Hogyan lehet leszoktatni 3ev koruli kisgyereket az ujjszopasrol?
Nem zavarna, de a kislanyom fogsora, ami gyonyoru szabalyosan nott ki, mostanra elkezdett eldeformalodni, felul is es alul is. :(
Sokat beszelgetunk vele errol, mutattuk rokon kislany fogszabalyzojat neki, de nem nagyon hatja meg. Szopja az ujjat, ha ideges, hisztis, ha szomorkodik, ha unatkozik es ha faradt. Es persze elalvaskor is.
Ha kint vagyunk vagy megyunk valahova, akkor eszebe se jut, dehat allandoan uton sem lehetunk, ugye?
De, mint mar irtam is, nem foglalkoznek vele, ha a fogai nem kezdtek volna el ossze-vissza allni.
én nem tudtam.nem használt a szép szó,könyörgés,fenyegetés,bünti,semmi
4,5 éves a fiam,most szokott le
elvittem fogorvoshoz,ahol a fogorvos megmondta neki,hogy hamarosan nagyon csúnya fiú lesz,mert kezd eldeformálódni a fogsora.érdekes,amikor én mondtam neki,nem érdekelte,de akkor már a kocsiban mobndta,mhogy holnapról nem cumizik.én nem hittem neki,de azóta nem cumizik napközben egyáltalán.éjjel van,hogy látom,hogy bent van neki,álmában bekapja,de elalváskor nem
de szerintem három éves korában nem hatotta volna meg a fogorvos sem
Koszonom a valaszokat!
Kedves Elso! Jol ertem, hogy a fiad 16eves es neha meg szopja az ujjat almaban?
Nalunk ez mar amolyan csaladi 'hagyomany', a ferjem es en is 6eves korunkig szoptuk az ujjunkat. Nalam vegul az iskolakezdes segitett, anyukam azzal gyozott meg, hogy ki fognak nevetni. Na, gondoltam, azt mar nem, ugyhogy egy nap alatt abbahagytam. Bar arra emlekszem, hogy elso este nagyon sirtam... :p
A ferjemnek amugy gyonyoru, maulatlan fogai lettek, na en ugyanezt nem mondhatom el magamrol..
A koromlakk es fogdokis sztori jo otlet, nyaron bevetjuk.
Ha van meg valakinek tanacsa, szivesen fogadom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!