Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért kell kihozni a csöndes...

Miért kell kihozni a csöndes természetbe a kisgyereket ordítozni? Csak az anyukáknak van joguk a csendhez?

Figyelt kérdés

Nem akarok provokálni, bár tudom hogy úgyis mindjárt törlik a kérdésem, de azért kiírom csak...

Nagyon irritál, hogy csöndet szeretnék, nyugalmat, és van egy család mindig aki nem szól rá a gyerekre, azok meg visonganak, rohangálnak!

Ülök a parkba, nyugton, oda jön mellém a padra egy kisgyerekes család, már ugrálnak, rohangálnak, visonganak.

Anyuka 1 szóval nem csitítja őket...

Mindegy, ez park elnézem.

De ami felháborított hogy pecázok a tónál, leül a túlpartra 1 két kisgyerekes család, vihognak a szülők, rohangálnak a gyerekek, a nádat iszkálják, kavicsokat dobálnak a tóba, és nyúzzák egymást!

Hát majdnem átordítottam, hogy knss egyen, ez egy tó bmeeeg!

De akkor én lettem volna a gyerek gyülölő...

Ha nekem lenne gyerekem megmondanám, hogy vagy megtanulnak csöndben játszani, vagy miost rögtön megyünk haza!

Miért nem így neveli más a gyerekét?

2014. júl. 17. 13:48
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
72%

Egy parkban, egy tónál, egy játszótéren, egy sétálóutcán hagyni fogom a gyerekemet szaladgálni. Magától soha-soha nem megy oda idegenekhez (mondjuk azt én sem szeretem, amikor egy idegen családdal kell beszélgetnem, vagy a gyereküket szóval tartanom), de engedtessék meg, hogy egy tó túlpartjáról ne a te igényeidre kelljen már valakinek figyelni... Gyerek - a szabad, kötetlen játék létszükséglete, akkor is, ha eközben visongat, vagy hangosan beszélget.

Rettentően műveltnek és intelligensnek tűnsz ("kuss legyen, ez egy tó bmeg"), tehát azt is nyilván érteni fogod, hogy a tóhoz megérkezvén neked, és a kisgyermekes családnak éppolyan szabadságotok van az akármit csinálásra. Lehet, hogy őket a te mérhetetlen taplóságod zavarná a közös időtöltésben épp annyira, mint téged a hangos gyerekek.

Ajánlok egy kis Vekerdyt/Ranschburgot olvasgatásra csöndesen játszó gyerek témában, vagy egy impulzuskontroll zavar kezelésére szolgáló terápiát. Esetleg toleranciát.

2014. júl. 17. 14:14
 12/31 anonim ***** válasza:
91%

"Vannak még normálisan velelő szülők akiknmem fogják rá a gyerekre hogy nem nevelik meg rendesen!"

Két gyerekem van, az egyiknek elég ha szólók, a másikat viszont iszonyat nehéz kordában tartani. Akkor én normális vagyok, vagy nem???

2. válaszoló

2014. júl. 17. 14:14
 13/31 anonim ***** válasza:
77%
hova auz istenbe tegye a gyerekeket inkább kint orditozzanak fussanak mint a panel laKÁSBA AZTAN MEG AZÉRT VAGY dűhös
2014. júl. 17. 14:15
 14/31 anonim ***** válasza:
91%

"Igenis láttam gyereket aki nem üvöltve játszik, nem sikítva rohan, és nem nyúl mindenhez hozzá amit meglát...

Vannak még normálisan velelő szülők akiknmem fogják rá a gyerekre hogy nem nevelik meg rendesen!"

Igen, mert akkor éppen olyanja volt a gyerekeknek és jól viselkedtek Nem mindig van ez így! egy relatíve jó gyerek is meg tud őrülni!

Csöndben játszani??? :)

ott lehetek amikor ezt egy 2-3 éves gyereknek próbálod elmagyarázni??? sztem félóra múlva te hangosabban üvöltenél,mint a kölykök! :)

2014. júl. 17. 14:26
 15/31 anonim ***** válasza:
80%
Nevetséges vagy...had éljék ki a gyerekkorukat és ne neked kelljen már megfelelni nekik! Kell még nekik épp elégszer csendbe maradni iskolába...És ha a lakásban üvölt? akkor meg az a bajod! Egyébként meg nincs jogod mást számonkérni, vagy rászólni,hogy maradjon csöndbe mert te pihennél! Nincs a gyerekeken kikapcsoló gomb. Szerintem te sem voltál különb ennyi idősen.
2014. júl. 17. 14:36
 16/31 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Igen is hiába közhelyes de majd megtudod ha lesz gyereked. Amíg nem volt a kisfiam nekem is megvolt a véleményem az ilyenekről. Ha a boltban hisztizett egy gyerek arra is ráfogtam, hogy na ezt sem neveli az anyja. Aztán lett az én kis örökmozgó el nem fáradó mindig akaratos kisfiam akinek ha százszor mondok el valamit hónapok óta minden nap akkor is bepróbálkozik még a hisztivel is , hogy hátha. Mondhatom én, hogy nem meg, hogy ne visítozzon. Arra meg, hogy látsz nyugodt gyereket is azt tudom mondani, hogy anyukám elmondása szerint én áldott jó csendes gyerek voltam aki mindig el tudott játszani normálisan, nem rohangáltam, nem visítottam. Az én fiam a totál ellentéte ennek. Szóval minden gyerek más. A mostani véleményedet írd le egy papírra , tedd el! Ha lesz egy másfél-két év körüli gyereked vedd elő és röhögni fogsz magadon hidd el, hogy ja kívülről mondani mennyire marha egyszerű volt.
2014. júl. 17. 14:47
 17/31 anonim ***** válasza:
66%
Szánalmas vagy kérdező!!De majd te is megtudod milyek a gyerekek bár nem lennék a helyükben...
2014. júl. 17. 14:47
 18/31 anonim ***** válasza:
87%
Ha egy gyerek a nyár közepén csendben ül egy bazi nagy térben, tóparton vagy parkban, ül és néz ki a fejéből, akkor beteg! És ez nagyobb baj, mint hogy neked nincs kapásod. Megkeseredett, életunt, hideg ember vagy. Kár. Nem ártana neked egy kis boldogság, nevetés, önfeledt szaladgálás. Az életet meg lehet tanulni élvezni! Ők élvezik, te vegetálsz.
2014. júl. 17. 14:50
 19/31 anonim ***** válasza:
64%
Ujabb gyökér :D
2014. júl. 17. 14:57
 20/31 anonim ***** válasza:
88%
Gyerekektől nem lehet elvárni hogy csendben legyenek, ha olyan helyre megy az ember ahol csendben kell lenni akkor egy 2-3 éves gyerekkel nem lehet elmenni, ha meg muszáj, akkor állati ciki. Mert akármilyen jó gyerek, akkor is hangoskodni fog. Amelyik 2 éves nem hangoskodik az néma :) Az enyém is ordít ha kikerül a szabadba, friss levegőre, még az udvarunkon is, pedig minden nap kint van sokat. És hidd el, az anyukáknak van a legkevesebb joguk a csendhez, mi egész nap ezt hallgatjuk, ha kell akkor próbáljuk őket rendszabályozni, irányítani, de nem mindig lehet, sőt vannak olyan időszakok a gyerekek életében amikor csak azt a választ kapod minden kérdésedre hogy: nem. Ég a pofám amikor hangoskodik a fiam pl a boltban, vagy akár a bankban, orvosnál, de nem tudok mit csinálni. Megverjem? Még hangosabb lesz, és depressziós. Az egészséges gyerekek hangosak és kész, el kell fogadni. Sajnálom hogy nem tudsz csendben kimenni horgászni, az egyik válaszolónak igaza van hogy ha magántóhoz mész horgászni akkor húzzon el onnan a hangoskodó família, ha meg csak egy tónál ahol bárki megfordulhat, akkor így jártál.
2014. júl. 17. 15:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!