Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 8 éves: "már minenkinek van...

8 éves: "már minenkinek van mobilja és mindenki gépezhet suli után" Hogy kezeljem? Tegnap vágta a fejemhez.

Figyelt kérdés
És sajnos tényleg igaz. Ő is szeretne nem elmaradni. Szerintem meg nem való egy 8 évesnek mobil és legfőképpen nem mindennap kell suli után a gépe előtt ülni. Hiába van sok program, hiába nem unatkozik, mindig kitalálunk vmit, vannak céljai is, de mégis jönnek az osztálytársak témának.
2015. okt. 7. 11:17
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
28%

A fiam 10 éves, nagylányom 13, a kicsi 8 lesz.

Alapból hét közben nincs számítógépezés, hétvégén és suliszünetben lehet. Ha nem korlátoznám, akkor reggeltől estig a gép előtt ülne a fiam. Ha iskolai feladat miatt kell a gép, természetesen használhatják a számítógépet.

Telefont a nagyok a 10. szülinapjukra kaptak, akkor kezdtek táborba menni, hosszabb kirándulásokra nélkülünk.

Tudom, hogy nehéz a gyerekeknek megmagyarázni, hogy miért nem jó korlátlanul gépezni, ezért próbálj kompromisszumra jutni. Keress oktató, ismeretterjesztő programokat pl. kismatek.hu és azokat naponta 30-40 percig használhatja.

2015. okt. 7. 11:49
 12/44 anonim ***** válasza:

Az én lányom 8 évesen örökölte meg a mobilom, kapott bele egy feltöltős kártyát is, amit alig használt ugyan, de jó érzés volt neki, hogy van, ill. nekem is adott egy + biztonságérzetet.

A régi laptopomat is megörökölte egy éve net nélkül. Nyugottabb vagyok, ha a netet akkor használja ha nagyjából látom miket olvasgat. Most kezdte az ötödiket, 10 éves és bizony azzal jött haza múlt héten, hogy xy weboldalon xy feladat a házi informatikából. Ill. már negyedikben is volt több olyan házi, hogy ennek-annak nézzen utána a neten. Szóval tényleg ilyen világ van. Engedni kell őket haladni a korral. Persze ésszel...

2015. okt. 7. 11:54
 13/44 A kérdező kommentje:

Persze! Ezt értem. Halad is a korral, de akkor sem vagyok hajlandó adni neki mobilt nettel. Mert neki ezért kell! Hát kit hívna fel? Tök fölösleges. Tudom a net , játék miatt kell. Sőt már hisztizik a facebookért. Na! Mert másoknak van. Hát pont ez hiányzik. A múltkor épp egy lefejezés volt az üzifalamon, hát más se hiányzik, hogy szembe jöjjön vele. Vagy valami sex vírus. Próbálom elmagyarázni neki, de most az osztálytársak nyerőbbek.

És pont ez , ha engedném, egész nap előtte lenne. És nem a kismatek.hu kell neki. Nem a számítógép tanulmányozása, használatának megtanulása a cél, hanem a ninjás, lövöldözős, zombis és miegymás játék. Hétvégén engem, de akkor meg veszekedés van, mert utána azt játssza az életben is és tiszta kerge. Tesóját nyírja.

Ha nyugisabb játék izgatná, akkor még azt mondnám jó. Bár hétköznap akkor sem.

2015. okt. 7. 12:00
 14/44 anonim ***** válasza:
43%

mert mondjuk ha hazafelé tart az iskolából, és valami történik vagy bombariadó van tud neked telefonálni???

és igen, ha mindent tiltasz neki azt ő úgy értékeli hogy gyerekként kezeled, még ha nem is így van.

de ha te jobban tudod a dolgokat, akkor nem is értem minek van szükséged itt tanácsokra.

2015. okt. 7. 12:03
 15/44 A kérdező kommentje:

Kösz a kellemes hangnemet. Mint írtam ez az én véleményem.

Ha bombariadó van, felhív a tanárnéni. Hazafele meg nem tart az iskolából, mert messze van, én viszem, kísérem be és nem megyek érte az osztályterembe.

2015. okt. 7. 12:05
 16/44 A kérdező kommentje:
És 8 éves. Gyerek még ha tetszik ha nem.
2015. okt. 7. 12:06
 17/44 A kérdező kommentje:
Harmadrészt a gép és a telefon az MINDEN? Nem midnent tiltok neki. Csak két dolgot erősen korlátozok.
2015. okt. 7. 12:08
 18/44 anonim ***** válasza:
85%
én értem a gondod, és őszintén nem is tudok mit tanácsolni, mert nem látom problémának, amit te annak látsz. A gyermeked rendelkezik jövőképpel (igen ritka ebben a korban), programoztok, nem unatkozós fajta, nem egész nap akar a számítógép előtt ülni, de te mégis korlátozod (korlátozod?? tiltod!), és szerintem ez nagyon rossz nevelési taktika. Az én tanácsom az, hogy engedj neki, mint írtam nem csak úgy ingyen, valamit valamiért. Bocs a hangnemért, én nem akartam kioktató lenni vagy agresszív.
2015. okt. 7. 12:21
 19/44 anonim ***** válasza:
30%

2-es vagyok. Én már 8 évesen is játszottam a commodor 64-es és lám, itt vagyok, semmi bajom nem lett tőle, sőt nagyon élveztem! Ez nem jelenti azt hogy nem bicikliztem, játszottam volna mással is.

Kérdező, ilyen világot élünk, ez ellen nem tehetsz semmit, gyerekeknek már mobiltelefonjuk van. Nem értem milyen választ vársz egyébként a kérdésedre, mivel tényleg mindenkinek van ezért a többség nem azt fogja írni hogy ááá ne vegyél neki csak majd ha 18 lesz.

2015. okt. 7. 12:23
 20/44 anonim ***** válasza:
64%
Ja és persze a gyerek azt is látja hogy anya apa is ott ül, nyilván ő is akar. Persze egy gyereknek nem lehet mindent amit a szülőknek, de tiltani tőle kifejezetten hülyeségnek tartom, mért ne gépezhetne néha fél órát? Ráadásul tényleg lassan már a házi feladat megoldáshoz is kell.
2015. okt. 7. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!