Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet kapni 8évesnek felvilágó...

Lehet kapni 8évesnek felvilágósitós könyvet?

Figyelt kérdés

ma venni akartam neki,de az ő korosztályának valót,nem találtam.az eladó még le is hurrogott hogy minek ilyen korán felvilágosítani..

Nem azt tervezem hogy a kezébe adom és ennyi.. de jó lett volna ha van valami ami neki való és amit át lapohat

2016. szept. 16. 10:25
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
78%
18: attól, hogy nem rémül halálra a gyerek az első menzesztől, mert tudja, hogy miről van szó, attól miért válik kefélőgéppé? Ezt a logikai hiátust légyszíves hidald át az érvelésedben. Köszi.
2016. szept. 16. 11:54
 22/43 anonim ***** válasza:
88%
Tudtommal még most is kapható a Peti,Ida és Picuri.Szerintem az egy igen jó felvilágosító könyv.Óvodás koromban kaptam,és imádtam.A kedvenc könyvem volt.
2016. szept. 16. 12:20
 23/43 anonim ***** válasza:
90%
Előző vagyok,azt még elfelejtettem hozzátenni,hogy én sem értem,attól,hogy tudja mi az a menstruáció,meg tudja,hogy születik a gyerek,még nem fog 12-13 évesen szexelni.A kettő nem függ össze.
2016. szept. 16. 12:21
 24/43 A kérdező kommentje:

a hasznos válaszokat köszönöm!

a könyv és dvd ajánlókat is.

2016. szept. 16. 12:39
 25/43 anonim ***** válasza:
23%

1# es vagyok

Csak jelzem,hogy most volt elegem a sok topa qrvàból aki ìrt ide. No meg lepontozott. De most jött el a perc,hogy addig fogok új meg új felhasznàlói fiókot kreàlni amìg mindegyik vàlasz 0%os lesz. Aztàn rohadjatok meg.

Egy ki**szott egyszerű kérdést tettem fel. Minek akarsz ilyen könyvet venni. Ennyi lett volna a vàlasz:

Azért hogy tanuljon a testről a férfivé nővé vàlàsról stb stb...

Ehelyett??? És akkor ti neveltek gyereket? Csoda ha az a szerencsétlen gyerek nem mer kérdezni mert fél hogy beletapossàtok a sàrga földbe???

A szégyenbe döglenék bele ha a gyermekem nem merne tőlem bàrmit bàrmikor megkérdezni,ott ahol csalàdon belül kìnos vmi ott vannak nagyobb problémàk is.

3 gyermekem van, mindegyiknek FOLYAMATOS volt a felvilàgosìtàsa!!!! (Ez a fontos nem 8évesen eléb**zok vmi könyvet és kész.)2-3 évesen a miért kukim/puncim van?4-5 évesen a lànyokból hogy lesznek anyukàk,fiúkból apukàk?6-7 évesen a felnőttek szexelnek?

Most pedig a 9 éves fiam ült le mellém a konyhàba és megkérdezte hogy beszélhetünk-e mert nem ért dolgokat(mindezt egy tàbor utàn ahol ezt azt hallott). Megkérdezte pl hogy tényleg van olyan hogy szopàs, és azt miért csinàljàk stb...

Aki meg ezekre nem tud vàlaszolni vagy neki szégyen a sajàt gyereke előtt erről beszélni na az inkàbb nyelte volna le....

A fiam kb ott tart,hogy mpst tudja ezeket a dolgokat,de nem érdekli még,neki most van az első nagy szerelem, ahol még puszi sem jöhet szó a mert az nyàlas.

Szóval erről ennyit hogy nagyon kell sietni a felvilàgosìtàssal, meg 8 évesnek full anatómiai könyvet venni és nézegessen képet a menstruàcióról....Persze persze...

2016. szept. 16. 13:37
 26/43 anonim ***** válasza:
80%
1-es,25-ös.Te komolyan szülő vagy?Ilyen hozzáállással és gyerekes stílussal?Mégis mi a baj azzal,ha vesz könyvet?Az nem azt jelenti,hogy a gyerek egyedül fogja lapozgatni,és a szülők nem beszélnek róla vele.
2016. szept. 16. 13:41
 27/43 A kérdező kommentje:

nem értem mire ez a nagy kirohanás..! senki nem döngölt a földbe azért mert annyit kérdeztél hogy:minek..?

legfeljebb páran nem értették miért kérdezed../vagy nem értettek egyet a kérdéseddel..

A válaszokból meg kiderült hogy "minek".

Azt meg már dikrekt a kérdésem alatt leírtam hogy NEM arról van szó hogy kezébe cseszem a könyvet és kész. hanem megbeszélnénk a dolgokat. Annó nekem is volt ilyen jellegű könyvem és szerettem később is olvasgatni. nem tudom felfogni hogy ebben mi a rossz..

Akik megértették a kérdésemet azoktól láthattad hogy milyen jellegű könyvekre gondolok..

2016. szept. 16. 13:55
 28/43 A kérdező kommentje:

ráadásul szó sem volt anatómiai könyvről..

Azt javaslom fusd át mégegyszer a válaszokat

2016. szept. 16. 14:01
 29/43 anonim ***** válasza:
19%
Mert lepontozni az annyira felnőttes...
2016. szept. 16. 14:07
 30/43 anonim ***** válasza:
69%

1-es vegyél be xanaxot.

Kérdező! Első könyvnek mindenképpen A sehány éves kislány. Gyönyörű könyv, óvodás koromban odáig voltam érte és nem kérdeztem bele a részletekbe, a könyvben annyi van, hogy anya és apa szerettek volna gyereket és lett nekik, egy kicsi gyereknek ez a felvilágosítás, nem kell bonyolítani, utána nő anya hasa, és a végén emlékszem, hogy a világ minden tájáról voltak gyerekekről rajzok. Én egyébként 8 évesen tudtam már a szexről az iskolai barátoktól, innen-onnan, anyám 12 évesen mesélte el részletesen a menstruációt, úgy, hogy az akkor 8 éves öcsém is ott volt. Egyikőnknek sem lett ettől semmi baja, maximum kicsit meglepődtünk.

2016. szept. 16. 14:17
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!