Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Túlzás ipad-et venni egy 15...

Túlzás ipad-et venni egy 15 évesnek karácsonyra? Egyáltalán megéri az ipad, vagy tökéletes egy androidos tablet?

Figyelt kérdés

2014. nov. 29. 21:06
 1/6 anonim ***** válasza:
40%

Nem túlzás. Megéri az iPad.

Nem fagy le,

Nagy kezelő felület,

App store.. és még sorolhatnám:) Mindenképp iPad-et vegyél neki, az androiddal általában csak a baj van.

2014. nov. 29. 21:31
 2/6 A kérdező kommentje:
és a mini ugyanolyan jó?Mert szerintem az jobb lenne neki.
2014. nov. 29. 21:57
 3/6 2xSü ***** válasza:
70%

Nem vagyok Apple mániás, sőt nagyon nem tetszik az Apple termékek istenítése, mert a legtöbb esetben nincs alapja. Az iPhone esetén legalábbis ezt gondolom. Viszont munkám révén egy iPad tulajdonosa vagyok,és meg kell, hogy mondjam, az a tablet nagyon jól van összerakva. Külsőleg nagyon strapabíró, masszív. Olyan atrocitásokat vészelt már át, amire a legtöbb eszköz már ripityára tört volna. Belső szempontjából is jól van összerakva. Gyors, az aksija jól bírja a hosszabb távú igénybevételt is.

Magának az iOS-nek vannak korlátjai, ha valaki összetettebb dolgokra is akarná használni, de egy átlagos felhasználónak – aki mondjuk nem informatikus –, annak ezek inkább védelmet jelentenek, mintsem korlátot.

Androidos tabletekben mélyebb ismeretem nincs. Volt régebben egy, de az fénykorában sem volt sem ennyire gyors, az aksija sem bírta ennyi ideig. Amiket még láttam, azoknak mind volt valami hiányosságuk, vagy nagyon lassúak voltak, vagy az aksi nem bírta annyi ideig, vagy anyagukban voltak kevésbé minőségiek. Vagy ha volt olyan, ami felvette a versenyt egy iPad-el, az meg árban volt kb. ugyanott.

Viszont egy Androidot elég könnyű megfektetni. Persze szakértő kézben nagyon jó rendszer, de egy kevésbé hozzáértőnek inkább csak problémák forrása a sok rosszindulatú, rosszul optimalizált, bugos szoftver. Ilyenből azért iOS-re is van pár, de azok kevésbé rántják magukkal az egész rendszert. Vannak lassú, lefagyós alkalmazások ott is, de magát a rendszert megfeküdni évente láttam csak. Pedig elég extrém dolgokra is használom.

Viszont én nem vennék mini-t. Ha van rá keret, akkor inkább egy normális méretű iPad-et javasolnék. A mininek megvannak a méretéből fakadó korlátai. Hosszútávon gondolkodva érdemesebb egy normál méretű iPad-et választani.

Hogy 15 évesnek túlzás-e? Ma azt gondolom, hogy nem, ha anyagi lehetőségeid megengedik, hogy ilyen összegű ajándékot vegyél. Mint mondtam, elég stapabíró, így valószínű több évre szóló döntés. Lehet, hogy egy androidos tablet most olcsóbbnak tűnik, de ha háromszor kell cserélni, mert elavult, mert tönkrement, akkor nem biztos, hogy hosszútávon valóban olcsóbb megoldás.

2014. nov. 30. 02:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,segítettetek dönteni.
2014. nov. 30. 12:35
 5/6 anonim ***** válasza:
9%

Úr isten ember..:D

15 évesen focicipőt kaptam vagy játékautót már nem emlékszem.. :D

Te tudod, de ba*zd el a gyerekkorát!

Te jó ég.. Nem értem már ezt.. Nagyon nem..

De amúgy nagyon jó kis szerkezet csak nem egy gyereknek.

2014. dec. 1. 23:40
 6/6 2xSü ***** válasza:
100%

#5:

Aztán mégsem tanultad meg, hogy nyilvános helyen nem illik káromkodni.

A világ halad előre, változik. Ez önmagában nem gond, ha megtanuljuk jól használni a változásokat. Azt, hogy mire, hogyan fogja használni a tabletet az szülői, illetve tanári nevelés kérdése. Ennek hiányában ugyanúgy fogja elszórni az idejét, maximum nem a tablet előtt ülve, hanem a számítógép vagy mobiltelefon előtt ülve. Megfelelő neveléssel, kontrollal meg hasznára válhat, ha van egy jó eszköz a kezében, és még fiatalon megtanulja a használatát. A mai kor az információ kora. A megfelelő eszközök, csatornák ismerete nélkül elég nehéz benne boldogulni. Illetve nem lehetetlen, csak macerás, és néha drágább is.

Én 14 évesen kaptam az első számítógépemet, anno még egy Commodore gépet. Kocka lettem? Igen, bár ennek megvoltak már azért az előzményei. És ez káromra lett? Nem. Mindezek ellenére néptáncos is voltam, bejártam Európát. Számtalan más hobbim is volt. (Megtanultam szőni, fonni, főzni, gitározni, furulyázni, nem csak néptáncoltam, de tanítottam is már 17 évesen táncot, megtanultam gózni, rengeteget olvastam is, szakkörökre, versenyekre jártam, horgásztam, bicikliztem, fociztam a szomszéd sráccal, akivel gyakran megnéztük a környék múzeumait is, stb…) Én azt gondolom, hogy az átlagnál jóval mozgalmasabb, tartalmasabb fiatalkorom volt, annak ellenére, hogy igen, rengeteget nyúztam a számítógépet is.

A tablet egy eszköz. Jó kézben jó eszköz, rossz kézben rossz eszköz. Az emberi túlkapásokért, függőségekért, negatívumokért nem az eszköz a hibás, hanem az ember, aki alkalmasint eszköz nélkül is belefuthat ugyanazokba a negatívumokba.

2014. dec. 2. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!