Nektek mi a véleményetek egy olyan egy gyermekes anyukáról, aki csakis részmunkaidőben szeretne munkát vállalni?
Sajnálom az apát aki anya plusz ideje miatt lemond szinte saját gyerekével töltendő időről,mert kieső pénzt neki kell pótolni.
Ja és várom azt az időd amikor egy apa is megteheti ezt, míg anya dolgozik akár több műszakban is ezért.
Nekünk is ez a tervünk hosszú távon. Most 8 órában dolgozom, reggel a párom viszi a gyerekeket, én este negyed 6-ra érek a bölcsibe és fél 6 után az oviba értük, képzelhetitek, mennyi tartalmas időt tudunk együtt tölteni hétköznap... A férjem cége felszálló ágban van, nagyon bizakodik, hogy egy-két éven belül fog annyit keresni, hogy elmehessek négy órába, a munkahelyemen van is erre lehetőség.
Úgyhogy én is azok táborát erősítem, akik megértik, és kicsit irigylik is az említett anyukát.
Igazad van, sokkal ideálisabb az estét takarítással tölteni. Bármilyen munkahelyről 5 előtt nem érsz haza. Utána illó a családnak vacsorát adni, a gyerekekkel játszani, tanulni, fürdetni, mesét olvasni. És akkor még nem ment a gyerek különórára vagy sportra vagy bármire.
Szerintem nagyon is jó, ha a férfi dolgozik , hazaér 4-6 között és semmi de semmi dolga nincs otthon, pihenhet, játzshat a gyerekekkel vagy eltud menni a család sétálni, mert már kész a vacsi (munkaidő végén). Nem , nem kell sajnálni ezt a felállást. És igen, vannak munkahelyek ahol egy fizetésből elvan tartva 4 ember, és van egy biztos támasz hátul, aki az anya-feleség.
Pontosan a minap jutott eszembe, hogy mennyivel könnyebb lenne a családok élete, ha a nő csak napi 4 órában dolgozna. Most lett bölcsis a gyerkőcünk, de elég kemények a hétköznapok.
Ez nem csak anyukának lenne könnyebb, ahogy sokan zsigerből rávágják, hanem az egész családnak. Mert nem este kell minden teendőt elvégezni, kapkodva, idegeskedve, hogy minden meglegyen. Apának is van dolga így itthon, De ha 4 órába dolgoznánk MINDEN kész lenne mire a család hazaér! Maradna idő a játszásra, az együttlétre, a beszélgetésre!
Nem kell félreérteni nem akarnék háztartásbeli lenni, kell a munka nem csak a pénz miatt, de sokkal egyszerűbb és ami a legfontosabb sokkal NYUGODTABB lenne az élet!
A véleményem, hogy irigylem :)
A férjem szerencsére keres annyit, hogy elég lenne a részmunkaidő is, az én egészségügyis fizum röhej az övéhez képest. Sajnos nálunk nincs lehetőség részmunkaidőre, így marad a 8 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!