Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan nehezményezik a...

Jogosan nehezményezik a gyermektelenek, hogy a kormány tovább bővítené a gyermekes adókedvezményeket?

Figyelt kérdés
2014. jún. 16. 14:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
74%
Csak akkor, ha ez nekik hátrányt okoz. Nem tudok arról, hogy ez így lenne, bár nem vagyok teljesen képben a rendszerrel.
2014. jún. 16. 14:42
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Én még gyermektelen vagyok, de örülök neki,ha ilyet akarnak. Inkább minthogy a hülye segélyeket emeljék. Adókedvezmény meg legalább annak jár, aki dolgozik.
2014. jún. 16. 14:43
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekvállalást támogató adókedvezmény nagyon jó dolog, sokkal jobb, mint az alanyi jogon járó segélyek, pótlékok (családi pótlék, GYES). A gyerekenként igénybe vehető 10 eFt körüli összeg reális is, de a 3 gyereknél igénybe vehető gyerekenkénti 33 eFt-ot nagyon túlzónak tartom. Ezzel azt érték el, hogy sok olyan család van, aki egyáltalán nem fizet adót és járulákot. 5 (vagy több) embert kell eltartani a gyermekteleneknek, illetve az egy/két gyerekeseknek.
2014. jún. 16. 14:49
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Egy-két fórumos, ősanyázó szinglin kívül nem találkoztam olyan gyermektelennel, aki ellenezné. Hosszútávon nekik is ez az érdekük: hogy szülessenek gyermekek, lehetőleg többen, mint ahányan meghalnak.
2014. jún. 16. 14:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, de véletlenül gyereket írtatok járulékfizető helyett, ma már az alkotmány szerint nem gyereked van, hanem járulékfizetőd.:)

Ha megszületik a gyereked, már 1,5 millióval tartozik az államnak és el kell tartania majd téged (új törvény), és ez csak emelkedik, ahogy egyre idősebb lesz.:)

Nekem egyébként gyermektelenként ez már mindegy, hogy adnak-e még kedvezményt azoknak, akik szülnek, így is csomó van. de én is voltam 6 éves koromtól 27 éves koromig (phd-m végéig) "ingyen" diák, szóval nem irigylem senkitől sem a kedvezményeket!

2014. jún. 16. 14:52
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem mindenki jobban jár ha a dolgozók gyerekvállalását ösztönzik, és nem a segélyeket emelik.

Amúgy a most megszülető gyermekek fogják az ősszinglinek is kanalazni az ételt a szájukba az öregek otthonában, szóval nekik is szükségük lesz a következő generációra.

Amúgy a gyermektelen előtt is ott a lehetőség, hogy gyereket vállaljon vagy örökbe fogadjon (ha nem tud vmiért teherbe esni), szóval nincs kizárva senki semmiből, ha annyira irigykedik az miatt a 10ezer Ft miatt (mi ennyit kapunk az egy lányunkra).

2014. jún. 16. 15:14
 7/12 anonim ***** válasza:
39%

"Amúgy a most megszülető gyermekek fogják az ősszinglinek is kanalazni az ételt a szájukba az öregek otthonában, szóval nekik is szükségük lesz a következő generációra.

Amúgy a gyermektelen előtt is ott a lehetőség, hogy gyereket vállaljon vagy örökbe fogadjon (ha nem tud vmiért teherbe esni), szóval nincs kizárva senki semmiből, ha annyira irigykedik az miatt a 10ezer Ft miatt (mi ennyit kapunk az egy lányunkra)."

Elégé lesarkítod. Mivel garantálod nekem, hogy az amit tőlem levonnak és elköltenek y gyerekre az 20 év múlva Magyarországon bejelentve fog dolgozni?

Azért az örökbefogadás nem olyan egyszerű mint a gyerekcsinálás. Utóbbihoz egy lyukas gumi is elég,míg a másikhoz tanfolyamok, és jó sok pénz kell.

Másrészt én sem hallottam még sehol, hogy ezért valaki elégedetlenedet volna, csak egy provokatív kamu kérdés.

2014. jún. 16. 15:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is az adókedvezményben az a jó,hogy aki dolgozik,így az "kap" több pénzt...

...de az ismeretségi körömben már így is van olyan,aki azért vállalt harmadikat,mert így mennyivel több pénzük lesz :( ...és a gyerekekre meg folyamatosan a nagyszülők vigyáznak,mert szórakozni is csak kell.

Szóval én csak azt nehezményezem,hogy vannak olyanok,akik nem azért vállalják a harmadik gyereket,mert SZERETNÉNEK NAGY CSALÁDOT!

...mondjuk benne van a pakliban,hogy két év múlva más törvényt hoznak...és akkor mi lesz?

2014. jún. 16. 17:03
 9/12 anonim ***** válasza:

nekem is nagyon sok olyan ismerősöm van aki azért vállalt 3.-ik gyereket hogy így sokkal több pénz lesz sokkal többet tudnak spórolni(oviba suliba fele annyit kell fizetni a kajáért,könyvekért suliba nem kell fizetni, stb stb)

Sokan mondják,hogy vagy egy vagy három gyereket szülj!

Egy gyereket még csak-csak eltartasz,kiiskolázol...hárommal meg tiszta biznisz!

2014. jún. 16. 21:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Én sem nehezményezem, mivel a dolgozó ember kapja a kedvezményt.

Amúgy meg, aki 3 gyereket bevállal (aki szívvel-lélekkel vesz részt a gyereknevelésben), attól meg azért nem sajnálom, mert nagyon sok pénz-idő-türelem-szorgalom-munka kell 3 gyerek felneveléséhez. Nekem 2 van, csak az adókedvezményért tuti nem vállalnám be, hiszen így is alig győzök mindent megcsinálni. Úgyhogy, aki bevállalja, attól én nem sajnálom ezt a kedvezményt!

2014. jún. 16. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!