Ha GYED után visszatérek dolgozni, a munkáltatómmal mennyi idővel előtte kell majd közölnöm ezt, ki kell majd térnem olyasmire a fönökömnél, hogy a gyerekem betegsége esetén nem lesz majd segítségem?
Itt sok okosságot olvastam, hátha segít Neked is. Úgy tudom 60 nappal előtte kell írásban közölni de nem vagyok benne biztos.
Hát akkor gondolom azt fogja mondani,hogy az vegyél ki szabit!
Persze, megbeszélheted vele, de máshogy nem hinném,hogy működne. A rendelkezésre álló szabiddal meg úgy sakkozol gondolom,ahogy akarsz!
"Neked, mint szülőnek jár a gyermekápolási táppénz. Ez ellen semmit sem tehet. Ez miatt nem rúghat ki és nem diszkriminálhat."
Még élénken élnek bennem azok az emlékképek,hogy micsoda gyűlölködés ment a kisgyerekes anyákkal szemben amikor még dolgoztam,gondolom 2 év alatt semmi sem változott.
Én mindig nagyon helytelenítettem ezt a fajta hozzáállást ,mert egy nő vagy még előtte van,vagy már tapasztalatból tudhatja mennyire nehéz megoldani mikor beteg a gyerek és nincsen segítsége.
Pláne az idősebb kolléganők részéről ment az utálkozás,hogy "már megint nem akar dolgozni xy ".
A mai világban ki az,aki táppénzre akar menni,azért,hogy kipihenje magát,megkockáztatva ezzel azt,hogy a számláit majd nem tudja befizetni a fizetésénél jóval kevesebb táppénzből majd.
Én is ha nagy ritkán (kb 2 évben egyszer)elmentem táppénzre,mert mondjuk 40 fokos lázam volt és felkelni is alig bírtam,akkor utánna megkaptam,hogy ezt ő bezzeg nem tehetné meg,mert őneki a számláit be kell fizetni és nem létezhet olyan,hogy ő annyira beteg legyen,hogy ne jöjjönbe dolgozni.
Mielőtt eljöttem szülési szabdságra ,akkoris úgy működött már,hogy a szabinkat ilyen esetekre tartalékoltuk,mert az azért más elbírálás alá esett,ha a szabadságodból használtál fel,ha megbetegedtél,azt nem ítélték annyira el,mintha mondjuk év végére elfogyott a szabad már és akkor kénytelen voltál táppénzre menni.
Igyekszem szabadságot igénybe venni majd ,ha beteg lesz a kislányom,de ha esetleg annyira beteges lesz ,akkor muszáj lesz táppénzre is menni néha...
szia
köztisztviselő vagyok
A hivatalban ahol dolgozom, minden a feje tetejére állt az elmúlt pár évben. az osztályvezetőmet kirúgták, az osztályt átszervezték. Engem papiron ide-oda pakoltak. Ezért és felhívtam azt az igazgatót aki anno felvett, elmondtam neki, h mennék vissza dolgozni, 2 hónap múlva.
A személyzeti osztályra kellett írnom, a főigazgatónak címezve a levelet, kb 30 nappal előtte. Még a szabadságomat töltöm, febr 29-én kezdek. A szem osztályon azt mondták, h a szabadságomat úgy adják ki ahogyan eljötte, 8 órában. Amikor az lejár akkor kell kérelmezni a gyes-t és a csökkentett munkaidőt.
Gyermek betegsége esetén, jár a gyermekápolási táppénz.
"Még a szabadságomat töltöm, febr 29-én kezdek. A szem osztályon azt mondták, h a szabadságomat úgy adják ki ahogyan eljötte, 8 órában. Amikor az lejár akkor kell kérelmezni a gyes-t és a csökkentett munkaidőt. "
6 órás leszel a gyermeked 3 éves koráig ?
Ez annyiban is jó,hogy betegség esetén sokkal könnyebb lesz megoldani.
A gyermeked egész napos bölcsis lesz majd ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!