Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet kapni 8évesnek felvilágó...

Lehet kapni 8évesnek felvilágósitós könyvet?

Figyelt kérdés

ma venni akartam neki,de az ő korosztályának valót,nem találtam.az eladó még le is hurrogott hogy minek ilyen korán felvilágosítani..

Nem azt tervezem hogy a kezébe adom és ennyi.. de jó lett volna ha van valami ami neki való és amit át lapohat

2016. szept. 16. 10:25
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
64%
Arra azért kíváncsi vagyok, mit mondtál neki, amikor megkérdezte, hogy mi az a szopás? Vagy, hogy miért csinálják? Én nem tudnék mit mondani. Az enyém még csak 5 éves, most lett tesója, és csak azt kérdezte, hogy lett a hasamban, meg, hogy jött ki, meg mire való a tampon, meg a betét?
2016. szept. 16. 14:25
 32/43 anonim ***** válasza:
96%
Szerintetek a menstruációról hány évesen kell felvilágosítani egy lányt? Valaki azt írta, hogy 8 évesen még ráér 3-4-5 év múlva. Hát az én környezetemben 11 és fél éveseknek már megjött. 13 évesen emiatt szerintem már túl késő...
2016. szept. 16. 14:29
 33/43 anonim ***** válasza:
71%
32 Nem biztos, hogy nekem válaszoltál, de én írtam, hogy részletesen elmesélte anyám a menstruációt, amikor 12 lehettem, előtte is volt róla szó, de nem ilyen részletesen. Nekem 13 és fél évesen volt az első. De a suliban minden évben volt felvilágosítás, kaptunk füzeteket, rengeteg termékmintát. Ha valaki ezeket elolvassa mindent tud a teste működéséről és a szexről is nagyon sok mindent. A szülőktől szinte átveszi ezt a szerepet az iskola. Én biztosan felvilágositanék, de talán még fontosabb, hogy a szex, szerelem lelki oldaláról beszéljünk velük, mert a szopásról tudnak mindent hidd el, de fogalmuk sincs mi az a párkapcsolat és hogyan kell működtetni, vagy egyszerűen korrektnek lenni a másikkal.
2016. szept. 16. 15:02
 34/43 anonim ***** válasza:
10%
10 éves a lányom, 11 éves koráig eszembe nem jutna felvilágosító könyvet meg akármit venni. Ha kérdez, válaszolok, de nem is nagyon érdekli a téma.
2016. szept. 16. 15:22
 35/43 A kérdező kommentje:
Én 11 évesen már menstruáltam.biztos nem várnék addig.ráadásul addigra már biztosan tájékozódna innen onnan
2016. szept. 16. 16:14
 36/43 anonim ***** válasza:
95%
Szintén a Peti,Ida és Picuri című könyvet ajánlom,nagyon jó.Ebben amolyan képregény-szerűen mesélnek az írók,csupa rajz az egész, viszont elég "konkrét".A gyermek fogantatásától a születéséig bezárólag bemutat mindent.Amikor kislány voltam,nekem is megvolt,most évtizedekkel később megrendeltem a kisfiamnak,ő is 8 éves.Nagyon szereti olvasgatni,nézegetni és amivel kapcsolatban érdeklődik,azt tőlünk is megkérdezi.Azért kapta a könyvet egyébként,mert nemrég kistesója született és szerettem volna,ha kicsit jobban megértsék ezt az egészet.Nem vagyunk prűdek,sem szégyenlősek,ez fontos!Ő is ebben él,szeretném,ha tőlünk hallana a felnőtté válásról,szexről,szerelemről...nem pedig egy kis osztálytárstól félinfókkal.
2016. szept. 16. 17:21
 37/43 anonim ***** válasza:
45%
*megértse
2016. szept. 16. 17:22
 38/43 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!
2016. szept. 16. 18:32
 39/43 anonim ***** válasza:
83%
A 11. születésnapom előtt három hónappal, névnapomra kaptam a szüleimtől egy felvilagosító könyvet, Válaszok lányoknak volt a címe. Már előtte is volt némi homályos elképzelésem a menstruációról például, anyuval is beszélgettünk róla egyszer, de ez a könyv tette helyre nálam a dolgokat. Egy hónappal később, két hónap híján 11 évesen pedig elkezdtem menstruálni...Nagyon örülök így utólag, hogy anyukám nem gondolta úgy, hogy ráérünk még pár évig az ilyesmivel.
2016. szept. 16. 20:38
 40/43 anonim ***** válasza:
21%
Így van!
2016. szept. 17. 12:47
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!