Hogyan lehet túlélni a dackorszakot? Mi a megfelelő hozzáállás ilyenkor?
Hmmm...látom, erre senki nem tudja a választ :)))
Pedig engem is érdekelne.
Nagyon úgy néz ki...
Pedig minden anyukának van ebben tapasztalata akinek kicsit nagyobb a gyereke.
Sajnos nagyon nehéz nem kiabálni :(
Nekem van egy kis nehezítésem is, egy 2 hónapos fiúcska. Ugye az ő igényeit is figyelembe kell vennem. Nem mindig tudok fél órát várni séta közben, hogy ő kitombolhassa magát. Persze itthon más a helyzet, de legtöbbször utcán fordul elő a dacokodás, engedetlenség. És amúgy sem egy földre szállt angyal... Akkor megpróbálok nem kiabálni... Tudom, hogy mindent megért amit mondok, de nem igazán beszél még, így megbeszélni sem tudom vele rendesen a dolgot.
Önneveléssel. :) A dackorszak a szülő önismerete mélyítéséről szól, áttételesen, és mentális önfejlesztéséről.
A gyereknek meg fontos végigélnie, a külvilág és önmaga határaival ismerkedik, éntudata intenzíven ekkor kezd kialakulni. És hát kifinomultabb mentális eszköztárra még nem rendelkezik egy 2-3 éves gyermek. :) Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!