Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek mi a véleményetek egy...

Nektek mi a véleményetek egy olyan egy gyermekes anyukáról, aki csakis részmunkaidőben szeretne munkát vállalni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 20. 16:14
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
7%

Sajnálom az apát aki anya plusz ideje miatt lemond szinte saját gyerekével töltendő időről,mert kieső pénzt neki kell pótolni.

Ja és várom azt az időd amikor egy apa is megteheti ezt, míg anya dolgozik akár több műszakban is ezért.

2014. szept. 20. 18:44
 12/37 anonim ***** válasza:
80%
Hogy a legfontosabbra, a gyerekére akarja szánni az idejét és örülök, hogy van még család, ahol az anya ezt megengedheti magának. A gyereke is szerencsés.
2014. szept. 20. 18:46
 13/37 anonim ***** válasza:
68%
11-es válaszoló. Ennyire elképzelhetetlen, hogy egy apa normál munkaidőben keressen annyit, hogy a nő otthon megteremtse az otthon melegét, ne szutyokban kelljen már szerdán lenni, hisz este 6 után ynilván nem az első teendő a takarítás, hogy hétköznap is otthoni finom főtt ételt eszik. Hihetetlen rossz némely apának, igazad van. Sokkal jobb, ha mindkettő húzza az igát este 6-ig, idegesek, feszültek, szegény gyereknek mesélni sincs ideje..és még sorolhatnám.
2014. szept. 20. 19:03
 14/37 anonim ***** válasza:
9%
Igen kérdező ritka hogy egy ember egy állással eltartson 4-5embert. Miért lenne szutyok,minden? Életbe nem volt szutyok a lakásomba, az lustaság nemidő hiánya.
2014. szept. 20. 19:06
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is ez a tervünk hosszú távon. Most 8 órában dolgozom, reggel a párom viszi a gyerekeket, én este negyed 6-ra érek a bölcsibe és fél 6 után az oviba értük, képzelhetitek, mennyi tartalmas időt tudunk együtt tölteni hétköznap... A férjem cége felszálló ágban van, nagyon bizakodik, hogy egy-két éven belül fog annyit keresni, hogy elmehessek négy órába, a munkahelyemen van is erre lehetőség.

Úgyhogy én is azok táborát erősítem, akik megértik, és kicsit irigylik is az említett anyukát.

2014. szept. 20. 19:10
 16/37 anonim ***** válasza:
89%

Igazad van, sokkal ideálisabb az estét takarítással tölteni. Bármilyen munkahelyről 5 előtt nem érsz haza. Utána illó a családnak vacsorát adni, a gyerekekkel játszani, tanulni, fürdetni, mesét olvasni. És akkor még nem ment a gyerek különórára vagy sportra vagy bármire.

Szerintem nagyon is jó, ha a férfi dolgozik , hazaér 4-6 között és semmi de semmi dolga nincs otthon, pihenhet, játzshat a gyerekekkel vagy eltud menni a család sétálni, mert már kész a vacsi (munkaidő végén). Nem , nem kell sajnálni ezt a felállást. És igen, vannak munkahelyek ahol egy fizetésből elvan tartva 4 ember, és van egy biztos támasz hátul, aki az anya-feleség.

2014. szept. 20. 19:12
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan a minap jutott eszembe, hogy mennyivel könnyebb lenne a családok élete, ha a nő csak napi 4 órában dolgozna. Most lett bölcsis a gyerkőcünk, de elég kemények a hétköznapok.

Ez nem csak anyukának lenne könnyebb, ahogy sokan zsigerből rávágják, hanem az egész családnak. Mert nem este kell minden teendőt elvégezni, kapkodva, idegeskedve, hogy minden meglegyen. Apának is van dolga így itthon, De ha 4 órába dolgoznánk MINDEN kész lenne mire a család hazaér! Maradna idő a játszásra, az együttlétre, a beszélgetésre!

Nem kell félreérteni nem akarnék háztartásbeli lenni, kell a munka nem csak a pénz miatt, de sokkal egyszerűbb és ami a legfontosabb sokkal NYUGODTABB lenne az élet!

2014. szept. 20. 20:56
 18/37 anonim ***** válasza:

A véleményem, hogy irigylem :)

A férjem szerencsére keres annyit, hogy elég lenne a részmunkaidő is, az én egészségügyis fizum röhej az övéhez képest. Sajnos nálunk nincs lehetőség részmunkaidőre, így marad a 8 óra.

2014. szept. 20. 21:11
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem,sőt remélem lesz lehetőségem a jövőben egy ilyen állásra.A párom tőlem függetlenül sokat dolgozik,jól keres,a gyermekünket,háztartást és minden egyebet én rendezek.Megoldható persze minden 8 órás munka mellett is,de lényegesen könnyebb 4 vagy 6 óra mellett.A gyereknek is mindenféleképpen jobb,sőt elsősorban neki a jobb.
2014. szept. 20. 21:44
 20/37 zabmester ***** válasza:
100%
11-es, apa miért ne tehetné meg? Pont ugyanannyira teheti meg, mint anya. Ha anyuka keres többet, apuka is elmehet félállásba, miért ne? De azért megnézném, hány olyan férfi van, aki örömmel vállalná, hogy részmunkaidőben dolgozik, viszont a házimunka java része az ő reszortja lesz, mert jobban ráér. De ha van ilyen - biztos van, de itthon szerintem nem ez a jellemző -, akkor miért ne tehetné meg, hogy kevesebbet dolgozik, ha ez anyagilag belefér nekik? Mostanság az is már egyre több családban előfordul, hogy az apa megy gyed-re, vagy hogy fele időben az anya, aztán egy év után cserélnek.
2014. szept. 20. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!