Miért kell kihozni a csöndes természetbe a kisgyereket ordítozni? Csak az anyukáknak van joguk a csendhez?
Nem akarok provokálni, bár tudom hogy úgyis mindjárt törlik a kérdésem, de azért kiírom csak...
Nagyon irritál, hogy csöndet szeretnék, nyugalmat, és van egy család mindig aki nem szól rá a gyerekre, azok meg visonganak, rohangálnak!
Ülök a parkba, nyugton, oda jön mellém a padra egy kisgyerekes család, már ugrálnak, rohangálnak, visonganak.
Anyuka 1 szóval nem csitítja őket...
Mindegy, ez park elnézem.
De ami felháborított hogy pecázok a tónál, leül a túlpartra 1 két kisgyerekes család, vihognak a szülők, rohangálnak a gyerekek, a nádat iszkálják, kavicsokat dobálnak a tóba, és nyúzzák egymást!
Hát majdnem átordítottam, hogy knss egyen, ez egy tó bmeeeg!
De akkor én lettem volna a gyerek gyülölő...
Ha nekem lenne gyerekem megmondanám, hogy vagy megtanulnak csöndben játszani, vagy miost rögtön megyünk haza!
Miért nem így neveli más a gyerekét?
Egy parkban, egy tónál, egy játszótéren, egy sétálóutcán hagyni fogom a gyerekemet szaladgálni. Magától soha-soha nem megy oda idegenekhez (mondjuk azt én sem szeretem, amikor egy idegen családdal kell beszélgetnem, vagy a gyereküket szóval tartanom), de engedtessék meg, hogy egy tó túlpartjáról ne a te igényeidre kelljen már valakinek figyelni... Gyerek - a szabad, kötetlen játék létszükséglete, akkor is, ha eközben visongat, vagy hangosan beszélget.
Rettentően műveltnek és intelligensnek tűnsz ("kuss legyen, ez egy tó bmeg"), tehát azt is nyilván érteni fogod, hogy a tóhoz megérkezvén neked, és a kisgyermekes családnak éppolyan szabadságotok van az akármit csinálásra. Lehet, hogy őket a te mérhetetlen taplóságod zavarná a közös időtöltésben épp annyira, mint téged a hangos gyerekek.
Ajánlok egy kis Vekerdyt/Ranschburgot olvasgatásra csöndesen játszó gyerek témában, vagy egy impulzuskontroll zavar kezelésére szolgáló terápiát. Esetleg toleranciát.
"Vannak még normálisan velelő szülők akiknmem fogják rá a gyerekre hogy nem nevelik meg rendesen!"
Két gyerekem van, az egyiknek elég ha szólók, a másikat viszont iszonyat nehéz kordában tartani. Akkor én normális vagyok, vagy nem???
2. válaszoló
"Igenis láttam gyereket aki nem üvöltve játszik, nem sikítva rohan, és nem nyúl mindenhez hozzá amit meglát...
Vannak még normálisan velelő szülők akiknmem fogják rá a gyerekre hogy nem nevelik meg rendesen!"
Igen, mert akkor éppen olyanja volt a gyerekeknek és jól viselkedtek Nem mindig van ez így! egy relatíve jó gyerek is meg tud őrülni!
Csöndben játszani??? :)
ott lehetek amikor ezt egy 2-3 éves gyereknek próbálod elmagyarázni??? sztem félóra múlva te hangosabban üvöltenél,mint a kölykök! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!