Most fog kislányunk születni. Sajnos nincs sok segítségem csak a férjem aki dolgozik. Taasztalatok?
meg milyen gyakran főztetek kisbaba melett?
a barátommal most költöztünk össze. még semmi tapasztalatom nincsen ilyen téren.
az első két hétben egész nap aludt. ugy kellett keltenem hogy egyen, 3 orankent es akkor egy orat volt a cicin (jotanacs - szerezz be bimbo vedot es mellszivot, aki hajlamos ra mellgyulladast kap es belazasodhat)
apa 9-kor indul dolgozni es 8-ra er haza.furdetes fel 9. az elso par hetben ezt meg nem kell olyan szigoruan venni. nem az a fontos hogy percre pontos napi rend legyen, hanem hogy mi után mi következik: pelus utan eves, utana alvas utana furdes utana eves stb. a 3. hettol nekem már elég sokat volt ébren mert hasfajos lett. na az cudar. de a 8. hetre kinotte szerencsere. azert ha anyos vagy valaki apa otthon tudna maradni veled egy hetre az jo lenne mert nagyon faradt leszel, foleg ha csaszaroznAk
Nálunk elég nagy káosz volt az elején. Aztán kialakuult szép lassan.
Férjem szakács, szóval vagy egész nap nem volt itthon, vagy igen. A nagyobb dolgokat próbáltam akkor csinálni, amikor itthon volt.
Az esti fürdetés volt mindig is fix időpontban (na jó 7-8 között), ezt mindig szigorúan tartottam, a többiben igazodtam a fiamhoz.
Ne aggódj. Bármit csinálsz, azt jól fogod csinálni, és attól se aggódj, hogy most még nincsenek anyai érzéseid. Majd akkor fognak apránként kialakulni, ha a pici megszületik, és még kb. 1 év.
Én hajnalban keltem 3-4 vagy esetleg hajnal 5. Mikor hogy sikerült, és mit akartam csinálni, akkor csináltam szinte mindent a porszivózáson és felmosáson kívül.
A fürdést meg mig nagyon picik voltak, mindig este 6-ra tettem, hogy ne csússzon szét az este, és időt tudjak forditani az apukára is. Igy gyakorlatilag este 9-től béke és nyugi volt. Tudtunk filmeket nézni, olvasni stb.
Nálunk nagyon húzós volt az eleje. 4 napos korában leszürkülések miatt visszakerültünk a kórházba. 1 hetes volt mikor kiengedték, kötelező légzésfigyelővel. Azóta is állandóan figyelni kell.
Emellett hasfájós. Az első 8 hét pokoli nehéz volt. Nem aludtunk szinte semmit, Ő csak kézben alkarra fektetve, vagy hordozókendőben aludt, amikor ébren volt meg állandóan sírt. Mellette semmire nem volt idő. Sokszor éjfélkor fürödtem. Néha, ha már nagyon nem bírtam, akkor felébresztettem az apukáját és aludtam 3 órát amíg Ő csitítgatta a fiunkat. Aztán jobb lett valamivel, még mindig fáj a hasa, de már alszik a kiságyban egyedül, éjszaka csak enni ébred, nappal minden etetés közt alszik 1 órát és nem kizárólag üvöltéssel telik az ébrenlét. 11 hetes. Az első pár hétben semmit nem lehetett mellette csinálni, most már rendet rakok, főzök, takarítok, utolérem magam.
Mi az első két hétben szerencsétlenkedtünk sokat. Első baba, segítség nem volt, esetleg a férjem, amikor otthon volt, de ő meg nem nagyon merte megfogni a babát. Tovább kellett a kórházban maradnunk, ezért elmúlt egy hetes, amikor hazamehettünk, akkor kezdtük el kialakítani a napirendet. A kórházban esély se volt rá, mert mindig akkor volt vizit vagy fürdetés, amikor evett volna. Otthon 3 óránként kelt egész nap, nem volt hosszabb alvása, viszont étkezéseken kívül nem nagyon volt ébren. Én is próbáltam aludni, amikor a baba aludt, hogy bírjam valahogy, de így is zombinak éreztem magam az elején. A házimunkával néha elcsúsztam, azt bevallom. Fürdetés 8 körül volt, most is úgy van, általában egyedül csinálom, mert a férjem rengeteget dolgozik.
2 hetes kora óta csak éjfél-1 körül alszik el, ez ellen semmit se tudok tenni, pedig próbáltam, egyszerűen így működik a gyerek. Előtte ébren van kb. este 8-tól. Most ötször eszik egy nap, étkezések után mindig ébren van még egy darabig, illetve délután a két étkezés között nem alszik. Viszont többet alszik éjjel, úgy 6-7 órát, néha kicsit többet is. Azóta már én is működőképesnek érzem magam. (5 hetes a baba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!