a CSED-et, majd GYED-et, a nagyra pedig a GYED-et, amíg az be nem tölti a kettőt.

Pl. : ha a "nagy" 1 éves korában érkezik a második, akkor 1 fél évig 1 CSED + 1 GYED, a második félévben 2 GYED, és csak a nagy 2 éves korától csak GYED+GYES.

2017. ápr. 19. 14:21
 20/74 A kérdező kommentje:

Utolsó, köszi a pontosítást, szerintem másnak is hasznos lesz.

Ha pl. nagy általánosságban azért fél éves kor alatt kevesen kezdenek probálkozni, plusz a 9 hónap várandósággal számolva, az már kb. 1,5 év. Tehát csak minimális ideig kap valaki extra magas ellátást, az meg szerintem kevés, ahhoz hogy valaki erre tudjon alapozni.

Mert akkor ha jól értem a nagy 2 éves korától jár csak GYED+GYES, így míg valaki GYEDből és apa fizetéséből nevelt 1!gyereket, utána ez csak a 25000 ft Gyessel fog kiegészülni, és lesz még 1 gyerek. Tehát még így is tartom, h kizárt, h valaki csak ezért vállaljon kiskorkülönbséggel gyereket.

2017. ápr. 19. 14:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!