Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek mi a véleményetek egy...

Nektek mi a véleményetek egy olyan egy gyermekes anyukáról, aki csakis részmunkaidőben szeretne munkát vállalni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 20. 16:14
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk a férjem "nem dolgozik", tehát otthon van, háztartást vezet, meg kb. napi 4 órában ellátja a webáruházainkat, vállalkozásunkat.

Én dolgotok, s hála égnek keresek annyit (nőként), hogy ha van olyan hónap, hogy nincs bevételünk a vállalkozásból (mert van ilyen), akkor is simán megélünk 5-en ( 3 gyerekkel) az én fizetésemből. A vállalkozásból befolyó plusz mindig úgymond a megélhetésen kívüli "luxus"-ra megy, pl. nyaralás, valami felújítás, stb...

2014. szept. 21. 08:10
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleményem, hogy ez lenne a normális. Szomorú, hogy erre sokaknak nincs lehetősége. Még szomorúbb, hogy a hülye társadalmi húzás miatt sokan nem tudják mérlegelni, mi a fontosabb. Direkt nem írok példákat, mindenki kiolvassa, amit szeretne, vagy rá vonatkozik.

Én a gyerekek előtt napi 10-12 órát dolgoztam és este még dolgozatokat, esszéket javítottam pluszban. Bár imádtam, kizárt, hogy ezt folytassam. Most más feladatom van és lesz is az elkövetkező sok-sok évben. Amúgy nyilván mindenki azt csinálja, ami neki jó, vagy legalábbis jónak hiszi.

2014. szept. 21. 08:32
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

A férjem hazajön munka után, és nem kell takarítania, gyerekeknek kaját csinálnia, mosogatnia, mosnia, pakolnia, boltba mennie, hanem pihenhet, kikapcsolódhat.

Ha en is 8 órába dolgozok majd gyes után, akkor joggal el fogom várni, hogy segítsen be a háztartásba, gyerekeket vigye játszótérre stb.

Nem fog neki tetszeni, de én sem vagyok igavonó állat, tehát minden nem szakadhat itthon a nyakamba.

Ha 4 órában dolgoznék, akkor az itthoni melót is csak én csinálnám.

A férjem jól keres, én a töredékét kerestem a munkahelyemen.

Nem vagyok lusta, de házi rabszolga sem. Van barátnőm, aki a 8 órás munka után a 2 gyerekével foglakozik, főz, mos, takarít, mert a férje ugyanannyi munkaidő után fáradt, ideges, hagyják békén.

Azért este elvárás a szex, és a mosolygós, nyűgöt meghallgató feleség.

És a nej belenyugszik, mert a férje jobban keres.

Ez a normális?!

2014. szept. 21. 08:43
 24/37 anonim ***** válasza:
75%

Az én nagymamámnak, aki 74 éves sosem volt munkahelye, mégis rengeteget dolgozott. Ha nagyapám kiment az utcára a faluban, büszke volt, mert "az" nem csak egy férfi, egy ember volt, hanem ők ketten voltak. Az ő munkája is benne volt, hogy a férfi, aki leteszi a pénzt az asztalra, kipihent, kiegyensúlyozott, tiszta, jól öltözött. Cserébe a férfi érzelmi, anyagi biztonságot teremt. Ez nem azt jelenti, hogy nem mos el egy tányért sem, de gondolom ezt nem kell magyarázni.

Az a helyzet, hogy egyes nők nem erre vágynak és akkor borul minden. Ezenkívül nagy baj, hogy sok férfi (és már sok nő is) nem tartja értéknek azt a munkát, amit egy asszony, később egy anya otthon ellát. Ez sok mindent von maga után. Az oktatásban, a munkahelyeken, hogy nem teremtenek elég részmunkaidős állást.

2014. szept. 21. 09:13
 25/37 anonim ***** válasza:
48%
Még annyit hozzátennék, hogy jövünk a baromsággal, hogy egyenlőek vagyunk. Én nem így látom. Nem vagyunk azok, csak egyen értékűek és ez nagy különbség.
2014. szept. 21. 09:15
 26/37 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy ennyien írtatok, megosztottátok meglátásaitokat velem.

Most jár le a gyesem, és ítéljetek el, de úgy érzem, hogy képtelen lennék napi 8 órában dolgozni gyermekem mellett, hol maradna a családi, ráadásul ha ledolgozom a napi 8 órát, utána nem lenne se kedvem, sem erőm takarítani, mosni, főzni, teregetni. Esetleg vállalnék olyan munkaidőt, ami reggel 8-tól délután 4-ig tart, mert akkor van az ovi, de semmiképp sem szeretnék 4 után már dolgozni. Most szerintetek én rossz anya vagyok, hogy nem vállalok el akármilyen munkát? Mert értem én, hogy kell a pénz, de a gyerekkel is szeretnék tartalmas, minőségi időt együtt tölteni és nem beesni az ágyba este a fáradságtól. Így én most jelenleg főként részmunkaidős állásokat keresek.

2014. szept. 21. 16:31
 27/37 A kérdező kommentje:
Minden tiszteletem azoké az anyukáké, akik napi 8-12 órát dolgoznak és még utána van idejük a családjukra. Én ezt nem tudnám megoldani :( Úgy érzem, bőven elég lenne nekem napi 4-6 óra is.
2014. szept. 21. 16:32
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Az első osztályos tanítónéni arra kérte a szülői értekezleten az anyukákat, hogy legyenek szívesen legalább fél órát hallgatni a kisgyereket, mert elég sok a szomorú kisgyerek, nincs ideje anyukának meghallgatni az aznap tanult nagyon érdekes dolgokat, jelen esetben a betűket. Ez mindent elmond. Akkor inkább maradok a régi felállásnál, apuka pénzt keres én teljes értékűen töltöm itthon az időt, mindenkinek megadok mindent. Tudom sportra hordani, tanulni vele stb. Majd ha nagyobbak lesznek, akkor vállalok teljes idős munkát. Egyébként volt egy időszak amikor visszamnetem dolgozni. Akkor eloszlottak köztünk az itthoni munkák. Elmondom apuka ki volt és mondta, inkább maradjak itthon. Az a pici pénz amit én hozzáadok nem sok, viszont az itthoni munkám számára sokkal többet ér. Ő is kiegyensúlyozottabb, ha itthon nem kell folytatni a melót.
2014. szept. 21. 17:43
 29/37 zabmester ***** válasza:
Utolsó válaszoló, teljes mértékben igazat adok neked, azt viszont azért valahol nagyon szomorúnak tartom, hogy a tanítónéni ezt kizárólag az anyukáktól kérte. Mintha az apuka része se lenne a családnak, mintha neki nem kellene minőségi időt fordítani a gyerekére, mintha a gyereknek nem lenne szüksége az apukája figyelmére ugyanúgy, mint az anyukáéra. Az anyáktól elvárás, hogy akár teljes állás mellett is maximálisan kielégítsék a gyerekeik szükségleteit, míg az apáktól ez valahogy fele ennyire sincs elvárva.
2014. szept. 21. 18:24
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
én sem vagyok hajlandó napi 6 óránál többet dolgozni, pedig a munkahelyemen szívesen vennék, és én még egyedül is nevelem a gyerekem, gyerektartás nélkül, és biztos többet tudnék félretenni, ha 8 órában dolgoznék, de így is megélünk szerencsére, úgyhogy nekem nem érné meg többet dolgozni, akkor sem, ha az legalább plusz 60 ezret jelentene. A különórák is többnyire délután 4-kor vagy 5-kor kezdődnek, úgyhogy ha délután 4-f5 körül indulnék el az irodából, már sehova nem érnénk oda, és egymásra se sok időnk maradna. Most 5 éves, és még legalább 7-8 évig nem szeretnék teljes munkaidőben dolgozni, de 3-4 év múlva remélem már tesója is lesz, úgyhogy szerintem még legalább 15 évig 6 órás maradok. Iszonyú kevés szerintem a délután 5-től 8-ig terjedő 3 óra, amit a családok együtt töltenek, pláne hogy ebbe bele kell férjen a vacsora, a fürdés, fogmosás, ki-bepakolás is.
2014. szept. 21. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!