Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnátok nekem hasonló könyvek...

Tudnátok nekem hasonló könyveket mondani, mint az "Anya, taníts engem! "?

Figyelt kérdés
Szeretném egy picit fejleszteni a gyerekemet, de nem mindig van saját ötletem.
2014. jún. 22. 22:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nézzd meg a www.anyameselj.hu oldalt. Naponta új mese + foglalkoztató füzet (letölthető, kinyomtatható). Nekem is nemrég ajánlották, 5 ill. 3 éves kislányainkat hordjuk játékterápiára, ott hívták fel rá a figyelmemet. Csak regisztrálnod kell az oldalon és le is töltheted a foglalkoztató füzeteket. Remélem, tudtam segíteni.
2014. jún. 24. 13:10
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, megnézem!
2014. jún. 24. 14:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem még esetleg, hogy miért jártok játékterápiára, és hogy segít-e?
2014. jún. 24. 14:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia! Bocs, hogy csak most válaszolok, nem mindig van időm 2 gyerkőc mellett netezni.

Nagyobbik lányunk downos, Vele kezdtük a játékterápiát - ez végülis mozgás-, logikai-, kézségfejlesztés, nyelvtanulás játékosan. Aztán a kisebbik lányunknak is megtetszett, most már Ő is jár. Szlovákiából írok, de a játékokat MO - ról szerzik be a www.okosjatek.hu oldalról (ajánlani tudom a Logico primo(logikai feladatok életkor szerint 2 -3 éves kortól), Luc Bambino (szintén logikai feladatok) és Bilibo (egyensúly, mozgás, agyféltekék "bekacsolása")játékokat - nem olcsó, de nagyon jók).

A terápia segít, a logikai játékokat szinte hibátlanul megoldja mindkettő lányunk, sokat segít a figyelem összpontosításában, a downos lányunknak leginkább a finommotorikáját kell még fejlesztenünk, a kisebbik lányunkkal pedig megpróbáljuk az idegen nyelv tanulását is. Itthon is foglalkozunk velük, de hát családanyaként más feladatom is van és a játékterápián egy órán keresztül intenzíven foglalkoznak velük, egyenként. Imádnak ott lenni. Érdekesség, hogy ugye járnak oda egészséges gyerekek is, akik egyidösek a downos lányunkkal, ök pl. nem tudnak elszámolni 10-ig, a mi downosunk már 3 évesen számolt, 4 évesen ismerte az ABC egyes betűit és még sok olyan dolog van, amiben leveri a korabeli gyerekeket. Viszont vannak dolgok, amiben kevésbé ügyes - rajzolás, ollóval való nyírás stb. - ehhez kell még fejleszteni a finom mozgását.

Ha van rá lehetőségetek, ajánlani tudom a trambulint, egy kis ugra-bugra hihetetlen hatással van az idegrendszerre és persze a mozgásra is. A gyerekeknek megvan az a képességük, hogy saját magukat fejlesztik - ezért van az ágyon való ugrálás (trambulin helyett ott fejlesztik magukat :)), nekik ez kell az idegrendszerük fejlődédéhez. A hintázás és a hintával való forgás is jó fejlesztés. Sok szakember, egymástól függetlenül ajánlotta ezeket, mikor elkezdtük a terápiákat a downos lányunkkal (logopédus, pszichológus, gyógypedagógus, neurológus ...)

Ja, és még ami nagyon tetszik a gyerekeinknek az a Kerek Mese, ezt is megtalálod a youtube - on. A számoló dal, Az ABC dal a kedvencük.

Örülök, hogy segíthetek, ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj! Szép napot!

2014. jún. 26. 14:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Sajnos az én kisfiamat az ilyen okosjátékok nem kötik le. Ágyon ugrálni én is engedem, meg létrázni, stb. A mondókák és dalok sem kötik le egyáltalán, pedig születése óta énekeltem meg mondogattam a versikéket neki. Külön szól, hogy hagyjam abba :(
2014. jún. 28. 21:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Ó, jajj! Hány éves a kisfiad?

Nálunk a két lány közt is nagy különbségek voltak a fejlődésben. Az érdekesség az, hogy a downos lányunk volt az ügyesebb. Fél évesen már mutogatta, játszotta a Húzz, húzz, engemet..., Kiugrott a gombóc..., Csip, csip csóka dalokat, kisebbik lányunkat csak egy évesen kezdte el érdekelni a mondókázás, pedig neki is énekeltünk csecsemő kora óta. A kisebbik lányunkat inkább az építős, kirakós, rajzolós (technikás) játékok érdekelték, érdeklik, míg a downos lányunkat a mondókák, mesék, zenék (nagyon jó memóriája van, elmondja, mutogatja, amit hallott és ha újra szeretné hallani, elmeséli melyiket szeretné). Úgy mondanám, egyiket a reál "tantárgyak" érdeklik a másikat a humán "tantárgyak". De szerintem ezzel nincs is gond. Tudjuk miben erősek, affelé kell terelni őket, miközben szerintem azért fel kell kínálni nekik azt is, ami jelen pillanatban nem érdekli, de lehet egy hónap múlva már érdekelni fogja. Magamról tudom, hogy engem sosem érdekeltek a nyelvek, a történelem, a földrajz, annál inkább a kémia, matematika, testnevelés és nem tudtam volna közgazdásznak, jogásznak stb. tanulni. Egyetemet végzett kémikus vagyok, amit szeretek is csinálni.

Nekünk sokat formált a gyerekeken az óvoda is. Kisebbik lányunk mióta oviba jár ontja a verseket, énekel, amit míg itthon volt velem, ritkán szokott, taníthattunk vele bármennyi mondókát. A downosunk is ovis, már 2 éve, neki leginkább a beszédfejlődésben segítettek a többiek.

Biztosan tudod, melyek azok a játékok, játékformák, ami leköti, érdekli a kisfiadat, az alapján próbálj még keresni a neten. Tehát, ha mozgékony, szaladgálós akkor a mozgásfejlesztő játékokat (vagy ami ezen keresztül fejleszti a többi képességet).

Legutóbb a játékterápián horgászós játékot készítettek a lányainkkal. Színes papírból vágtak ki halacskákat (finommotorika fejlesztése), a hátoldalukra gémkapcsot ragasztottak, egy ceruzára madzagot kötöttek, aminek a másik végére mágnest erősítettek és indulhat a pecázás (figyelemfejlesztés, kitartás, koordináció). Vagy hobbi boltban lehet venni formaöntőket, mi legutóbb gyümölcsöket és zöldségeket vettünk, gipszből formákat öntöttünk és víz- vagy akrilfestékkel kifestettük (ha a félig megkötött gipszbe tesztek mágnest, hűtömágnes ajándékba a családtagoknak).

Örülök, hogy így törődsz a gyermeked fejlődésével, fejlesztésével. Szerencsés, hogy ilyen anyukája van. Hála Istennek egyre többen vagyunk így, de szerintem még mindig nem elegen. Sajnos sokaknál az anyagi háttér is közbeszól.

Remélem, azért tudtam segíteni egy keveset és nem voltam tolakodó.

2014. jún. 29. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!