Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek mi a véleményetek egy...

Nektek mi a véleményetek egy olyan egy gyermekes anyukáról, aki csakis részmunkaidőben szeretne munkát vállalni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 20. 16:14
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Persze anyukáknak mondta, mert anyukák voltak a szülőin, de nyilván a szülőkre gondolt. De valahol természetesebb, ha az anya tanul a gyerekkel. Én nem is szeretném máshogy. Persze apának is mutatja mit tanult, neki is dicsekszik és meghallgatja örömmel. De mégis én vagyok aktívabban a gyerek életében, én vagyok képben a napi dolgaival, hisz én beszélek a tanítónénivel én zongorázok végig minden tantárgyat stb stb. Valahol természetesnek érzem, hogy 80%-ban ez az én feladatom. De ha dolgoznék egész munkaidőben akkor mindig valami valami más rovására menne. Szóval jól van ez így. De nyilvánvaló ez csak abban az esetben működik, ha a család nem nélkülöz egy fizetés mellett. Ha kétséges lenne az ebéd az asztalon, vagy az őszi cipő a gyereknek vagy az osztálypénz...akkor a muszáj nagyúr címen én is dolgoznék.
2014. szept. 22. 08:43
 32/37 anonim ***** válasza:
Bár mindenki megtehetné, aki akarja! Szerintem ez jó, nekem is a gyerekek a legfontosabbak, inkább kevesebb pénz, több szabadidő a gyerekekkel (mindegy, hogy 1 vagy 3). Ha van választás, akkor jó döntés.
2014. szept. 22. 13:56
 33/37 A kérdező kommentje:

Én egyszer megkérdeztem a férjem, hogy miért nem segít takarítani nekem soha? A válasza az volt, hogy azért, mert ő egész héten dolgozott... és igaza volt!

Na már most, kérdem én, ha én is elkezdenék teljes munkaidőben dolgozni, én kire tudnám ráhárítani az itthoni teendőket? Senkire... ugyanúgy nekem kellene megcsinálni a házimunkát a napi 8 óra munka mellet... nekem kellene főznöm, mosnom, takarítanom. Na meg persze én vigyem a gyereket reggel oviba, és hozzam el munka után, aztán ha hazajövök hulla fáradtan, foglalkozzak a gyerekkel, mossam ki a ruháit, adjak neki enni, fürdessem meg, fürödjek én is stb...

Az a baj, hogy nagy átlagban a férfiak elvárják, hogy a nő csináljon otthon mindent, még akkor is, ha ő is ugyanúgy 8 órában dolgozik, és a férjnek ne legyen ezzel semmi dolga, hiszen azért vannak a nők, hogy rendbe tartsák a lakást.

2014. szept. 22. 13:59
 34/37 anonim ***** válasza:
En is ezert keresek csak reszidős melót..
2014. szept. 24. 18:18
 35/37 anonim ***** válasza:
Szeretném megkérdezni, hogy találtál-e már részmunkaidős állást? Vidéki kisvárosban élek, évek óta ez a problémám, de semmit nem sikerült találnom. Az én párom sem csinál semmit itthon, még a játszótérre sem viszi le a kislányunkat. Írj, légy szíves.
2016. márc. 13. 20:21
 36/37 anonim ***** válasza:
Szia! Én sajnos nem.Sőt egy elég huzós melót találtam. De jó mert szeretem. Mávnál vagyok jegyellenőr. Igaz hogy sok,munkaidőben. De viszont van szabadnapom. (Jelenleg még csak a hétvégék.) De viszont ingyen utazunk....:) Szerencsére jól érzem magam, s ez is fontos szempont...
2016. márc. 20. 17:15
 37/37 anonim ***** válasza:

(Igaz én 2 gyermekes anyuka vagyok már.)

utolsó és elötte lévő

2016. márc. 20. 20:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!