Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg ekkora bűnt követtem el?

Kityike kérdése:

Tényleg ekkora bűnt követtem el?

Figyelt kérdés

Sztori: Tesom kisfia 3éves, rossz volt, ràszóltam, aztan, megint rászóltam, nem hasznalt... Ahogy hatat forditottam neki, odajött és egy jó nagyot ravagott a hatamra. Ezutan egyből racsaptam a fenekére egyet, ment a hiszti meg a siras persze, amugy el sem tslaltam rendesen. Lényeg, hogy az egész csalad szerint hatalmas bünt követtem el, merthogy mas gyereke és én ugyan mit képzelek magamról?!

Szerintetek is igazuk van?

#gyerek #nevelés #Rossz gyerk
2014. júl. 11. 03:11
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
33%
Az előző értelmesen leírta. Hogy magyarázod meg annak a gyereknek, hogy ne üssön meg senkit, ha te is megütöd őt? Teljesen összezavarja a gyereket, aki ilyenkor még utánzásos alapon tanul.
2014. júl. 11. 10:14
 22/44 anonim ***** válasza:
74%
Verés?? Te tényleg nem tudod mi a verés csak benyaltál néhány könyvet amiben le van írva az elmélet,hogyan kell gyereket nevelni aztán meg a nagy száddal osztod az észt,ha már ennyire jól ismered a sok pszichológus könyvet R. Jenő írja,hogy a fenékre csapás belefér,érdekes szerinte nem verés
2014. júl. 11. 10:16
 23/44 anonim ***** válasza:
12%

A fenékre csapás nem szép dolog, de mivel senkinek nincsenek kötélből az idegei, el tudom képzelni, hogy előfordul. Nagyon nem helyes, de biztosan van ilyen.

Nem ezzel van a baj. Onnantól válik ez veréssé, hogy valaki legitimálja olyan szövegekkel, hogy "szokja csak, szokjon hozzá, suliban úgyis visszacsapnak", meg hogy "senki nem halt bele még egy kis meglegyintésbe".

Számomra onnantól kezdve felvállalhatatlan, hogy valaki a meggondolatlanságát, türelmének elvesztését az megütés jogosságával igyekszik enyhíteni.

2014. júl. 11. 10:20
 24/44 anonim ***** válasza:
Igen, az a baj, hogy sokan nem tesznek különbséget a verés és a kisebb "saller", valamint az itt tárgyalt fenékre csapás között. Attól még egy gyerek sem lett lelki sérült, ha rácsaptak a fenekére, sőt... Nagyon sok gyereknél hiányzik ez, és később a szülő szívja meg a legjobban ezt a nagy liberális gyermeknevelést. Az én öcsém hatéves, Kérdező, pont ugyanezt csinálta most hétvégén; ültem a széken, és jött és mindig derékba vágott (meglepő milyen erős tud lenni :DD). Először elmagyaráztam neki, hogy nekem is fáj. Negyedjére vesén vágott, mert nem érdekelte, hát felkeltem (ekkor már rohant el előlem, mert tudta, hogy rosszat csinált), odamentem hozzá, és kapott egy jó nagyot a fenekére. Tíz perc múlva jött bocsánatot kérni. Semmi rosszat nem tettél. Ez meg, hogy "majd a szülő rászól, ha jónak látja..." ez mindennek a "rákfenéje", mert nagyon kevés szülő tud manapság valóban nevelni, mert ez a "mindent megbeszélünk, és elmondjuk Pistikének, hogy nem rúgjuk ki Margit néni alól a széket" ez nem nevelés.
2014. júl. 11. 10:21
 25/44 anonim ***** válasza:
Nem hinném,hogy bárki olyat mondott volna szokja csak,aki elkezd valakit ütni azzal,hogy szokja csak ott már problémák vannak,én nem erről beszéltem,azért érdekes,hogy amint említettem,hogy egy pszichológus is említi a fenékre csapást máris másképpen kezdtél el róla vélekedni,addig itt kötözködtél,csak azt nem értem ha Vekerdy azt mondaná a gyereket fejjel lefelé kell fürdetni akkor úgy fürdetnéd?
2014. júl. 11. 10:26
 26/44 anonim ***** válasza:
15%

Továbbra sem mondtam azt, hogy belefér. Számomra nem. Különbséget tettem két dolog között.

És a példák nagy részében nem azért csaptak a gyerek fenekére, hogy neveljék, hanem azért, mert elfogyott a türelmük.

2014. júl. 11. 10:30
 27/44 anonim ***** válasza:
25%
Ha elfogy a türelmed, és rácsapsz a gyerek fenekére, akkor bocsánatot kell tőle kérni, hogy ne haragudjon, elvesztetted a türelmet, nem szabadott volna, de anya/apa is hibázik néha. Vagy valami ilyesmi.
2014. júl. 11. 10:32
 28/44 anonim ***** válasza:
79%
Persze majd bocsánatot kérek azért is mert rá merek szólni, a legnagyobb hiba ha leszidod a gyereket,vagy rácsapsz a fenekére teljesen jogosan majd bocsánatot kérsz
2014. júl. 11. 10:36
 29/44 anonim ***** válasza:
Kabcsi! Idéznéd, hol írtam azt, hogy szokja csak?
2014. júl. 11. 10:39
 30/44 anonim ***** válasza:

#29-es, nem tudom, hogy te írtad-e vagy más, nem is jeleztem, hogy ki írta, valaki írt egy ilyet:

"Szerintem ezt jobb neki idejekorán megtanítani, h nem csak ő tud csapni, más is tud."

2014. júl. 11. 10:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!