4 éves kislányom kapott 4 Digibirdsöt, 1 Barbi kastélyt, bújócskázó Jojo nyuszit, 200 db-s lego duplot,Csingiling Libbenő sziromtündért, és még néhány apróságot kb 15000 értékben (könyv, lufi, matrica, színes ceruza, színező). Év közben semmit sem kap (ceruzát sem), a születésnapjára is egy tortát és egy könyvet.
Mint írtam helyette programokon veszünk részt. Ezt kapja, csak úgy szeretetből. Hogy miért nem játékot már egyszer leírtam, nem fogom még egyszer. És akkor még egyszer jelzem, ha kifogy valami (ceruza, radír, papír, festék,filctoll, kréta, zsírkréta, színező, hajtogatós papír, ragasztó, ecset) azt pótoljuk. Kindertojást szokott kapni, de azt mi nem számítjuk a játékok közé,mert csak a csoki érdekli belőle. A tojást néha el is felejti kinyitni.
2015. jan. 3. 18:03
32/44 A kérdező kommentje:
30-s. A 28. pontban foglaltak.
2015. jan. 3. 18:05
33/44 anonim válasza:
De miért tetted föl a férdést, ha ennyire biztos vagy abban, hogy ez így jó?
2015. jan. 3. 18:09
34/44 A kérdező kommentje:
Mert nyilván van, aki ezt túlzásnak ítélte (de most már látom, hogy ott is inkább az összeg volt a probléma, ha ez nem is lett nyíltan kimondva). Tehát ebből a szempontból jogosnak ítélem meg a kritikát (bár arra a kérdésemre, hogy 5 játék sok-e -mindegy mennyibe kerül- választ még mindig nem kaptam...), mivel itt is csak ellenkezést váltott ki. Az más kérdés, hogy ezzel én nem értek egyet (annak fényében, hogy egyébként nincs játékvásárlás sem a mennyiséget, sem az összeget nem tartom eltúlzottnak, mivel ekkora összeg nem fog a földhöz verni). Ellenben rájöttem, hogy valamilyen szinten jogos a negatív megítélésetek és félreérthető voltam. Játékot nem kap év közben (ha a Kindert nem számítjuk annak) és olyan dolgokat, ami felesleges duplázás, vagy triplázás lenne (például a ceruza és a bolt esete, amit említettem). De például most kapott egy új függönyt (hozzátenném szükséges volt, mert az előzőt leszakították a gyerekek). Tehát ami szükséges azt megkapja, de ajándékozás évente kétszer van.
2015. jan. 3. 18:40
35/44 anonim válasza:
Én már válaszoltam, 4,5 éves kislányom.
Nem, az 5 játék nem sok, kislányom is annyit kapott. De, Te nem ezt hangsúlyoztad, hanem felsoroltál - számomra - ismeretlen játékokat és hozzátetted hogy egész évben semmit nem kap.
2015. jan. 3. 18:47
36/44 A kérdező kommentje:
Igen, ezért írtam, hogy félreérthető volt a kérdés alatti utolsó mondat, bár utána az első kommentemben javítottam magam. Lehet, hogy azt már el sem olvasták.
2015. jan. 3. 19:00
37/44 anonim válasza:
Kinek hogy...Van,aki 5 -nél többet ajándékoz, én pl. túlzásnak tartom. Igaz, egy kicsit én is meginogtam idén, mert a mi elvünk meg pont az, hogy egy ajándék van karácsonykor,legalábbis tőlünk, szülőktől, ne erről szóljon már az egész...mégis kaptak 3-at, bár kettő ezekből apróság mindkettőnél, de örültek neki. Igaz, évközben is kapnak, mert a szüli-és névnapjuk is ebbe az időszakba esik.
Amúgy, ha anyagilag nem volt megterhelő, olyan pont határeset, de azért még nem akkora túlzás.
2015. jan. 3. 20:27
38/44 anonim válasza:
Digibirds, bujocskazo jojo, repülő tündér, ezek neked maradandó élmények, értelmes játékok???? Erre var egész évben? Ne mar! Ezek agyonreklamozott vackok, biztos hogy nem vennék ilyet, vagyis hogy kaptunk egy jojo nyuszit, de azzal a lendülettel el is ajándékoztuk, mert értelmetlen fos játék. Ami ebből maradandó, az a duplo meg talán a barbie kastély.
Es nem az irigység beszél belőlem, ha tudni szeretnéd a lanyom xboxot, legot, furby-t kapott, de be is ismerem a furby nagy mellényúlas volt, nem lesz "maradandó elmeny", de a lanyom akarta. O év kozben is kap játékot, megsincs elszallva.
2015. jan. 3. 21:46
39/44 sandrachnologic válasza:
Hat, én osztom a kerdezo véleményét. Nalunk is evkozben csak szülinapkor es karácsonykor van nagyobb ajándékozás, névnapra, mikulásra kisebb dolgot kap (pl egy mesekönyv, kirakó, matricacsomag). Ezen felül mindig potolva van, ami elfogy (kréta, ecset, szines papir stb), viszont édességet nem veszünk neki boltban mivel tej es tojás allergiaja van, mindent itthon készítek az o segítségével, ami nagyon nagy büszkeség neki (is). 3,5 eves a fiam, egyaltalan nincs elkenyeztetve, nagyon jol nevelt, okos szófogadó kisfiú. Gyereknapkor meg nyilvan kap egy lufit, es két Hetente kirándulunk is valahova, valamint két Hetente konyvtarba is járunk, amit imád. Egy darab ujsagpapirnak is örül, pedig mindene megvan. 😊
2015. jan. 3. 22:31
40/44 A kérdező kommentje:
39-s köszönöm! Egyedül neked sikerült megérteni az álláspontomat! 38-s nem a játékokra mondtam a maradandó élményt, hanem a kulturális eseményekre, amiken részt veszünk. Pont az a lényeg, hogy a játékok helyett azokat favorizálom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!