Csak én érzem gáznak a "sorozatszül" kifejezést?
De honnan a pi...ből tudod, hogy milyen személyiségű lesz a "nagyod", ha már pár hónapos korában nekiállsz az újabb poronty legyártásába?
Mert aki kis korkülönbséggel vállal, az EZT teszi!
En azokat tisztelem, akik felismerik a hataraikat, es addig nyujtozkodnak, ameddig a takaro er. Sajnos teny es valo, nem mindenki bir el sok hasonlo koru gyerekkel otthon, megis sokkal tobben bevallaljak, mint kellene. Es legtobb esetben ezek a gyerekek problemasak lesznek, vagy eroszakos es vad, vagy szo szerint neveletlen. Nyilvan konnyebb a kevesebbre odafigyelni, tanitgatni, foglalkozni vele.
Minden tiszteletem azoke, akik sokat vallaltak es BIRJAK, vagy BELATTAK hogy nem birnak ezert lealltak a szamukra megfelelo gyermekszammal. Es sajnos ez a ket tipusu anyuka a legritkabb. Ennek kik isszak a levet? A gyerekek.
Szerintem itt abban látják a problémát, hogy egyes szülők így alig fordítanak figyelmet, pénzt, energiát a gyerekre. Ami azért butaság, mert akkor valószínűleg az elsővel sem foglalkozott valami sokat, tehát egy gyerekkel is meg lehetne szólni ennyiből.
Mi is kis korkülönbséggel tervezzük a gyerekeket, és minket pl egyáltalán nem érdekel erről mások véleménye. Párom már középkorú, nem akarunk éveket kihagyni, hogy ne ússzon el a lehetőség. Munkát váltottam, hogy a kicsikkel (egyelőre csak egy kicsivel) sokkal többet lehessek, igyekszünk mindent megtenni, hogy nekik majd minél jobb legyen, jusson rájuk elég figyelem, törődés, szeretet, pénz. Készülünk már most, hogy pl nagy kertes házban nőjenek fel, biztosítsunk mindent, mire a többi gyerek is meglesz. És ha valaki ezt vágná a képembe, hogy sorozatgyártunk, biztos elküldeném valamerre.
Nemcsak azért lesz egy gyerek erőszakos és durva, mert nem kap elég figyelmet, ez számos egyéb tényezőből tevődik össze.
Pontosan azt előre senki sem tudja, hogy hol húzodnak a határai, milyen lesz a nagy ill. a kicsi. De az élet ilyen kiszámíthatatlan.
Persze ha valaki már eggyel sem bír, ne vállajon 2.-at. De ha úgy gondolja, h jól "bírja" 1-el, és szeretne mégegyet és nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogy ezt ő előre elképzelte, na puff neki van ilyen is. Vannak nehezebb időszakok, majd túllesznek rajta. És ha idejár valaki panaszkodni? vagy a barátnőjének, férjének stb.-nek panaszkodik? Ő dolga. én nem török pálcát senki feje felett.
"Es 70%-osnak igaza van, nem lehet tudni elore nyugodt lesz-e a gyerek, meg kell ismerni, tanitani, nevelgetni, megadni sajat magabol az anyukanak minel tobb es hasznosabb minosegi idot."
A gyereknek két szülője van, nem csak anyja, apja is. Komolyan nem értem ezt a hülyeséget, a 3- 4 évesnek a dackorszakban, a 6-7 évesnek iskolakezdés idején nem kell már figyelem, akkor már lehet "gyártani" a következőt? Ki kell analizálni a nagyot, vajon hogy bírja majd a kistesót?:D Minél fiatalabb, annál kevésbé rögzül benne, hogy ő van egyedül, csak körülötte forog a világ, közel vannak korban, sokkal jobban tudnak játszani is egymással, mint amikor a kiskamasz mellé odarakják az óvodást.
En speciel erre hasznalom a sorozatszul kifejezest. Amikor valaki esz nelkul tenyleg csak szul es szul masfel evente, de abszolut nem veszi figyelembe a sajat es csaladja hatarait, korulmenyeit. Van a hazunk kornyeken egy csalad, 3 fiu es egy babakocsis lanyka. Minden reggel elottem mennek oviba/suliba (a legnagyobb elsos-masodikos lehet). Anyuka tiszta ideg, a fiuk egesz uton rugdossak, lokdosik egymast, anyuka kozben ordibal veluk, alafestesnek a kislany uvolt a kocsiban. Anyuka kezeben persze remeg a cigaretta kozben, egyikrol gyujt a masikra.
Hihetetlen rossz nezni.
47, a figyelem kell, de egy kiskamasznak el tudod magyarazni, hogy varjon par percet. Egy kiskamasz nem tekinti rivalisanak a ketevest es nem fog belerugni, mint ahogy a 3-4 eves testvereknel latom ezt.
Ez a kulonbseg! Ez eleg fontos szerintem.
44-es! Teljesen egyetértek. Aki ugyanis 1 el lelkiismeretesen foglalkozik, az megprobál 2 vel is. A kicsi alvásidejében pl. csak a naggyal játszik, a kicsi szoptatásidejében olvasgat neki, vagy szineznek együtt, képeket nézegetnek stb.
Nem egyszer láttam h anyuka a kicsit magára kötve AKTÍVAN játszott a játszótéren a naggyal.
És olyat is hallottam, h anyukának már rettentő unalmas volt a 3.-kal is kockából várat építeni, de megtette, mert tudta, h ezzel a gyerek érdekét szoljálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!