Hogy kezdjek hozzá a bilire szoktatáshoz 2 évesemnél? Minden tanács, tapasztalat, jó ötlet érdekel!
Hova sietsz? Majd jelzi, ha megérett rá.
Persze rá lehet szoktatni a bilire, úgy hogy sokszor ráülteted pelus nélkül, és ha belepisil, kakil, akkor megdícséred, de ez egy hosszú, macerás dolog. Viszont, ha megvárod, hogy saját ütemében legyen szobatiszta, akkor valószínűbb, hogy sokkal gyorsabb lesz a folyamat.
Saját tapasztalat: kisfiam 3 éves kora előtt 2 hónappal szólt, hogy vegyük le a pelust, és 1 héten belül szobatiszta lett, csak éjszaka volt rajta pelus még néhány hétig. Előtte már beszéltünk róla, ha akarta ráültettük a wc- re, de semmi eröltetés.
Nekem is kétéves a lányom, mi is most kezdjük a bilire szoktatást. Neki is fél éve van bilije, eddig csak játszott vele, játékokat dobált bele.
Jaj, ez a minek sietni szöveg annyira fárasztó már. 2 éves, nem baba már. Gondolom nem leszíjazni akarja az anyja, csak rávezetni finoman. Ha nem megy, nem megy.
Én vettem szűkítős wc deszkát is, de arra rá sem mer ülni. Marad a bili egyenlőre. Nálunk az kezd beválni, hogy minden reggel mielőtt átpelusozom, ráültettem a bilire. Már totál megszokta, beleépült a rutinba 2 hét alatt és tegnap belepisilt. Napközben is leveszem róla a pelust pár órára és már nem szól, hogy adjam vissza rá. Kétszer ráült a bilire, de nem ért oda időben és bepisilt.
Ő is ruhában ül a bilire és mondja, hogy pisiltem, meg pisilős hangot ad, de ennek az lett az eredménye, hogy már napközben is szól, ha pisil. Gondolom ebből jön, hogy lassacskán előre fog szólni, nem akkor mikor éppen pisil. De legalább már nem utána szól.
Szerintem próbáljátok beleépíteni a rutinba, pl. reggel és napközben is tedd bilire többször, ha mondja, ha nem.
Bár jöhetne egy tapasztaltabb anyuka is, aki már túl van ezen az időszakon, nem éppen benne...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!