Lehet kapni 8évesnek felvilágósitós könyvet?
ma venni akartam neki,de az ő korosztályának valót,nem találtam.az eladó még le is hurrogott hogy minek ilyen korán felvilágosítani..
Nem azt tervezem hogy a kezébe adom és ennyi.. de jó lett volna ha van valami ami neki való és amit át lapohat
Nem kell konkrét szexet látnija a gyereknek de szerintem megoldható ha meseképp más dolgokkal elő lehet adni.
Lehet hogy sokan lenézik a pár éves gyereket, de több eszük van mint gondolnátok.
Van tiszta felfogó képességük. S belegondol az ember 11-12 évesen már mit művelnek szexuális téren a mai gyerekek... én idősebb fejjel bulikba kikapcsoltam pár éve s olyanokat láttam, hogy én elhatároztam:
Beleverem a gyerek fejébe a büszkeséget s szexuális dolgokról fiatalon felvilágosítom, hogy ne legyen olyan retardált, mint a bulis picsuk 11-15évesen... Gusztustalanok.
Nembeszélve a fiatalok drogos ittas szexel teli világukat...és igen, tizen pár évesen ...
Párommal meg évek alatt fogtuk a fejünket, hogy melyik sulis isminek vagy korosztálynak van már gyereke tizenévesként...gyereknek gyerek.
5éve vagyunk együtt s 23 évesen itt vagyok, olyanokat láttam amik miatt megértem az olyan embert, aki viszonylag fiatal gyermekét fel akarja világosítani. Kell is.
Én se voltam hülye 7-8évesen ><
Főleg művészeti téren, már akkor közölte osztályfőnököm: Művész lesz a leányzó.
Nagyon gyereknek kezelik a kisiskolásokat, pedig nem véletlen megy annyi idősen suliba. Az már más, hogy komolytalan játékosok a lurkók s fegyelmezni/ tanítani kell. Rendes gyerek befogadó képes.
3-as vagyok. Fiam van, nem lányom. És egyenlőre csak 3 éves. Most még csak azon a szinten van, hogy a lányoknak más a nemi szervük, mint a fiuknak. Ennyi.
Nem időről időre van felvilágosító beszélgetés, hanem ahogy jönnek a kérdések, folyamatosan.
És egy egészséges gyereknél jönnek. Hisz a saját testén is tapasztal változásokat, egymás közt is kibeszélik a dolgokat, hallanak ezt-azt. A lényeg, hogy merjen kérdezni, és kapjon választ mindig a szüleitől. SZerintem.
De 8 évesen nem fog "felvilágosító könyvet kapni", hisz a biológiai dolgokról egy sima emberi testről szóló könyvből is tanulhat.
Nálam a "felvilágosítás" a szexuális életet és annak következményeit jelenti, nem a merevedést és menstruációt. Azokat el lehet mondani is, és egy "sima" bológia könyvben megmutatni milyen a test, hogy válik felnőtté.
3évesen még nálam is kérdezett,de el jött az a kor amikor szégyenlőssé vált..és nem biztos hogy meg kell várni azt a kort amikor valami történik vele (pl mensi) és megijedjen.ezeket meg kell előzni,és megbeszélni vele a testével történő változásokat. és igaz lesz később a szexuális életre is. nem akkor kell beszélni róla amikor már elkezdte.
Az előző oldalon már kifejtettem milyen felvilágosítós könyvre gondoltam.
"Szerintetek tényleg elég akkor tisztába kerülni a szexualitással, amikor elkezd a fiatal nemi életet élni? "
Ha neked az a normális, hogy 14 évesen már kiégett kefélőgép legyen a lány vagy fiú, akkor persze, neki kell állni 8 évesen tömni a fejét.
De szerencsére vannak még normális szülők.
Jó mesefilm is? (dvd)
Az Egyszer volt... az ember sorozatot ajánlanám, van benne direkt ennek a nagy ovis-kisiskolás korosztálynak rész a kromoszómákról, petesejtről, fogantatásról, szülésről- mindezt rajzos formában, az ő szintjükön, de tényekkel (tehát nem ilyen méhecske hozza kiskosárban a babát színvonal)
Már a mi gyerekkorunkban is megvolt ez a sorozat, a Procidis készítette, keress rá akár youtube-on is.
DVD formátumban én már vásároltam (ezer forint alatti áron) Metroban, Auchanban stb. is.
jesszus..szerintem olvasd el mégegyszer a válaszokat..
senki nem állította hogy 8 évesen szexuális felvilágosítást kell tartani a gyereknek.
Viszont ne akkor akarjuk elkezdeni az erről való beszélgetést amikor már elkezdte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!