Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet túlélni a dackors...

Hogyan lehet túlélni a dackorszakot?

Figyelt kérdés

Kezdek elfogyni, pedig még csak 25 hónapos a fiam és két hónap múlva érkezik az öccse... :(

Kérlek gyakorlati technikákat írjatok, mert a "sok türelemmel", "humorral" és hasonló frázisokkal nem megyek semmire.

Köszönöm szépen, ha tudtok segíteni!

2014. márc. 26. 14:51
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Határozottsággal. Ha hisztizik, nem figyelni rá, hanem hagyni hisztizni. Ne az legyen, amit ő akar, hanem az, amit te. Esetleg beküldeni a szobájába, és csak akkor jöhet ki, ha abbahagyja a műsort.
2014. márc. 26. 14:58
 2/17 anonim ***** válasza:

Nálunk is megy a dolog ezerrel.......

24-hòs a lányom.

Állandò hiszti van szinte egész nap! Csak délben van egy kis nyugi amikor alszik!

An amikor elkezdi a hisztit hagyom öt had hisztizze ki magát!

Mast nem is lehet csinálni,mert dobálja magát meg fetreng a földön.....Nem szòlok hozzá,ami elkezdi idegesíteni és megszünik a hiszti és már hív is,hogy vegyem fel....

Én is pròbáltam már minden mòdszert,de ez volt a leghatásosabb!

Tudom,hogy kilehetsz te is! :(

2014. márc. 26. 15:01
 3/17 anonim ***** válasza:

Adj neki választási lehetőséget. Imádják, ha ők dönthetnek, mégis Te irányítasz. Pl, hisztizik, hogy a kanapén akar ugrálni. Mondd, hogy azt nem lehet, de pl labdázhattok vagy bújócskázhattok helyette, melyiket választja?

Nálunk egy többnyire beválik. A hisztizni hagyás viszont nem. Mert azt én nem bírom hallgatni. :) Engem az annyira felidegesít, hogy tuti kiabálnék, azt meg nem akarok.

De egyébként azt vettem észre, hogy ha van mivel lekötni folyamatosan a fiamat, sokkal kevesebb a hiszti. Ha én partner vagyok az ő kéréseiben, ő is partner az enyéimben. Tudom, hogy ez baromi fárasztó, főleg úgy, hogy babát vársz. Szóval ha legózni akar, akkor legózunk, ha rajzolni akkor rajzolunk.

2014. márc. 26. 15:09
 4/17 anonim ***** válasza:
jajj most mi is ezt éljük. Mielőtt még megőrültem volna feljöttem olvasgatni a témában. Nekem is ez a hagyd ott, hagy dühöngje ki magát˝ vált be. Próbálok nem tudomást venni róla, ˝levegőnek˝ nézem és mikor rájön,hogy nem éri el vele a célját akkor sem bárhogy hisztizik , ráhagyja. Azért nagyon bízom benne hogy nem fog ez sokáig tartani. Persze aztán jön majd más. :D
2014. márc. 26. 15:11
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A dacolást hogy bírjátok, hogyan kezelitek?

Már nem merek pl. kimenni vele sétálni, játszótérre, mert kitépi magát a kezemből, kiszalad az útra, ha lát egy nyitott kaput, beszalad... Értem én, hogy kíváncsi, de nagyon féltem Őt, mert azért már nem olyan a tempóm, mint várandósság előtt :(

2014. márc. 27. 07:47
 6/17 anonim ***** válasza:
Sajna nálunk is ez a helyzet. Egy percet nem hajlandó a kezem fogni. Mindig ha meg fogom a kezét elmagyarázom, hogy fogni kell anya kezét, mert jön a dudu, elüt és az nagyon fájni fog, anya pedig sírni fog. Ekkor fogja kb fél percig szépen, majd ordítja, hogy sétálni és tépi ki a kezét. Nem tudom vele megértetni, hogy ha fogja a kezem akkor is sétál...... :)Foggalmam sincs más, hogy csinálta, mindig elnézem, hogy más hasonló korú baba olyan szépen sétál a szülők mellett, persze sok én fiamhoz hasonlót is látok azért. :) Azért lassan jó lenne kitapasztalnom a titkoz ez irányban.
2014. márc. 27. 08:29
 7/17 A kérdező kommentje:
Remélem valakitől megtudjuk a megoldást :)
2014. márc. 27. 08:53
 8/17 anonim ***** válasza:
nállam az volt a megoldás ha el akart rohanni hogy fogtam és kíméletlenül beletttem ilyenkor a babkocsiba,becsatoltam és úgy mentünk tovább hogy örjöngött:Mondtam neki ha abbahagyja és tud normálisan melettem jönni akkor kiveszem.1-2 alkalom után tudta mi a szabály!persze ha olyn helyhez értünk(nagy park,forgalommentes rész)akkor hagytam had rohanjon és külön felhívtam rá a figyelmét hogy na most itt rohanhatsz amerre látsz met hát azért 2 éves kor körül ez természetes hogy rohanni akarnak csak azt kell nekik megtanítani hogy nem mindegy hogy hol!
2014. márc. 27. 14:01
 9/17 anonim ***** válasza:

8-as vagyok,még pár dolog eszembe jutott:

[link]

[link]

2014. márc. 27. 14:03
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, megpróbáljuk!

Eszembe se jutott a babakocsi... :D

2014. márc. 27. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!