2 évesetek önmagát nevén nevezi vagy az "én" kifejezést használja?
Most voltunk státuszon. Ott kérdezték, hogy megnevezi-e magát. Az enyém meg csak szavakat mond, elég sokat, de a nevét pl nem. Ha valamit egyedül szeretne csinálni akkor mondja, hogy Én-közbe magára mutat. Azt mondták ez nem számít megevezésnek, de nitt minden eltérésre csak legyintenek. Más 2 éves is csinál ilyet?
(tudom, hogy nem ez a legfontosabb, de már 2 hete agyalok rajta, hogy nincs-e valami gond)
Figyelj, ne agyalj ezen. Az én gyerekem 3-évesen nem azt mondta, hogy az "enyém" hanem azt, hogy a "tiéd" vagy azt, hogy "Pistié", és közben tudta, hogy saját magáról beszél (mert a felnőttek is ezt mondják neki, hogy a "tiéd" vagy azt, hogy "pistié") A mi védőnőnknek meg ez volt a baja.
Komolyan, semmi bajom a védőnőkkel, de néha az az érzésem, hogy csak arra megy ki náluk a játék, hogy valami "rendelleneset" találjanak a gyerekeknél.
Kétévesen kezdett csak beszélni. 3 éves volt majdnem, mikor "megfordult a nézőpontja", pl ha azt akarta mondani, hogy 2megmosod a hajam", akkor azt is mondta, nem pedig mint korábban, hogy "megmosom a hajad" :)
Viszont soha nem nevezte magát a nevén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!