Lehet kapni 8évesnek felvilágósitós könyvet?
ma venni akartam neki,de az ő korosztályának valót,nem találtam.az eladó még le is hurrogott hogy minek ilyen korán felvilágosítani..
Nem azt tervezem hogy a kezébe adom és ennyi.. de jó lett volna ha van valami ami neki való és amit át lapohat
Szerintem egy 8 évesnek nem kell lapozgatnia semmit. Nem él szexuális életet, bővel elég annyi felvilágosításként, amennyit elmondasz. Majd ráérsz 3-4-5 év múlva "kézzel fogható" dolgot is keresni a felvilágosításhoz.
Ha annyira könyvet akarsz, akkor az emberi testről keress.
Az emberi testről szóló több könyvünk is van otthon, könnyen rákereshetsz pl az Alexandra vagy a Libri honlapján, több ismeretterjesztő gyermekkönyv is található azzal a címmel, hogy Az emberi test. Utána ha megvan a kiválasztott könyv, írd be az arukereso.hu-n, mert máshol olcsóbban megkaphatod. De legjobb a könyvtárban nézelődni, mert az ingyenes (gyerekeknek).
Kifejezetten felvilágosító könyv is van, pl "Első könyvem a nemiségről", de azt hiszem, nyolcéves korban elég egy olyan könyv, ami az emberi testről szól, benne egy külön rész a nemi szervekről, szexualitásról, születésről. Pszichológusok azt mondják, csak olyan információval "traktáld", amire ő rákérdez, hisz azért kérdez rá, mert már felkészült a téma befogadására. Ilyen szempontból kicsit igaza lehet az eladónak, még ha a stílusa nem is az igazi.
az én koromba nagyon jó kis könyvek voltak. és ezért lepett meg hogy nem volt a könyvesboltba semmi ilyesmi.
A felvilágosítás alatt nem csak a szexuális életre gondolok.. Hanem mindenre. a testükkel történő változásokról is szó van,a menstruációról,és mindez az ő korosztályuknak megfelelően rajzokkal/írással kombinálva. Én nagyon szerettem ezt lapozgatni.
Ez szerintem igenis pont az Ő korosztályának való, nekünk is megvolt kiskorunkban. A sehány éves kisleány.
Nagyon szép, igényes könyv, felvilágosítás a maga módján, a legkisebbeknek, igazi klasszikus, csodálatos illusztrációkkal.
Komolyan nem értem az első pár választ. Szerintetek tényleg elég akkor tisztába kerülni a szexualitással, amikor elkezd a fiatal nemi életet élni? Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan. Vagy rendben van, tegyen fel kérdéseket a szüleinek, de ha azt sem tudja, mit kérdezzen? Ez azért a legtöbb családban nem úgy működik, hogy időről-időre tisztázó beszélgetéseket tartunk, főleg, hogy az ilyen, főleg mélyen beleásva rendszerint eléggé zavarba is ejt mindenkit, a gyereket és a felnőttet is.
Kérdező, konkrét tanácsot nem tudok adni, de az biztos, hogy van egy csomó ilyen, a Libriben szoktam látni. Biztos, hogy találsz olyat, ami megfelelő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!