Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiam 4éves a kicsi 1. Már...

Fiam 4éves a kicsi 1. Már kb.2 hónapja kifordult önmagából, ti, hogy viseltétek a dackorszakot?

Figyelt kérdés

A nagyobbik fiam a testvérféltékenységen túl ami sokszor elég

durva sőt mindig:( folyamatosan hisztizik, visszafelesel, dacoskodik, ellenkezik, nyüszít mindenért, nem akar egyedül megtanulni sem öltözni pld. sőt szinte semmit, kb. tavaly ősz óta alváshoz ismét kell pelenka neki, a mai napig. Tavaly nyáron már teljesen szoba tiszta volt, az ovi óta estünk vissza. Egyébként okos, ügyes kisfiú, de már őszintén mondom nem bírunk vele, totál elment a türelmem el vagyok keseredve mit lehetne vele kezdeni, hogy ismét kezelhető legyen. Egész nap üvölteni kell vele szinte mert rá sem bagózik ha rászólunk. A kistestvérével is agresszív.Sokat van játszva és foglalkozva vele.Hasonló állapot valakinél??Nektek mi vállt be??

2012. jún. 5. 21:46
 1/3 anonim ***** válasza:
A folyamatos üvöltést felejtsd el, nincs értelme. Nálunk is ugyanez (volt) a helyzet, az életkor is stimmel mindkettőnél. A legfontosabb, hogy TE nyugodt legyél. Én már ott tartottam, hogy Xanaxot vettem be, és amikor én lenyugodtam, lenyugodott a gyerek is. Ha pedig nyugodt, valamivel jobb is. Akkor rájöttem, hogy akaratlanul is mennyire ráteszek még a dackorszakára. Ráadásul ha megszokja, hogy hangosan szólsz, akkor se fog odafigyelni, ha mondjuk kocsi elé akar kiszaladni és figyelmeztetni akarod.
2012. jún. 5. 22:32
 2/3 alaszka ***** válasza:
Ugyanez van nálunk is, a nagy 4 és fél, a kicsi most lesz 1 éves, mindkettő lány. Nálunk is kb. két hónapja lett nagyon rossz a helyzet, én minden nap tiszta ideg vagyok, én is gyorsan kiabálok sajnos, de már sokszor a hajamat tépem a nagylányom dolgaitól. Mindent csak anyával akar, apa nem kell, lebutáz, lehülyéz minket, földre fekszik ha valamit nem engedünk, percenként "álbaleset" éri, hogy mindenki ráfigyeljen és ilyenkor ordít hogy itt fáj, ott fáj, stb. Picit talán elkezdett javulni az utóbbi egy hétben, minden nap 2 Magne B6-tal indítok, megpróbálok higgadt maradni, amíg a nagy oviban van, addig igyekszem mindent megcsinálni, hogy mire jön haza, addigra már ne legyen házimunka stb, próbálok türelemmel lenni, de ez gyakran nem sikerül. Elértük, hogy leszokjon a cumisüvegről végre, szerencsére bepisilés nincs, csak többet igényli a bújást, mindig csecsemőset játszik. Próbáld te is szeretgetni, felemelgetni, mint a kicsit, hogy érezze, ő is fontos...Nem könnyű...
2012. jún. 5. 22:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnos segíteni én sem tudok neked, csak csatlakoznék hozzátok!

Az én lányom is 4 éves a kisebb kettő. Mintha rólunk írtatok volna, egyszerűen már félek amikor felébred, és indulunk az oviba, hogy na most milyen kedve lesz? Mert sajnos ha rájön, hogy ő nem akar öltözni, helyette játszana, akkor már úgy indul a reggel, hogy én tiszta ideg vagyok, mert ő bizony nem fogad szót.

Próbálom magam nyugtatni, de sokszor már nem megy:-(

Úgy vettem észre, hogy hullámvölgyek vannak, de sajnos az, hogy szófogadó, nem tart nála sokáig, ránk is mond mindent, lehülyéz, lebutáz, folyton visszabeszél, nem hagyja békén a kicsit, pedig nincsen elkényeztetve.

Sokszor van, hogy egyszerűen már sírok attól, hogy ennyire tehetetlen vagyok.

Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, de valakitől valami jó tanács nekünk is jól jönne!

Biztosan nagyon sok kitartás kell, és sok-sok türelem...csak hát annyira nehéz!

2012. jún. 6. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!