Nektek mi a véleményetek egy olyan egy gyermekes anyukáról, aki csakis részmunkaidőben szeretne munkát vállalni?
Én egyszer megkérdeztem a férjem, hogy miért nem segít takarítani nekem soha? A válasza az volt, hogy azért, mert ő egész héten dolgozott... és igaza volt!
Na már most, kérdem én, ha én is elkezdenék teljes munkaidőben dolgozni, én kire tudnám ráhárítani az itthoni teendőket? Senkire... ugyanúgy nekem kellene megcsinálni a házimunkát a napi 8 óra munka mellet... nekem kellene főznöm, mosnom, takarítanom. Na meg persze én vigyem a gyereket reggel oviba, és hozzam el munka után, aztán ha hazajövök hulla fáradtan, foglalkozzak a gyerekkel, mossam ki a ruháit, adjak neki enni, fürdessem meg, fürödjek én is stb...
Az a baj, hogy nagy átlagban a férfiak elvárják, hogy a nő csináljon otthon mindent, még akkor is, ha ő is ugyanúgy 8 órában dolgozik, és a férjnek ne legyen ezzel semmi dolga, hiszen azért vannak a nők, hogy rendbe tartsák a lakást.
(Igaz én 2 gyermekes anyuka vagyok már.)
utolsó és elötte lévő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!