Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit szóltok ahhoz, hogy 3...

Mit szóltok ahhoz, hogy 3 éves kortól lesz óvodaköteles a gyermeketek? ( még csak tervezi a kormány)

Figyelt kérdés
2011. ápr. 21. 14:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
3 éves korától oviba jár a lányom.(most 5 éves)
2011. ápr. 21. 14:05
 2/13 anonim ***** válasza:
51%
nagyon jó lenne, csak adjanak a teleüléseknek erre forrást is. Nálunk évek óta túljelentkezés van, így nem fogják az enyémet sem felvenni. Az hagyján, hogy nekem is szükségem lenne rá, hogy felvegyék, de a nagyobb baj az, hogy neki meg pláne. Iszonyatosan nagy szüksége van a társaságra (korabeli), az ez általi szocializációra és még sorolhatnám. A kisebbik testvérnek is jót tenne. Ugyanis vele egyáltalán nem tudok foglalkozni. Ez a 3 éves kor az, mikor szívják magukba az infot. Egyszerűen hiába "tanítgatnám" a kisebbet építeni vagy a szavakra. Odajön és csak csinálja, mondja, kérdezi. TANULNI ÉS TANULNI ÉS TANULNI AKAR.
2011. ápr. 21. 14:09
 3/13 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem túl korai. Az öt év pont jó volt.
2011. ápr. 21. 14:12
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
azt hogy nevetséges. óvodákat is létesítenek a törvny mellé? mert pl. én szeretném beadni jövő januárban, decemberben tölti a hármat, csak épp mivel kistesó lesz szeptemberben, ezért nem biztos h őt felveszik, mert a prioritás érthetően azoké, akiknek a szülei dolgoznak. és hozzáteszem, ez sopronban van, ami nem egy elmradtott kis porfészek, mégsincs elég hely az oviban(a bölcsiről már nem is szólva).
2011. ápr. 21. 14:13
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Eddig is így volt.

Azoknak a gyerekeknek, akiknek szocializációja, megfelelő fejlődése nem biztosított otthonában, kötelező óvodába járatni 3 éves kortól. Hogy hogyan működött ez, nem tudom. Gondolom a védőnő, gyámügy intézkedett erről. Illetve nagy valószínűséggel nem. Vagy az önkormányzat maga megakadályozta, hiszen ha ilyen gyerekeket bevezényelnek, rendes ember elviszi a gyereket máshova (ugrik a normatíva) és ezek a gyerekek nagy valószínűséggel ingyen kapnak kaját, óvódáztatási támogatást stb- így az önkormányzatoknak pont az volt az érdekük ezeket a gyerekeket mindinkább kiszorítsák a közoktatásból, ne bevigyék.

És ezeket a gyerekeket akarják bevezényelni ovis körökbe. Biztosan, hiszen így nem akárkinek a döntésén, megítélésén múlik a dolog.

A rendes gyerekek 98%-a így is jár oviba, az a 2% meg nem veszít semmit, viszont a hátrányos helyzetűek lehet nyernek a dolgon.

Úgyhogy én maximálisan egyetértek, mert ha egy otthon rossz bánásmódban részesülő gyereken is sikerül segíteni, már megérte. Hiszen az oviban van napi 3szori étkezés (márha van)fejlesztés, játékok, szocializáció.

És akkor ezzel a generációval hátha nem történhet meg az, ami árvíz után bizonyos egyedekkel, hogy az iskola tornatermében meghúzva magukat a kempingágy mellé végezték a dolgukat, mert felnőttként még nem találkoztak vécével.

2011. ápr. 21. 14:16
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
remélem nem vezetik be!az 5 év tényleg jó!még csak 6 hónapos a fiam, szeretnénk még tesókat és tuti nem akarom oviba adni 3 évesen!!!
2011. ápr. 21. 14:18
 7/13 anonim ***** válasza:
51%

Akkor nem adod, a törvényi kötelezettség nem rád vonatkozik, hanem az oktatási intézményre. Ha nem akarod beadni, nem adod, a kutyát nem érdekli miért nem. Az alföldi tanyavilágban rengeteg gyerek nem jár még iskolába sem. Cigány gyerekekből is kevesen.

Az 5 éves kor az ovira vonatkozik, ha egy anyuka megjelenik egy 5 évessel, fel kell venni.

illetve ma a tankötelezettség 18 év, ha 16 évesen beállít egy fiatal az iskolában, hogy első osztályba akar járni kötelező felvenni és 18 éves koráig nem rakható ki, akkor sem, ha rugdalja a 6 éveseket, megveri a tanárt. Most 16 évesen majd bárki kirakható lesz.

De rád egyáltalán nem kötelező, ha nem akarod, hogy részt vegyen a közoktatásban a gyereked, nem vesz részt. Hogy a leghíresebb embert említsem a Polgár apukát, aki egy lányát sem adta be iskolába, óvódába. ő tanította őket otthon. Mégcsak nem is magántanulók voltak.

2011. ápr. 21. 14:37
 8/13 anonim ***** válasza:
58%
Utálom a kormányt,de e za 3 év szeritem jó, ekl gyreknek aközösség, szocializásció.
2011. ápr. 21. 14:40
 9/13 anonim ***** válasza:
54%

én nem értek vele egyet

ha az anyuka megteheti, és otthon szeretne vele lenni még 1-2 évig, akkor szerintem ezt meg kellene engedni, attól még a gyerek járhat közösségbe, szocializálódik, találkozik más gyerekekkel, de a kis lelkének biztos hogy jobb anyukájával lenni, mint az oviban

a Waldorf pedagógia szerint a gyerekek 4 éves kor alatt megsínylik az elválást

(egy barátnőm kisfia is teljesen kikelt magából, amikor 3 évesen oviba adták, minden nap sírt, végül kivették, megpróbálták 1 év múlva, és már vidáman ment a gyerek)

én valószínűleg még 3 éves koráig sem tudok vele itthon maradni, amit sajnálok nagyon, de azt mindenképpen ellenzem, hogy törvény kötelezi az anyákat arra hogy 3 évesen oviba adják a gyereket

2011. ápr. 21. 14:41
 10/13 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem baj. A gyereknek ennyi idősen már kell a társaság, és muszáj szocializálódnia is.

Mondjuk ha valaki otthon akar maradni a nagyibbikkal a kicsi miatt, az tegye, (szóval a törvényt úgy kellene változtatni, hogy ha be akarom adni oviba, akkor az ovi köteles legyen felvenni) de mindenképpen figyelni kell a gyerek igényeit.

A fiamat már bölcsibe is kell járatnom, mert egyszerűen nem vagyok neki elég. Rettentően igényli a gyerektársaságot, inkább azon hisztizik, hogy el akarom hozni. Pedig olyan kicsi, tervbe van a tesó, és szívesen venném, ha maradna otthon, mivel én is otthon leszek, de elsősorban az ő igénye számít, és nem az én ragaszkodásom.

Egy ilyen gyerekkel óriási kib.szás, hogy ha van tesó, akkor 5 éves korig nem mehet közösségbe, főleg, hogy amint megszületik a kicsi, kevesebb idő jut rá is, pedig többet igényelne.

Ha normálisan szövegezik meg a módosítást, akkor én üdvözlöm az ötletet.

2011. ápr. 21. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!