Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves gyereknek laptop mellé...

6 éves gyereknek laptop mellé mit vennétek karácsonyra?

Figyelt kérdés

2016. nov. 22. 15:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
35%
láttatok ti hat évest? A hátsóját se tudja kitörölni? Elsős gyerekem matektagozatos, és van informatikájuk... kezdetleges, de bizony van. Augusztusban töltötte a hatot.
2016. nov. 22. 16:37
 22/90 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk a 4 éves is kitörli egyedül a fenekét. Egy 6 évestől is elvárható, ha nem fogyatékos.

Ajándékot kapni pedig nemcsak szülőktől szoktak a legtöbb családban. Simán lehet annyi, amennyit az egyik válaszoló írt. Főleg nagy családban.

2016. nov. 22. 16:38
 23/90 anonim ***** válasza:
34%
20as, tudod, nálunk a családtagok is megajándékozzák a gyereket, tehát kap a két pár nagyszülőtől, a két pár keresztszülőtől, a két nagynénitől, a nagybácsitól, a déditől és persze tőlünk. De jó, a te kedvedért megtiltom nekik hogy ajándékot vegyenek, mert milyen dolog már az nem igaz? Azért mert a te gyereked nem kap csak tőletek, még nem kéne leszólni azokat, akiknek szerető családjuk van, akik szeretnének örömet okozni a gyereknek.
2016. nov. 22. 16:43
 24/90 anonim ***** válasza:
60%

TE jó ég! Én sem vagyok ellene az elektronikának,de azért egy hatévesnek laptop?! Miért nem foglalkozik vele egy kicsit inkább apa?!Vagy mi a lófittyfenének laptop?! 12-13 éves az öcsém,de ha tehetném sem kapna laptopot.A sima asztali gépen játszik,de minden időt a tanulás,sport,barátkozás elől vesz el.Értelmeset nem csinál rajta,az biztos...Néha egy-két iskolai feladat és kész! Van két gyerekem,a közös gépen megcsinálhatnak majd amit akarnak,de az, hogy sajátjuk legyen az túlzás.Fontos dolgok elől veszi el az időt!!!!

Na mindegy,ha ezt nem számítjuk bele,hanem a kérdésedre válaszoljak,és megvan mindene,valami élményt szereznék neki,az tuti.Oda elmenni,ahol szeret lenni,amivel szeret foglalkozni(tropikárium belépő,ha szereti a járműveket közlekedési múzeum,játszóház,jégkorcsolyázni vinném stb.)

Ha ajándéktárgy,akkor nagy játékasztal,ahol lehet autózni,távirányítós autó,görkori,jégkori,roller,hiperszuper focilabda. Ha meg mást nem,kérdezd meg tőle,hogy mire vágyik!!!!

Nem tudom,egy családban nem a két szülő neveli a gyereket?Mi meg szoktuk beszélni.Néha én is küzdök a férjemmel,de azért valahogy megegyezünk,mert az egészséges testi-szellemi fejlődést tartjuk a szemünk előtt.Nyilván a modern ismereteinket is belevisszük a gyereknevelésbe,de túlzásokba nem szabad beleesni!30/N(28/F)

2016. nov. 22. 16:45
 25/90 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos a kedves 16-osnak nagyon igaza van. Kisfiammal pont ez volt a helyzet. Őt nem az apja, hanem a keresztapja kényeztette el mindenfélével. 4,5 évesen laptoppal!!!! Hát annyi vitát még életemben nem éltem, amit nálunk a laptop okozott. Már az első perctől utáltam és igyekeztem nagyon távol tartani tőle a gyereket. (Volt, hogy órákig könyörögtem, hogy tegyük le, de a kisfiam csak játszott, mindenféle játékokat letöltött és már majdnem a rabja lett) amíg egy szép napon, bekeményítettem, egyszerűen elvettem Tőle és úgy eldugtam, hogy most éppen én sem tudom megmondani, hogy hol van az a fránya laptop. Ezzel egyetemben a TV-t is megtiltottam, szinte teljesen, mert a laptop mellett másik - és egyetlen másik - elfoglaltsága a TV volt. És lássatok csodát. Azóta elővettük a könyveket, társas játékokat és kártyázunk.

De hogy a kérdésre is válaszoljak. Nálunk a következők váltak be: UNO kártya (micimackós, vagy valami állatos 32 db-os egyszerűbb - lehet ketten és többen is játszani), dobókockás társas játékok, kirakók (ezekből vannak a 3D-s verziók pl. földgömb, amit ha kiraktunk meg lehet nézegetni, milyen kontinensek léteznek, hol milyen állat lakik, milyen országok vannak, hol lakunk mi, óceánok stb... a részek hátoldalán vannak számok, amik alapján egyszerűen ki lehet rakni, így közben a számokat is lehet kicsit gyakorolni) Vagy pl. van csillagos könyvünk, amiben a bolygókat nézzük), ha szeret matatni és próbálgatni, arra nagyon jó a playmobil (kicsit drága, de használtan is nagyon szupereket lehet venni, még mindig jó minőségben. (pl. a mieink között van 30 éves darab is :-))) max valami szép dobozt lehet keresni); jó ötletnek tartom a zene CD-t, jókat lehet hallgatni. Ja és még valami, a Revensburger könyvek, amikhez van az a kis narancssárga ceruzaféle. Vannak kérdések és a válaszokat a kis ceruzával kell jelezni. Mindenféle téma van belőle. Zene, állatok, foglalkozások, stb...

Elnézést a hosszú válaszért. Gondolom és el tudom Neked hinni, hogy nem tudsz az apukára hatni, ezért nagyon szurkolok Neked és a kicsi fiadnak :-))) tulajdonképpen a laptopot nem tartom önmagában rossznak, csak az a bajom vele, hogy elragadja a gyereket és nagyon rákap....

2016. nov. 22. 16:46
 26/90 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk is ilyenkor kapják a családtól az évi játék,ajándék ellátmányt,sok helyről,de van azért annyi gógyijuk,hogy megkérdezzék tőlünk,minek örülnének,ami nekik való!Nyilván szokott meglepi is lenni,de nem tudom, valahogy mindig értelmes ajándékokat kapnak...

Másrészt akik sokszor találkoznak velük,úgyis tudják,mit szeretnének...24#

2016. nov. 22. 16:54
 27/90 anonim ***** válasza:
83%

nem találom..mit is kért a gyermek?

én görkorit vennék meg olyasmiket amivel mozoghat, vagy sátor, és varrnék neki valami tüllszoknyát hercegnőset játszani(ha lány) vagy csinálnánk együtt papírsárkányt, vagy kémiás kísérletezős játékot, vagy környezeteset virágültetős cucc, vagy papíhajtogatós könyvet, vagy a 365 mese(vagy hasonló a címe a könyvnek)meg ilyesmiket

2016. nov. 22. 17:27
 28/90 A kérdező kommentje:
Semmit nem kert. Az iskolaban "irtak" levelet a Mikulasnak O semmit nem kert.
2016. nov. 22. 17:31
 29/90 anonim ***** válasza:
71%

én láttam már örömtelin bontogató és azután csalódott gyerekarcot a laptopra...

és facre tették...csak a szülők nem látták át a dolgot...

a gyerek azt hitte bizti valami összeépíthető robot lesz benne, mert olyan figurás volt a csomagoló és meglátta a sima fekete laptopot, úgy lelógadta az orrát..

tényleg robot, vagy távirányítós játékok is jók

2016. nov. 22. 17:32
 30/90 A kérdező kommentje:

Van taviranyitos auto,repulo,traktor. Elektromos taktor, auto,markolo (amikbe O tud bele ulni es vezetni)

Robotbol meg transformans

2016. nov. 22. 17:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!