Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit eszik egy négy éves...

Mennyit eszik egy négy éves gyerek átlagosan egy nap? Mire utalhat ez a étvágy van neki valami baja??

Figyelt kérdés
Volt nálunk pár napig párom testvérének a gyermeke, 4 éves kisfiúról van szó. Állandóan enni kért, persze adtam neki gondoltam csak kíváncsi úgyse eszik meg mindent. De meg evett mindent. Rendes főtt ételt és utána meg gyümölcsöket is csipszeket csokikat. Nem találkoztam még ilyen kis gyerekkel aki ennyit meg bír enni. Valamiféle gondra utalhat? Állandóan azt kereste mit ehett meg. Szószerint felkutatott mindent.

tegnap 22:16
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
26%
Növekedési ugrása van
tegnap 22:27
 2/26 anonim ***** válasza:
77%
Otthon is sokat eszik? Lehetett a szorongástól is, hogy nem otthon van. Bár szerintem nincs az a kisgyerek, amelyik nem tömné folyamatosan csokival vagy csipsszel a fejét, ha kínálgatják. A felnőttnek kell korlátokat szabni.
tegnap 22:28
 3/26 anonim ***** válasza:
33%

Csipsz es csoki, remek

🤦🏻‍♀️

tegnap 22:33
 4/26 anonim ***** válasza:
78%
Most az én lányom is növekedési ugrásban van, magához képest sokat eszik. A mai azért nem egy mintaétrend, de leírom, mindjárt 4 éves. Reggelire megevett 1 kis tál gabonapelyhet egy fél joghurttal, tízóraira egy felnőtt maréknyi olajos magkeveréket vörösáfonyával, ebédre 1 kis tál spenótot, 3 halrudacskával és egy kis szelet kenyérrel, uzsonnára most kapott egy fánkot (kis barátnővel találkoztunk és sütiztünk), mellé megevett 1 mandarint és egy fél almát, és vacsorára benyomott 4 halrudacskát egy tál spenóttal és még egy joghurt a végén. Nálunk nagyon rapszodikus. Van, hogy szinte fényt eszik, néha meg többet mint mi. Egyik nap vacsorára csak szalámit kér magában, következő nap csak zöldséget eszik. Ha rajta múlna amúgy nasit enne nasival, de hát azt nem engedem nyilván.
tegnap 22:39
 5/26 anonim ***** válasza:
14%
Napi ötször kap enni, amennyi adag normális az ő korában
tegnap 22:44
 6/26 anonim ***** válasza:
61%

Lehet normális is, de valóban utalhat gondra is (pl. a cukorbetegség egyik tünete a farkaséhség).

De pár nap alapján szerintem ne diagnosztizálj, ezt hagyd meg a szülőknek (vagyis a dokiknak), azt sem tudhatod, hogy ez kirívó eset volt-e, vagy ez az általános.

tegnap 22:46
 7/26 anonim ***** válasza:
56%
Az én lányom is olyan, ha elé lenne mind rakva, addig enné, amíg van. Így van, a felnőttnek kell megtanítani a mértéket, ennyi idős gyerek még nem képes felmérni, mi az elég. Így cseszett el engem is a család.
ma 02:25
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha a súlya, magassága a korának megfelelő és a gyerek ,, jó bőrben van,, akkor nincs miért aggódni.
ma 05:19
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

4 éves a kisebb lányom, 10 a nagy. Vannak napok amikor a kicsi leeszi a nagyot. Mindkettő születése óta jó evő de pl vannak napok amikor csak vegetálnak

De a gyerekeknél tipikus dolog hogy másnál minden finomabb. Emlékszem gyerekkoromban unoketóséknál ugyanaz a vajaskenyér mint itthon hatszor finomabb volt...

ma 05:37
 10/26 anonim ***** válasza:
0%
Prader Willi szindróma. Bár akkor le is kellene kötözni... Elképesztő beteg éhséggel jár. Sosem laknak jól konkrétan.
ma 07:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!