Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a viselkedés normális...

Ez a viselkedés normális lenne egy 2 évesnél?

Figyelt kérdés
Szóval, 2 éves a fiam és brutális szinten anyás. Mindig is az volt, de az utóbbi 2 hétben olyan szinten az, hogy azt már szinte lehetetlen bírni. Ez leginkább abban nyilvánul meg, hogy senki mással nem játszik rajtam kívül. Se nagyszülőkkel, se nagynénivel, se apával. Sokszor nem is játszik velem, hanem kiadja parancsba, hogy én mit játszak, pl. gyurmázzak, ő meg nézi. Hiába próbálom bevonni, hogy jöjjön ő is, a válasz: "nem, anya!". De ez talán még a legkisebb gond a sok közül. Nagyon megterhelő, hogy nem akar sétálni. Konkrétan egyik szobából a másikba is fel kell venni. Az udvarra ahogy kitesszük a lábunkat, már az ajtóban mondja, hogy: "fel" és nyújta a kezeit. Persze, próbálom, hogy nem engedek és nem veszem fel, akkor jön a hatalmas sírás, stb, de az a baj, hogy nem törődik bele a dologba, hanem azt vettem észre, hogy minél inkább ellenszegülök neki, annál inkább akarja minden helyzetben cipeltetni magát. Ja és rajtam kívül senki más nem veheti fel, még az apja sem... Nemrég étterembe mentünk a barátainkkal. Természetesen megunta az asztalnál ülést, ami tök normális, nem is vártam el egy 2 évestől, hogy végig ülje a vacsorát. Mivel egy nagy étteremről van szó ezért gondoltam menjünk és nézzünk szét. Megnéztük a képeket a falon, kb mindent amit lehetett, persze, mindezt úgy hogy végig vittem a kezemben. Hiába próbáltam visszaülni vele az asztalhoz egy idő után, hogy elfogyasszam én is a vacsorám, nem akart leülni. A férjem is és a barátaink is próbálkoztak, hogy elhívják, hogy menjen el valamelyikükkel mégegyszer nézelődni, senkivel nem akart elmenni, csak anya-anya és természetesen kizárólag csak is kézben, arra esély se volt, hogy a lába földhöz érjen. A többiek elől már rég elvitte a pincér a tányért, mert ettek, én meg még alig kezdtem bele. Őszintén, már kezdek elfogyni ebben az egészben és borzasztó már cipelni is, így 2 évesen már nagyon nehéz. Azt se lehetne mondani, hogy olyan kis felfedező tipus, mint a kortársai, mert sose jár a saját útján, mindig vinnem kell és mindent anya nézzen meg, anya fogjon meg, ő nem akarja. Már megfordult az is fejemben, hogy ez egyáltalán nem normális viselkedés. Szerintetek? És ha szerintetek se az, akkor kihez lehetne fordulni? Ha elviszem a gyerekorvoshoz, hogy nagyon anyás a gyerek, félek, hogy kinevetnek.

tegnap 22:04
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Az, hogy anyás, az nem baj. Az, hogy nem tudsz határt szabni, az inkább. Nem a szolgája vagy, hanem az anyja. Nem kell ridegtartásban nevelni, de ha ott a kajád, egyed. Ha sikítva ordít, akkor az apja majd kiviszi addig az étteremből. Otthon ha nem tud sétálni 3 métert, akkor ráhagyod, majd utánad megy azonnal, ha nem veszi fel senki. Én nem vagyok a sírni hagyás híve, szeretem babusgatni a gyerekeimet, de azért ez már nonszensz. És nem segítesz vele, mert neked meg kell tanítanod arra, mik a társadalmi szabályok, és milyen, amikor a kis kudarcélményét fel kell dolgozni. Minél jobban húzod, annál nagyobbat fog ütni rajta a valóság.
tegnap 22:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
2 éves kori szepa szorongás. Nyugi,elmúlik. De ha valamit akarsz, pl enni, akkor egyél. Igen is, vegye át az apja addig. Sír, hisztizik? Majd megszokja. A hiszti nem fáj.
tegnap 23:17
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Ez nem azt jelenti hogy anyás, csak simán manipulál téged a gyerek, te meg hagyod. Nem normális ahogy viszonyulsz hozzá, később csak rosszabb lesz ha nem neveled, csak ellátod. Had ordítson ha nem tetszik neki, de szabályok vannak, amiket következetesen be kell tartania. Ha azt mondod nem vesznek fel, sétálj el a sarokig, akkor ha taknyanyála egybefolyik, akkor se vedd fel.
ma 05:16
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Az, hogy ilyen anyás most éppen, normális.

De ez, hogy te cipelgeted még a házban is, ez abszurd. Hadd ordítson,sirjon, legyél erős, 1-2 nap alatt rájön, hogy nem veszed fel többe, ha hisztizik. Ezt nem is értem, miért csinálod.

ma 06:47
 5/7 anonim ***** válasza:
62%

Jó kis zsarnok már most.

Te meg engeded neki, hogy ezt csinálja.

Gratulálok.

ma 06:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát van abban valami, hogy az én nevelésemmel van a baj. Természetesen a férjemmel is téma volt már köztünk a kisfiunk viselkedése és ő is egyértelműen úgy gondolja, hogy azért ilyen, mert én tettem ilyenné azzal, hogy a cselédje vagyok. És valóban egy kis zsarnok... :) Csak hát nagyon nehezen indult a kis élete, sok időt töltött kórházban, ezt szeretném "kárpótolni". Illetve nekem nem volt jó gyerekkorom és szeretném ha úgy érezné, hogy én foglalkozok is vele, nem csak egy teher számomra. De már kezdem belátni, hogy ezzel a neveléssel sem biztos, hogy jót teszek neki. És magamat is felemésztem vele.
ma 08:35
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknek meg kell tanulnia a határokat. Ez az ő érdeke. Ha nem tanítod meg neki a határokat, azzal neki teszel rosszat. Azért akarja cipeltetni magát, mert a határokat próbálgatja... és nem találja őket. Tanitsd meg neki.

Ha azt akarod, hogy erezze, hogy foglalkozol vele, akkor pláne tanítsd meg neki, hogy hol vannak a határaid. Ő tanulni akar tőled, nem a zsarnokod lenni.

ma 09:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!