Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet kapni 8évesnek felvilágó...

Lehet kapni 8évesnek felvilágósitós könyvet?

Figyelt kérdés

ma venni akartam neki,de az ő korosztályának valót,nem találtam.az eladó még le is hurrogott hogy minek ilyen korán felvilágosítani..

Nem azt tervezem hogy a kezébe adom és ennyi.. de jó lett volna ha van valami ami neki való és amit át lapohat

2016. szept. 16. 10:25
1 2 3 4 5
 11/43 klopusz ***** válasza:
73%
Én is a "Sehány éves kislány"-t akartam javasolni, de látom, már megelőztek :)
2016. szept. 16. 10:57
 12/43 anonim ***** válasza:
36%

Nem kell konkrét szexet látnija a gyereknek de szerintem megoldható ha meseképp más dolgokkal elő lehet adni.

Lehet hogy sokan lenézik a pár éves gyereket, de több eszük van mint gondolnátok.

Van tiszta felfogó képességük. S belegondol az ember 11-12 évesen már mit művelnek szexuális téren a mai gyerekek... én idősebb fejjel bulikba kikapcsoltam pár éve s olyanokat láttam, hogy én elhatároztam:

Beleverem a gyerek fejébe a büszkeséget s szexuális dolgokról fiatalon felvilágosítom, hogy ne legyen olyan retardált, mint a bulis picsuk 11-15évesen... Gusztustalanok.

Nembeszélve a fiatalok drogos ittas szexel teli világukat...és igen, tizen pár évesen ...

Párommal meg évek alatt fogtuk a fejünket, hogy melyik sulis isminek vagy korosztálynak van már gyereke tizenévesként...gyereknek gyerek.

5éve vagyunk együtt s 23 évesen itt vagyok, olyanokat láttam amik miatt megértem az olyan embert, aki viszonylag fiatal gyermekét fel akarja világosítani. Kell is.

Én se voltam hülye 7-8évesen ><

Főleg művészeti téren, már akkor közölte osztályfőnököm: Művész lesz a leányzó.

Nagyon gyereknek kezelik a kisiskolásokat, pedig nem véletlen megy annyi idősen suliba. Az már más, hogy komolytalan játékosok a lurkók s fegyelmezni/ tanítani kell. Rendes gyerek befogadó képes.

2016. szept. 16. 10:59
 13/43 anonim ***** válasza:
45%

3-as vagyok. Fiam van, nem lányom. És egyenlőre csak 3 éves. Most még csak azon a szinten van, hogy a lányoknak más a nemi szervük, mint a fiuknak. Ennyi.

Nem időről időre van felvilágosító beszélgetés, hanem ahogy jönnek a kérdések, folyamatosan.

És egy egészséges gyereknél jönnek. Hisz a saját testén is tapasztal változásokat, egymás közt is kibeszélik a dolgokat, hallanak ezt-azt. A lényeg, hogy merjen kérdezni, és kapjon választ mindig a szüleitől. SZerintem.

De 8 évesen nem fog "felvilágosító könyvet kapni", hisz a biológiai dolgokról egy sima emberi testről szóló könyvből is tanulhat.

Nálam a "felvilágosítás" a szexuális életet és annak következményeit jelenti, nem a merevedést és menstruációt. Azokat el lehet mondani is, és egy "sima" bológia könyvben megmutatni milyen a test, hogy válik felnőtté.

2016. szept. 16. 11:17
 14/43 A kérdező kommentje:

3évesen még nálam is kérdezett,de el jött az a kor amikor szégyenlőssé vált..és nem biztos hogy meg kell várni azt a kort amikor valami történik vele (pl mensi) és megijedjen.ezeket meg kell előzni,és megbeszélni vele a testével történő változásokat. és igaz lesz később a szexuális életre is. nem akkor kell beszélni róla amikor már elkezdte.

Az előző oldalon már kifejtettem milyen felvilágosítós könyvre gondoltam.

2016. szept. 16. 11:22
 15/43 A kérdező kommentje:
pl aki belinkelte azt a bizonyos könyvet-az is felvilágosító könyv..
2016. szept. 16. 11:24
 16/43 anonim ***** válasza:
31%
Nálunk is úgy működik, hogy kérdez a gyerek, és hogyha rájön, hogy jé ezek válaszolnak, akkor máskor is kérdezni fog. Mondanom se kell, az nem válasz, hogy anya mag apa szereti egymást és attól lesz a baba, meg hogy majd ha nagy leszel, megtudod. Úgyhogy én a magam részéről továbbra is válaszolni fogok, mert azt akarom, hogy ENGEM kérdezzen, ne a padtársát, hogy most mégis mi történik a testével. Az a baj a késői felhomályosítással, hogy addigra már csomó fél- és dezinformáció jut el hozzá a többi gyerektől. Én mindenre válaszolok neki, max hozzáteszem, hogy az iskolában erről ne beszélj, mert a többi anyuka is azt szeretné, ha vele beszélné meg a gyereke ezeket a dolgokat. Megérti, nem hülye.
2016. szept. 16. 11:28
 17/43 anonim ***** válasza:
53%
Nekem anno volt a Gólya hozza...vagy Nem a gólya hozza, nem tudom pontosan. Szuper volt. :)
2016. szept. 16. 11:35
 18/43 anonim ***** válasza:
16%

"Szerintetek tényleg elég akkor tisztába kerülni a szexualitással, amikor elkezd a fiatal nemi életet élni? "

Ha neked az a normális, hogy 14 évesen már kiégett kefélőgép legyen a lány vagy fiú, akkor persze, neki kell állni 8 évesen tömni a fejét.

De szerencsére vannak még normális szülők.

2016. szept. 16. 11:45
 19/43 anonim ***** válasza:
77%

Jó mesefilm is? (dvd)

Az Egyszer volt... az ember sorozatot ajánlanám, van benne direkt ennek a nagy ovis-kisiskolás korosztálynak rész a kromoszómákról, petesejtről, fogantatásról, szülésről- mindezt rajzos formában, az ő szintjükön, de tényekkel (tehát nem ilyen méhecske hozza kiskosárban a babát színvonal)

Már a mi gyerekkorunkban is megvolt ez a sorozat, a Procidis készítette, keress rá akár youtube-on is.

DVD formátumban én már vásároltam (ezer forint alatti áron) Metroban, Auchanban stb. is.

2016. szept. 16. 11:46
 20/43 A kérdező kommentje:

jesszus..szerintem olvasd el mégegyszer a válaszokat..

senki nem állította hogy 8 évesen szexuális felvilágosítást kell tartani a gyereknek.

Viszont ne akkor akarjuk elkezdeni az erről való beszélgetést amikor már elkezdte.

2016. szept. 16. 11:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!