6 éves gyereknek laptop mellé mit vennétek karácsonyra?
akkor a kísérletező játékok
barátnőmnél láttam, hogy van olyan, amiben "műföld" is
magokat vetni és virág lesz, vagy ampullák is, nem tudom mihez, meg egyéb pl kémiai feladatos játékok(nagy dobozban szoktak lenni)
Basszus, 6 éves a gyerek és nem tudtok neki mit adni, mert mindene megvan, és nem is játszik vele!
NEKI vegyél játékot, ne az apjára licitálj rá!
Tudsz mondani 3 dolgot, amit szeret csinálni?
Már lehet kapni Penny-ben is drone-t, de az apja vegyen inkább aranyozottat nyugatról, nemde...?
Hasznos marhára... van, aki megúszta 80 ezer FT-os bünti csekkel a légihatóságoktól, mert nem jelentette be előre az igényelt légteret. Ha bejelenti, akkor is komoly ezresek óránként a légtérhasználat.
Szóval játékboltban, meg élelmiszerboltban már drone is kapható. Hova tart ez a világ, jó ég... és mindezt kisgyermekeknek is meg akarják venni egyesek, ahogy hallottam...
A következő az lesz, hogy a NATO drone-jait vezérlik gyerekek, Szíriában, cukorkáért... Remélem, tévedek most...
Vegyél neki xbox-ot.
Ugxanolyan fszság ebben az életkorban,mint a laptop,de legalább annyiba kerül.
36-os????
Tolem 3x kapnak egy evben ajandekot szuletesnap, nevnap,karacsony.
Apuka es a nagyszulok probaljak igy megvasarolni a gyereket, de szerencsere nem igazan hatja meg. Nem jatszanak ezekkel a vackokkal.
Adjuk tovabb. Masok biztos orulnek neki.
"Nem kert laptopot. De nem tilthatom meg az apjanak, hogy azt vegyen neki."
Nem értem ,miért gondolkodnak ennyire fekete-fehéren...
Nem megtiltani kel l az apjának, hanem megbeszélni vele. Gyermekpszichológiai érveket felhozva. Meg a józan paraszti észt.
Mindennek meg van a helye, ideje - ha ezt a szülők nem veszik figyelembe, akár csak az egyikük, akkor vagy elkényeztetett lesz a gyerekük, vagy hiányt szenved, vagy mindkettő éri, cska éppen melyik gyermeket miből (pl aki túl korán megkapn nem életkorána megfelelő játékokat is, eséylesen nem fojga tudni értékelni az élet apró szépségeit, az empátiát, a hiányok egészséges átvészelését, az egyensúlyt, az értékekben való elmélyedést, hiszen azt se tudja, hova kapjon a "kincsesládájában"...
Tudod mi az igazi kincsesláda neki? tárgyak szintjén bóvli kacatok egy aranyos dobozban, az érdekes alakú gomboktól kezdve egy olcsó wc-láncing, mint millióan imádták a mi korunkban a 4-10 éves gyerekek, én is, sőt, utólag megtudtam, h keveredett valami értékesebb, icipici aranyozott porcelán dísz is, de 6-8 évesen fingom nem volt erről, nekem a kacat-ruhagomb volt a legértékesebbek egyike, meg valami vécélánc!
A kisgyereknek más az értékrendszere! Neki a rejtélyesség, a hangulatosság, a bújócska, a zegzugok, a kuckók, kuckósság, a kacatrejtegetés öröme egy csoda!!
Nem a laptop, amikor még olvasni se tud, vagy ha igen, akkor is ezer okot tudnék sorolni, pszichológiai szakkönyvekből akár, mindazon ártalmakról, amelyet egy számítógép 8 éves korig okozni tud! Több kárt, mint hasznot!
Utána már oké lehet, de mértékkel, 10, 11 éves korig!
Kamasz korban tudja csak igazán értékelni a számítógépet és kihasználni, igazán értékelni a gyerek, felfogni, hogy mi mindenre jó és képessé válni ténylegesen használni...
Ha a kedves apuka ki se látszik a pénzből, javaslom, olcsó de 6 évesnek való játékot vásároljon kisfiának, a maradék pénzt meg költse el szegény családok gyerekeire, vegyen nekik karira játékot, élelmiszert!
És szeretettel! Akár csak kisfia irányába, ha képes rá! Ez a javaslatom és meglátásom.
"Apuka es a nagyszulok probaljak igy megvasarolni a gyereket, de szerencsere nem igazan hatja meg."
Értem én, nem is rád értettem, hanem az olyan felfogásúakra, mint amiket a gyermeked apukájáról írtál...
Beszélj a gyerek apjának fejével, szerintem. Jogod van hozzá. Nem lehet kötelezni, de "vétkesek közt cinkos, aki néma".
36 és 39 -es hozzászóló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!