Rossz anya vagyok, amiért nem velem él?
A férjemmel fél éve mentünk szét, 3 gyerekunk van 1,3,4 évesek.
A 3 évessem nagyon eleven gyerek. Hisztis, verekedős, harapott, bántotta a testvéreit. Hiaba buntettem, jártunk nevelési tanácsadóba, de nem lett jobb a helyzet. Az apjátol mindig jobban tartott.Amióta ő van a napunk 0-24 ben rola szolt a hisztikrol, a verekedésrol, 1 percig sem lehetett levenni rola a szemünket, köztünk aludt. A házzasagunk tönkre ment. Mikor kulon mentünk velem maradt a 3 gyerek, de 1 honapja azt mondtam, hogy nem bírom tovább. A középső az apjahoz kerult. Szinte minden nap találkozunk, a gyerekek egy ovdai csoportban vannak. Egyutt karácsonyoztunk. Persze az egész családtol kapom az ívet milyen sz*ar anya vagyok :/
Tenyleg az vagyok?
A viselkedese egyertelmu: a maga eszkozeivel bunteti az anyat, a kevesebb figyelem miatt. Erre mi tortenik?
(Meg kevesebb jut neki belole...)
Senki nem azt írta, hogy a testvérei hiányoznak neki, hanem azt hogy semmi értelme szétválasztani őket ha a gyerek szorongása abból fakad hogy nem ő a figyelem középpontja, mert egy egész életre "elzárni" a közösségtől nem lehet, tehát így is szembesülnie kell vele hogy nem ő a világ közepe. Amit a kérdezőék csinálnak az a probléma elodázása, és nem keresnek rá megoldást. Úgymond tüneti kezelés, amíg a valódi betegség csak rosszabbodik.
A gyerek problémája az, hogy úgy érzi nem jut rá elég törődés, figyelem, szeretet.
A kérdezőék reakciója erre az, hogy kiszakítják a megszokott környezetéből (lakóhelye, szobája), elszakítják az anyjától, akihez iszonyatosan ragaszkodik (ismétlem: nem azzal van a baj, hogy az apja neveli, hanem azzal, hogy kiragadták a környezetéből az amúgysem egészséges lelkületű gyereket), folyamatosan külön rutinja van a testvéreitől és a család többi részétől, ami a gyerekben azt az érzetet kelti végsősoron, hogy ő rosszabb a többinél, ő "más", mert másképp kezelik.
Az óvodában a dadus szinte csak vele van, ha nem akkor jön ott is a szokásos műsor.
Tömegsportra járunk az óvónéni,pszichológus javaslatára, de nem igazán szereti. Próbálkozunk.
Ha az apjánál alszik az esetek 80%-ban a bátyja is megy.
Magyarán elválasztottátok és nem javult semmit.
De cserében a gyereknek jól megmutattátok, hogy ő neked nem kell. Gratula.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!