Most fog kislányunk születni. Sajnos nincs sok segítségem csak a férjem aki dolgozik. Taasztalatok?
Hát... kisfiam 2 óránként evett éjjel-nappal, nagyon keveset aludt, talán fél-fél órákat majd újra etetés és így tovább. A 4. héten annyira kibuktam, hogy napokig bőgtem.
Én eleinte hébe-hóba főztem, majd pár hét után összeszedtem magam és igyekeztem főzni minden nap.
MOst született a kislányunk, na ő a nap 24 órájából kb 2 órát van ébren, 4-6 óránként eszik majd alszik is vissza. Imádom ezt az időszakot, egy kicsit még maradjon is így. :)
24 órás szolgálat, 3 óránként evett, de ugye ilyenkor tisztába is kellett tenni, evés után büfi, elpakolsz ezt-azt és már el is telt 3 óra. És ez megy éjjel-nappal. Bevallom én nem tudtam főzni, nagyon enni sem, mert pont akkor ébredt, vagy nyöszörgött, amikor asztalhoz ültem, vagy épp egy kicsit ledőltem. Csak akkor tudtam pihenni, ha közvetlen egy időben aludtam vele, de ugye akkor a házimunka, főzés stb. nem halad. Mi hordtuk a kaját az elején, először párom, aztán is is felleltem 1-2 helyet sétáltatást úgy időzítettem. És persze a szüleim is heti minimum 1-szer hoztak ebédet.
A fürdetés majd beáll, majd látod, nálunk fél 7 volt, utána már hosszabbat aludt, szóval nem volt érdemes később kezdeni. Sokáig éjjel is 2-szer evett, én nem hagytam sírni. Sok praktikát kipróbáltunk ésszerű határokon belül, de nem jöttek be, így maradt nekem az éjszakai kelés. Bár a kisfiam evett és utána már aludt is.
Olyan, hogy mikor keltem, olyan nem volt, mert reggel 6 előtt kelt nagyon sokáig, még bölcsis korában is. :)
Ahogy telnek a hónapok, egyre többet lesz fent és talán a du. alvást hagyta el először a kisfiam, szóval ebéd után aludt és utána már csak a fürdés után. (Rég volt, most 5 lesz már.)
Ha este a párod tudja fürdetni, az is segítség. Nálunk délelőtt 10-kor ment és éjjel 11 után jött, még most is így dolgozik. Nekem annyi volt a laza időszak, hogy reggel ébredés után pár órát még otthon volt. Ilyenkor tudtam csak pl. hajat mosni is.
Szóval nekem nem ment a főzőcske, nem tetszett neki, volt hogy kivittem játékokkal egy plédre a konyhába, de nyöszörgött, sírt, amikor nagyobb volt, rángatott és sírt. Nem tudtam mit csinálni, ketten voltunk, ritkán főztem ezáltal.
Jó babázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!