Mihez kezdjek egy lázas 3 évessel?
Remélem a TAJ kártyája megvan. Ezeket az édesapjával meg kellett volna beszélni, ilyenkor mi a teendő, hova jár a gyerekkel orvoshoz. Beviheted az ügyeletre is, de oda kell a TAJ kártya, illetve megkérdezik ki a gyerekorvosa a gyereknek. Legalábbis nálunk így van. Esetleg próbáld az apát elérni telefonon vagy interneten.
Ami a legfontosabb, ez még hőemelkedés, de szerintem csillapítani kellene, mert tuti feljebb megy az éjszaka.
Nézz körül a hűtőben, nincs-e lázcsillapító. Nem mutatta meg az apa a gyógyszereket?
Fontos, hogy a korának megfelelőt kapjon!!
Nurofen szirup 3 hónapos kortól, Algoflex baby, Panadol baby. Keress hasonlókat, adagolás a dobozon. Esetleg kúp, pl. Mexalen kisgyermekeknek.
El viheted dokihoz,
Mikor nálam volt unokaöcsém és beteg lett le vittem dokihoz és nem kérdezett semmit csak meg vizsgálta csak a taj kártya kellet nem kérdezte ki ő vagy ilyesmi...
Figyelj, inkább ordítson a fürdő/ vizes borogatás miatt minthogy ne menjen le a láza.
Amúgy most te és a saját gyereked a kislány apjának a házában vagytok? Így a részletek ismerete nélkül is az a véleményem, hogy a kedves apukának gondoskodni kellett volna gyógyszerekről ha ilyen hosszú időre másnál hagyja a gyereket. Láz-és fájdalomcsillapítóról, ilyesmiről mindenképp.
Ügyeletes patika?Vagy valami?
Nurofen elég fontos lenne, de ha nincs akkor hűtőfürdő!!!!
Berakod egy normális hőmérsékletű kád vízbe, amibe fürödni szokott, és szép lassan csorgatod neki a hideg vizet.Legalább 20-30 percig.
Meg hogy hagyott téged ott az az ember??Legalább az orvost elmondhatta volna hol van.
Az orvosi kiskönyve megvan?Abban elméletileg az ügyeletnek a címe és a telefonszáma is benne van, és az orvos címe is, hogy hova tartozik a kisgyerek.A mi kiskönyvünkben még a védőnő mobilszáma is benne van.
Visszamértem újra, 37,8 ... megy magától le. kis trikóban,.kitakarva fekszik és alszik... vagy legalábbis úgy csinál....Elmesélem...
Úgy indult két hétre elmegy, mert akadt egy ilyen lehetôség. Aztán 27. napja elvan... A gyerek úgy van nála,.hogy gyermekelhejezés nem volt, csak pár ruha, a lány személyije meg TAJ kártyája van itt... Ja és az új lakcím kártyája... Azért rám maradt, mert engem szeret. Az ô lakásukban vagyunk, hogy a kislánynak enmyivel is könnyebb legyen... Meg én haza nem vihetem, mert ... gyermekjóléti intézményben lakok. Tehát itt ragadtam egy kislánnyal, aki nem az enyém, senkim, anyának hív és nincs semmi gyógyerünk, nem tudok lényegében semmit, ami etekintetben fontos. A gyámügyesünk, a mi városunkból meg a családgondozónk már nyaggatnak és mondják,hogy ez lényegében veszélyezetetës,.mert idegen vagyok és tanultam én is, hogy így van a jogszabály szerint. :( Az anya nélkül pedig semmit nem tudtunk volna kezdeni... Az apa gondatlan, én meg idióta, ez konstatálható... De legalább a kislány nem vészes... De figyelem, nem akarom, hogy bármi baja legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!