Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlzás volt ez Karácsonyra?

Túlzás volt ez Karácsonyra?

Figyelt kérdés
4 éves kislányom kapott 4 Digibirdsöt, 1 Barbi kastélyt, bújócskázó Jojo nyuszit, 200 db-s lego duplot,Csingiling Libbenő sziromtündért, és még néhány apróságot kb 15000 értékben (könyv, lufi, matrica, színes ceruza, színező). Év közben semmit sem kap (ceruzát sem), a születésnapjára is egy tortát és egy könyvet.
2015. jan. 3. 15:41
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
El tudja dönteni, hogy mit szeretne. Amikor írtuk a Jézuskának a levelet mondta, hogy mit szeretne most és mit jövőre, mivel megbeszéltük, hogy túlzásokba sem lehet esni. Én és a férjem sem szóltunk bele, hogy mit kérhet, mit nem. Kizárólag az ő döntése volt. Értelem szerűen ha elfogy valami, azt megveszem(festék, gyurma), de még egy 28 darabos ceruzakészletet a meglévő kettő mellé nem fogok, csak azért mert el*ingja magát a bevásárlásnál, hogy neki az kell. Az pedig, hogy nekünk 15000 apróság, másnak viszont az ötezer ez a határ, az egyéni szoc probléma...
2015. jan. 3. 16:18
 12/44 anonim ***** válasza:
87%

Nagyon rossz az elgondolásotok, de mindenkinek joga van eldönteni, mit csinál...

Ti konkrétan oltári nagy hülyeséget! Minek kellett mindjárt 4 Digibirds? Kb. 2 hét múlva bevágja a többi közé.

Mi inkább azon az elven vagyunk,hogy év közben is kapnak játékot. 3 gyerek van, a kicsi ma kapott épp egy újat, holott nemrég volt karácsony.

2015. jan. 3. 16:24
 13/44 anonim ***** válasza:
92%
Itt látszik meg, hogy a sok pénz nem jár együtt az ésszel....
2015. jan. 3. 16:28
 14/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek tényleg. Meg kell mondani a gyereknek ha van 28 ceruza készlete nem kell több. Én is megmondom, ha van otthon ennyi.

Ha meg nem gond ezek a kiadások akkor miért nem kaphat évközben.

Mert most kb egyzerre költöttetek annyit szerintem.

Nekem vannak dolgok amik nem ajándék kategória. Amit amúgy is megveszek, mert szükség van rá, pl gyurma ceruza stb.

2015. jan. 3. 16:40
 15/44 A kérdező kommentje:
Azért 4, mert ez a játék kórusban használatos legfőképpen. Miért vegyek neki csak úgy bármit is? Annak mi értelme van az elkényeztetésen kívül? Mit fog megtanulni a gyerek a dolgok megbecsüléséről, ha már karácsony után is játékokat kap. A lányomnak nincsen sok játéka, de azokat mind szereti, és vigyáz rájuk. Teljesen kiakasztottatok ezzel az ostoba hozzáállással, de ahogy észrevettem egyesekből inkább csak a sárga irigység beszél.
2015. jan. 3. 16:41
 16/44 A kérdező kommentje:
14-s erre nem tudok válaszolni, csak annyit, hogy ez nálunk valamiért így alakult ki. Ezen viszont lehet, hogy változtatok.
2015. jan. 3. 16:43
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez gyors számolással 75-80.000 Ft...Jól gondolom? A fele elég lenne, ha év közben is átlagos mennyiségű ajándékot kapna.
2015. jan. 3. 16:44
 18/44 anonim ***** válasza:
94%
Most dicsekedni jöttél vagy őszintén kíváncsi vagy mások véleményére?
2015. jan. 3. 16:45
 19/44 anonim ***** válasza:

Szerintem sokakból nem a sárga irigység szól. De ha meg van az elképzelésed akkor mit szeretnél tudni?

Én is sokat költök a gyerekeimr de Miért nem kaphat mondjuk szülinapjára névnapjára valamit? Ezt nem értem.

Szerintem néha egy kis kényeztetés belefér sőt kell. Söt ha a lányom kap valamit akkor a fiam i8s ha fiam kap valamit akkor a lányom is.

2015. jan. 3. 16:50
 20/44 anonim ***** válasza:
83%

Azzal fogja megtanulni megbecsulni a cuccait, ha evente egyszer mertektelenul elhalmozzatok?

Amugy ez csak toletek jott, vagy ebben benne vannak a mamak altal adott ajandekok?

Azt irod, h keves jateka van, pont amit felsoroltal mar eleg egy fel ovinak amugy😊

Nem akarlak osztani, teljesen maganugy, h mit veszel a gyereknek, mondom ezt ugy, h iden mi is elszalltunk ajandekok teren, de en a felet, pl legokat, tarsasokat hasznaltan vettem evkozben. Ettol fuggetlenul kapott ajandekot szulinapjara is, tolunk csak egyet, mamaektol tobbet, de azota is azt emlegeti, h milyen jo volt a szulinapi kincskeresos jatek a barataival.

2015. jan. 3. 16:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!