Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz anya vagyok, amiért nem...

Rossz anya vagyok, amiért nem velem él?

Figyelt kérdés

A férjemmel fél éve mentünk szét, 3 gyerekunk van 1,3,4 évesek.

A 3 évessem nagyon eleven gyerek. Hisztis, verekedős, harapott, bántotta a testvéreit. Hiaba buntettem, jártunk nevelési tanácsadóba, de nem lett jobb a helyzet. Az apjátol mindig jobban tartott.Amióta ő van a napunk 0-24 ben rola szolt a hisztikrol, a verekedésrol, 1 percig sem lehetett levenni rola a szemünket, köztünk aludt. A házzasagunk tönkre ment. Mikor kulon mentünk velem maradt a 3 gyerek, de 1 honapja azt mondtam, hogy nem bírom tovább. A középső az apjahoz kerult. Szinte minden nap találkozunk, a gyerekek egy ovdai csoportban vannak. Egyutt karácsonyoztunk. Persze az egész családtol kapom az ívet milyen sz*ar anya vagyok :/

Tenyleg az vagyok?

2017. jan. 5. 14:14
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/188 anonim ***** válasza:
86%

De sok ítélkezőnek (számomra sz@r ember) annyira szánalmas az élete, hogy valakit bele kell taposni még jobban a földbe, csak hogy jól érezzék magukat.

Számomra meg te, és a hozzád hasomló gondolkodásúak a sz*remberek akiknek az anyuci kényelmes kuffermeresztése fontosabb mint egy ártatlan gyerek lelki békéje.

Azt meg nem hiszem hogy egy akkor 2 és fél éves akkora erővel tud fejbecsapni bárkit is hogy ügyelet legyen a vége...

2017. jan. 6. 14:57
 102/188 anonim ***** válasza:
78%
Meg a dadus csak a gyerekeddel van az oviban? Na jól van hagyjuk már a kamugyárat....
2017. jan. 6. 14:58
 103/188 anonim ***** válasza:
89%
Képzeld, a tömegsportnál sokkal többre van szüksége, sőt még másra is, ami nem tömegsport! Na most mondd meg...
2017. jan. 6. 15:03
 104/188 anonim ***** válasza:
84%

"Meglepődöm, hogy mennyien nem tudnak olvasni és felfogni és összerakni."

Akkor elsősorban magadon lepődj meg, mert te semmit nem értettél ebből a történetből.

"Kérdező leírta, hogy az oviban a dadus csak a gyerekkel foglalkozik, és ha nem, akkor megint dührohamot kap; egyedül minden rendben, de a testvérei körében ismét dührohamot kap; ezzel felkerestek egy gyerek pszichológust már az elején, akivel próbálnak segíteni a helyzetén úgy, hogy a másik kettő gyerek sem sérül (de persze erre az ítélkezők nem gondolnak)...stb."

Na nem, a kérdező nem ezt írta.

A kérdező azt írta, hogy a középső gyermeke kb. 1 éves kora óta ilyen ragaszkodó/hisztis; ezen először fenyítéssel, bántással, büntetéssel próbálkoztak javítani, majd különböző trükkökkel (pl. köztük alvás) -nem következetesen neveltek. A 3. gyermek megszületése még tovább rontott a helyzeten, a kérdezőék házassága megromlott, a gyerek állapota pedig odáig súlyosbodott, hogy a testvéreit bántja, dührohamokat kap (hiszen azt rajtad kívül mindenki felfogta, hogy nem úgy állt elő ez a helyzet, hogy egyszer csak 11 hósan bedilizett a kisgyerek, hanem úgy, hogy a szülei szépen lassan tönkretették a nevelést egy problematikus gyereknél és idáig súlyosbodott).

Mikor a saját hibáikat már nem bírták tovább elviselni, nevtanba kényszerítették a gyereket, ahova mint írta, nem szeretett volna menni. Pszichológussal azt írta egyszer próbálkoztak, de feladták mert oda sem szeretett járni. Arról nem szól a fáma, hogy háziorvosnál voltak-e, mert az is lehet hogy a csemetének súlyosabb gondja van, ami miatt akár egyéb kezelésre is szorulhat (reméljük nem, de a lehetőség nem kizárt sajnos).

Mikor a kérdezőnek elege lett, a saját érdekeit nézve (ő tudjon kényelmesebben élni, nyugodtabban) az apának engedte át a középső gyereket.

"De sok ítélkezőnek (számomra sz@r ember) annyira szánalmas az élete, hogy valakit bele kell taposni még jobban a földbe, csak hogy jól érezzék magukat."

Nagyon sokan nem "tapostuk" a kérdezőt, hanem jó tanácsokkal láttuk el (pszichológus, gyermekorvos, értelmes beszélgetés, jutalmazás, közösség, több figyelem, stb.). Ezekre a javaslatokra többnyire nem jöttek reakciók, sőt; a szituáció jobb megértését szolgáló kérdésekre (javult-e a helyzet, stb.) sem nagyon.

A kérdező minden vele ellentétes álláspontot elutasít, holott a 90%-a nem arra irányult hogy szar anya-e vagy sem, hanem arra, hogy mi lenne jobb a gyermeknek.

Abból, hogy 50/48 ember szerint kb. a kérdezőék(ismétlem: nem csak ő, hanem az apa is) rosszul kezelik a helyzetet a kérdezőnek annyi jött le, hogy mindenki hülye, csak ő a helikopter, és minden rendben van így.

Arra az álláspontra, amit többen kifejtettek, hogy így valószínűleg mélyebben sérül a gyerek, nem reagált.

Nekem mindebből az jön le, hogy a kérdező nem kíváncsi valós megoldásokra, tanácsokra, segítségre; sőt, a kérdésben feltett dilemma (rossz anya-e) mások általi megítélése sem érdekli (hiszen csak a saját álláspontját fogadja el).

Mindezek után nem értem, hogy ha csak az a jó válasz, ami a kérdezőt megerősíti abban a hitében, hogy jó anya, akkor minek tesz fel eldöntendő kérdést?

Ha nem győzi meg az, hogy a teljes környezete, rokonsága, és az ide író idegenek 98%-a is úgy gondolja, hogy nem ez a megoldás a problémára, akkor miért kérdez? Mi érdekli valójában?

"Ráadásul abba se gondolnak bele, hogy ott a másik 2 gyerek, velük is kell foglalkozni, plusz a kérdezőnek a családja sem segít, ellenben ítélkeznek. Szép család, mondhatom."

A család hozzájárulásáról a kérdésben nem olvashattunk és a válaszokban sem. Nem tudunk róla, hogy a nagyszülők, nagynénik, nagybácsik részt vesznek-e a gyerekek életében, így erről nem nyilatkozhatunk.

Tény és való, hogy ügyelni kell rá, hogy a másik 2 gyerek se sérüljön. EHhez viszont fontos szem előtt tartani azt is, hogy a kicsi talán még nem fog fel ebből sokat, de a nagyobbik, 4 éves gyerek szinte mindent ért és lát.

Nem csak a 3 évest szakították ki a megszokott környezetéből, hanem a másik kettőt is. Felborult a rutinjuk, életük. Ez jó megoldás? Ez a gondoskodás lenne?

"Szóval akkor a másik 2-vel ne foglalkozzon? Mert az tényleg jobb lenne, ha a három gyerek folyamatos feszültségben élne, és akkor tényleg egyik sem kapna egyáltalán normálisan figyelmet, ugye?"

Nem, úgy ahogy a kérdezőék éltek, az valóban nem megoldás. De van erre más módszer is pl. ha mindkét szülő egyszerre foglalkozik a 3 gyermekkel, illetve igény szerint néha elválasztva a középsővel; ha egyforma, következetes nevelésben, stabil életben, állandó rutinban, megfelelő gondoskodásban részesülnek.

Ez nyilván a napi teendők teljes újraszervezését és a nevelés újragondolását igényelné, de nem lehetetlen. Sajnos nem most kellene elkezdeni, amikor az egyik gyermek már ennyire problémás.

"Persze, mindenki szerint azért szar anya, mert megpróbálja megoldani a helyzetet és felvállalja, hogy nem tökéletes."

Épp ez az, hogy nem próbálja megoldani a valós gondot, csak elodázni a problémát!

Maga írta, hogy a gyerek ugyanolyan gondokkal küzd, csak akkor fékezhetőek meg a dühkitörései ha csak vele foglalkoznak. Nem bírja a közösséget, nem tud osztozni a figyelmen és ezen nem segített az elszeparálása egy csöppet sem.

"Ezek fényében akkor lenne szar anya, ha magasról tett volna már az elején a kicsi fejére, pofonnal és kiabálással "nevelné", nem próbálná megoldani a helyzetet, nem vinné pszichológushoz stb."

1. nem viszi pszichológushoz!

2. szarik a fejére, mert a gondot nem próbálja megoldani

3. nevelte büntetéssel, ő maga is bevallotta.

A te leírásod szerint akkor kvalifikált a "szar anya" címre.

"Különben az apukát is lehetne köpködni, mert ha csak 10 percre lakik, akkor mi a fenéért költözött el? Hiszen napi szinten együtt vannak apuka, anyuka, gyerekek, csak aludni máshova mennek haza. Vagy neki a másik kettő nem gyereke, csak ez az egy? Ő miért nem szar apa, hogy kimenekült a családból a feszkó miatt és mindent anyukára hagyott?"

Írták többen, hogy sz*r apa, de nem róla szólt a kérdés, így a válaszok sem rá irányultak.

Nyilvánvaló, hogy az apának is ugyanakkora felelőssége van a nevelésben és a problémák megoldásában, de a kérdező itt a SAJÁT hibáiról, SAJÁT módszereiről kérdezett, nem a férjéről. Ezért erre is érkeztek válaszok, nem a férje magatartására...

2017. jan. 6. 15:05
 105/188 anonim ***** válasza:
87%
104: pontosan.
2017. jan. 6. 15:10
 106/188 A kérdező kommentje:

Utolsó ó dehogy! Az első bekezdésig jutottam, hol írtam, olyat, hogy bántom?

Köztünk aludt mert egy matrica,mindent velünk csinált az alvás sem volt másként.

És igen ha bánt másokat akkor meg fogom büntetni.

2017. jan. 6. 15:12
 107/188 A kérdező kommentje:
2 pszichológusnal voltunk.
2017. jan. 6. 15:14
 108/188 anonim ***** válasza:
90%

A büntetés többnyire bántás, nem? Szerintem legalábbis. Azt pedig írtad többször is, hogy büntetitek. Illetve azt, hogy az apjától tart (fél), mert ő még szigorúbb.

A pszichológus meg vicces téma, azután került elő, hogy rákérdeztem, akkor azt mondtad egyszer volt de nem bírta, most meg már kettőhöz is jár. Aha...

2017. jan. 6. 15:16
 109/188 A kérdező kommentje:
Ahogy azt is írtam, hogy szakembertől szakemberig jártunk. Természetesen a gyerekorvosnál kezdtünk es Ő küldött tovább.
2017. jan. 6. 15:17
 110/188 anonim ***** válasza:
88%
Sokmindent írtál, az igaz. Olykor ellent is mondanak egymásnak.
2017. jan. 6. 15:19
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!