Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlzás volt ez Karácsonyra?

Túlzás volt ez Karácsonyra?

Figyelt kérdés
4 éves kislányom kapott 4 Digibirdsöt, 1 Barbi kastélyt, bújócskázó Jojo nyuszit, 200 db-s lego duplot,Csingiling Libbenő sziromtündért, és még néhány apróságot kb 15000 értékben (könyv, lufi, matrica, színes ceruza, színező). Év közben semmit sem kap (ceruzát sem), a születésnapjára is egy tortát és egy könyvet.
2015. jan. 3. 15:41
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
89%
Miért tetzed fel a kérdést, ha nem tetszik más véleménye? Amúgy szülinapra, névnapra tényleg semmi? Sajnálom szegényt...
2015. jan. 3. 16:54
 22/44 anonim ***** válasza:
91%

Korábban is jegyeznie kellett év közben, hogy mit szeretne karácsonyra? Vagy csak mióta ilyen nagy, érett és felelősségteljes? Egy négy évesről beszélünk, nem egy tizenévesről.

De te kérdezted, hogy túlzás volt-e. És igen az volt. Értelmesebb lenne, ha egy részét szülinapra, névnapra (esetleg gyereknapra, húsvétra) kapná. Attól még megbecsülné.

2015. jan. 3. 17:07
 23/44 anonim ***** válasza:
93%

4 évesed 1 év alatt alaposan átgondolja mit kér? Ez komoly? 3-4 éves kora között képzelem mennyire át tudta gondolni. Az én kislányom 4,5 éves. 5 ajándékot kapott összesen Karácsonyra tőlünk, az én szüleimtől és a nővéremtől. Szokott kapni év közben is, sőt szülinapra is, de kzel sem 100000 ft értékben. Kifestő, ceruza ezek azért nem nagy értékű dolgok. Nem értem legalább szülinapra miért nem kap valamit? Még csak 4 éves.

Számomra kicsit következetlennek tűntök. Egész évben semmi, mintha 1 nap akarnátok minden bepótolni.

2015. jan. 3. 17:19
 24/44 anonim ***** válasza:
74%
Igen, túlzásnak tartom. Ez 100.000 Ft fölött van. Még csak négyéves. Jövőre már Iphone, tablet, plusz egy komplett játékbolt személyzettel? Tízévesen lakást meg kocsit fog kapni? Kell is majd neki, külön a játékainak két raktárral :) Az ajándékok nagyon fontosak, dea karácsony nem az elhalmozásról szól. Egy gyereknek egy év beláthatatlanul hoszú idő, miért kell egy grafitceruzára is egy örökkévalóságig várnia? Nagyon szélsőséges rendszer.
2015. jan. 3. 17:34
 25/44 A kérdező kommentje:
Év közben gyerekfoglalkozásokra, játszóházba, bábszínházba, moziba, koncertre, vetítésre járunk (minimum hetente 1X). Én nem gondolom, hogy ez a mennyiség elhalmozás lenne, mert ha az "apróságokat" nem számolom, és a madarakat is egynek veszem (mivel együtt érnek valamit), akkor ez 5 játék. Az ismerősi körben mi vagyunk az egyetlenek akik "csak" ilyen "kevés" játékot vesznek. Ergo ezek alapján nem tartom túlzásnak, mert nálunk nincs az, hogy még másnap is az ajándékok nyitogatása van, mert szenteste nem volt rá elég idő. Összegezve: én inkább azt szeretném, hogy a fent említett eseményeknek örüljön (és örül is!), nem egy darab műanyagnak, ami két hét múlva már a kutyát sem érdekli. Ezek valóban maradandó élmények a számára. A pénzemmel pedig inkább ezeket a kulturális intézményeket támogatom, nem pedig a játékgyárakat! Ha úgy tetszik ez egy elvi megfontolás. Részemről itt pontot is tennék az ügy végére. Mindenkinek köszönöm az építő jellegű kritikáját! :) Eddig úgy tűnt nincs problémája, abból hogy születésnapjára könyvet és egy tortát kap. (Névnapot nem ünneplünk. Húsvétra csokoládét kap.)
2015. jan. 3. 17:35
 26/44 anonim ***** válasza:
88%
Csak en nem ertem, hogy mi volt a kerdes lenyege?
2015. jan. 3. 17:37
 27/44 A kérdező kommentje:
24-s. Próbáld már meg értelmezni, amit írtam! Vagy mielőtt véleményt formálsz legalább tisztelj meg azzal, hogy végigolvasod, amit írtam! Részemről szó sem esett Iphoneról, táblagépről (ez már csak a ti fantáziátok szüleménye, túlgondolása és meg nem értése az én elképzelésemnek). Pont, hogy a raktárnyi játékokat szeretném elkerülni. Amint látom mindenki az összegen lovagol, amikor itt a mennyiség volt a kérdés.
2015. jan. 3. 17:44
 28/44 A kérdező kommentje:
Tehát 5 valamit, legyen az bármi összegtől függetlenül, túlzásnak tartotok karácsonyra. Rendben. Levontam a konklúziót.
2015. jan. 3. 17:49
 29/44 anonim ***** válasza:
83%
Próbáltam belegondolni, hova fogod ezt még fokozni, hiszen az életkorral a gyerek igényei is nőnek. De ezt valójában, gondolom, te is értetted. Na mindegy azért most a kedvedért elmagyaráztam. Szerintem kérdezd az ismerőseidet, akik még ennél is több ajándékot vesznek a gyerekeiknek. Talán az ő véleményükből hajlandó vagy elfogadni valamit és nem hárítani lendületből, mint itt mindenkiét. Az összeget is eltúlzottnak tartom és a rendszert végsőkig szélsőségesnek. Nem látom be, gyereknapon miért ne kaphatna egy lufit, bevásárláskor alkalmanként egy kinder tojást, apa ha hazatér egy utzásról miért ne hozhatna neki egy gyerekmagazint pónis ajándékkal. Csak úgy, szeretetből. Gondolom, ő is rajzol neked alkalmanként ezt-azt, csak úgy, szeretetből. Vagy miért ne kaphatna egy füzetet rajzolósnak ha a másik betelt. Ugyanakkor karácsonykor egy komplett fizetést rákölteni - ennek mi a célja? Érdekelne, milyen nevelési célt akarsz ezzel elérni vagy mi az elgondolás emögött.
2015. jan. 3. 17:54
 30/44 anonim ***** válasza:
És mi a konklúzió?
2015. jan. 3. 18:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!