Normális kisgyerekes anya hétvégente nem főz, hanem játszik a gyerekekkel?
Mennyi időt töltötök a játszótéren?
A férjed olyankor hol van?
Kedves Kérdező,
ha nem valamelyik közel-keleti országban éltek, ahol ez normálisnak nevezhető, akkor azért nagyon durva, hogy téged ennyire befolyásol és irányít a férjed... "Nem enged ezt vagy azt", beszólogat, ahogy kiveszem a soraidból más téren is terrorizál!!! De gondolom erről sem beszéltél még senkivel, ha nem állhatsz szóba másokkal sem a játszótéren...
Én is lent vagyok a gyerekkel az utcán/játszótéren napi 4-5 órát ebben a jó időben, viszem a háztartást, FŐZÖK, és van időm leülni még ide netezni is, sőt, a gyerek sincs elhanyagolva. Ha úgy van, rendelünk kaját mi is, nem csinálunk ebből ügyet. De hogy a párom beleszóljon abba, hogy én hogy akarom beosztani a SAJÁT időmet, a SAJÁT háztartásomban, na azt már nem!
Hogy csinálod?
Nekem elvileg netezni sem szabadna, mert ezt az időt is a gyerekektől veszem el szerinte.
En pentek delutan megfozom a hetvegete valot es szombat de. jatszoterezunk csaladdal (3 perc tavolsag a haztol), du. pedig keresunk mas elfoglaltsagot. Vasarnap valtozo, altalaban nagyszulokkel talalkozunk vagy mas kulturalis programot szervezunk (ingyen muzeumi kiallitas, stb).
Vasarnap keso du. vagy este pedig fozok hetfo-keddre.
Hetfo du. jatszoter. Kedden apjuk viszi oket vhova, en takaritok, fozok. Kedden fozok szerda-csutortokre. Penteken mindig 'teszta nap van', tehat 10 perc alatt elkeszulo. Szerdan megint en vagyok a soron, csutortoko, az apjuk. Pentek delutan takaritas, fozes, pihenes.
Vassrnap meg az apro takaritast megcsinalom. Pl.porszivozas, felmosas.
Heti egyszer szoktam nagytakaritast csinalni, amikor apjuk viszi el oket.
Nalunk este 8-kor mar alvas van, igy a ferjemmel akkor toltunk kettesben (ertekes) idot.
Mi elore megbeszeljuk, hogy mi legyen az ebed minden heten. Ehhez kovetkezo hetre ugy vasarolok be pentek delutan.
Jesszusom, a gyereke vagy, vagy a felesége?!
Állj már ki magadért! Mi az, hogy felnőtt nőnek valami nem szabadna?! Akkor semmilyen hobbid nem lehet? Nem olvashatsz, nem nézhetsz tv-t, nem fejthetsz rejtvényt, semmit?! Basszus, budira el szabad menned, vagy azt az időt is a gyerektől veszed el?!
A férjed gyönyörűen lerombolt téged! Hidd el, kedves, egyetlen anya sem csak a gyerekeivel foglalkozik. Van munkája, viszi a háztartást, főz, időt szakít magára...Ettől még a gyerekeik boldog, kiegyensúlyozott, maximálisan ellátott gyerekek. Ha szeretsz főzni, ha tanulni akarsz főzni, láss neki és szard le, mit gondol a férjed! Ilyen szintű lelki terrort már büntetni kéne...
Utolso vagyok:
Nalunk a gyerekneveles es a haztartas is kozos 'program'. Nincs olyan, hogy csak en csinalom.
Szerencsere a ferjemnek nem 'budos' a haztartasi 'munka', igy o lazan kiporszivozik vagy epp kitakaritja a furdoszobat, ha megkerem ra.
Gyereket is egyutt nevelunk, tudja, hogy fontos, hogy o is veluk toltse az idejet.
Nekem azt mondta, hogy szar anya az, aki a gyereki mellett találkozik a régi barátnőkkel. Szépen le is épültek 7 év alatt a barátaim, szinte mind.
Ha elmentem valahova, kaptam az sms-t, hogy megmondta a gyerekeknek, hogy nem kellenek nekem, azért mentem el csavarogni.
Tanulni is tanultam időközben, de azt mondta, hogy felesleges idő és pénz kidobás volt, mert rám néznek és úgyse vesznek fel sehova. Eddig ez így is van, nem vettek fel még sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!