Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 éves: "már minenkinek van...

8 éves: "már minenkinek van mobilja és mindenki gépezhet suli után" Hogy kezeljem? Tegnap vágta a fejemhez.

Figyelt kérdés
És sajnos tényleg igaz. Ő is szeretne nem elmaradni. Szerintem meg nem való egy 8 évesnek mobil és legfőképpen nem mindennap kell suli után a gépe előtt ülni. Hiába van sok program, hiába nem unatkozik, mindig kitalálunk vmit, vannak céljai is, de mégis jönnek az osztálytársak témának.
2015. okt. 7. 11:17
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

Hát azért a commodor 64-es gépeken kicsit más játékok voltak. Nem folyt szinte teljesen igazinak látszó vér, nem kellett levágni senki kezét. Nem lenne nekem semmi bajom, ha nem ilyenek mennének.

Igen sok a program, DE , kezdődik hisztivel, játszani akart mert az XY már megölte ezt meg azt a gépen, már a fejét is levágta. És nem túlzok, ezek mennek. Szóval hiszti majd program. Program közben újra: "játszahatok"? szóval nem egyszerűen mennek a dolgok.

Egyik barát is folyton játszik, emellett gyönyörűen rajzol. NA, véres fejek, csonkított emberek. Anya büszke rá. Tény a rajz tökéletes! De mindig iylen jár a fejében. Erre hajlamons az én gyerekem is. Rohadtul nem akarok idáig jutni.Hogy a fantázia csak eddig lásson. És, mint mondtam hétvégén játszhat, csak hát én piszok vagyok, ezeket nem engedem.

2015. okt. 7. 12:28
 22/44 anonim ***** válasza:
77%
Itt nem maga a net a probléma, hanem hogy a Kérdező gyereke olyan dolgokkal akar játszani, ami nem neki való még. A megoldás nem az, hogy teljesen eltiltom a gyereket a géptől, hanem meg kell vele beszélni, hogy milyen játékokkal játszhat és mikkel nem. Persze, mikor nem vagy ott, akkor azt csinál amit akar, az tuti. Én telefont adnék neki, de csak olyan céllal, ha tényleg történne valami, akkor fel tudjon hívni, mindenképp feltöltő kártyásat. Lecke után engedném kicsit netezni, de csak normális játékokkal játszhatna, hidd el olyan is van. Ha ő ebbe nem menne bele, akkor nem ülhet le a gép elé. Azért kompromisszumot kell kötni, mert gondolj bele az ő helyzetébe. Vannak már 8 éves "gengszterek" is. Lehet, hogy őt ezért csúfolják, kiközösítik az iskolában, netán inzultálják is, mivel nem tartozik a nagy átlag közé, neki nincs nete, nincs telefonja, ezért barátai se sok szerintem. Szomorú, nem szomorú, de ma egy ilyen világ van. Olyan gyerekkora a mai gyerekeknek nem lesz, mint akik a 80-as, 90-es években voltak gyerekek. Annak az időnek vége. El kell fogadni.
2015. okt. 7. 12:28
 23/44 A kérdező kommentje:
Nem látja, hogy anya+apa itt ül. Én ilyenkor elvégzem a munkám rajta. Ezzel keresek pénzt. Mikor hazajönnek, gép kikapcsolva.
2015. okt. 7. 12:29
 24/44 anonim ***** válasza:
16%
Legyél kicsit rugalmasabb, pl. házi után játszhat fél-1 órát. Korlátozod, mégis neki ez a szórakozás most, hiába neked meg a bújócska volt annak idején. A telefon meg hasznos, ha gondolid net nélküli feltöltős csomagot vegyél, ő fizesse a zsebpénzéből, de eléred, ha bármi van, pl dugóba kerültél és késni fogsz mikor érte mész, bármi lehet bármikor.
2015. okt. 7. 12:30
 25/44 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszi! Letöltöttem neki egy autós játékot a telefonra. Tényleg tök jó! Izgalmas. Játszott vele kettőt. Én ugye csináltam a dolgom, bekapcsolva felejtettem a wifit. Már a véres játékot töltötte le. Nagyon is tudja kezelni. Túl jól. Ezért nem lehet vele kompromisszumot kötni.
2015. okt. 7. 12:31
 26/44 A kérdező kommentje:
Nekem nem tetszik ez a világ. Mondjuk a mai kamaszok többsége sem. Utoljára családi ebéd volt nálunk 15 éves unokanővér végig a telefonját nyomkodta amíg ebédeltünk. Régen a gyerekeim imádtak vele játszani, most már két szót alig lehet váltani, mert közben nyomkod :( Utálom ezt az egészet és nem szeretném ha ilyenné válna az én gyerekem.
2015. okt. 7. 12:34
 27/44 anonim ***** válasza:
84%
Ezzel a mindent tiltok, mert én vagyok az anyád és megtehetem stílussal annyit fogsz elérni, hogy szép lassan ellenségként fog kezelni, teljesen bezárkózik előtted, és hazudozni fog, mert tudni fogja hogy neked nem lehet megmondani az igazat, mert kőagyú és maradi vagy. Most még csak 8 éves és már nem tudod, hogy "kezeld". Mi lesz majd, ha kamaszodni kezd? Ilyen kicsi korban kellene az erős, bizalmi kapcsolatot kiépíteni, így kamaszkorban könnyebb lesz vele. És senki nem mondja, hogy eszetlenül engedni kell minden! Dehogy! Mértékkel, ennyi a titok. Nem kell neki telefonszámlát fizetni, veszel neki egy feltöltőkártyát, és szépen előre megegyeztek, hogy mondjuk kap rá 1500Ft feltöltést havonta, vagy 3000Ft-ot három havonta (ha egyáltalán elfogy neki addig.) Lányom mindig szépen beosztotta ezt a 3000Ft-ot, sose volt vele gond. Nem hülyék a gyerekek, csak nem hülyeként kell kezelni őket.
2015. okt. 7. 12:38
 28/44 A kérdező kommentje:
Ez egy kicsit erős volt.
2015. okt. 7. 12:40
 29/44 anonim ***** válasza:
77%
Nem hiszem, hiszen te magad írod, hogy már el is kezdődött a hazudozás, sunnyogás, titokban letöltés. Ez csak rosszabb lesz. Egyébként meg semmi baja nem lesz tőle, ha néha félórát lövöldözik a neten. Én játszottam, néha még most is, mentem és mindenféle fegyverekkel gyilkolásztam. Mégis normálisan felnőttem, egyetemet végeztem. És képzeld ezzel rajtam kívül is így vannak még néhány millióan. Továbbra is, mérték és kommunikáció, ennyi a titok.
2015. okt. 7. 12:45
 30/44 anonim ***** válasza:
100%

"DE! 8 évesen bújócskáztam a barátaimmal, fogócskáztam, bicikliztünk vagy épp bent játszottunk! Együtt!! "

Azért én már kaján vigyorral várom, amikor a mi gyerekeink lesznek felnőttek, szülők és majd azt olvashatjuk, hogy "bezzeg a mai gyerekek, mi még csak facebookoztunk, GTA-ztunk, WOW-oztunk, most meg ezekkel a szarokkal játszanak, ezek a maifiatalok!" :)

Mert ez lesz. Amikor gyerek voltam, a Nintendót üldözték a szülők ugyanilyen hévvel, az akkori zenék voltak az ördögtől valók, stb. A mobiltelefon akkoriban "bunkófon" néven ment, akkor is, ha felnőtt használta.

2015. okt. 7. 12:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!