Ti mit tennétek a helyembe?
Azzal kezdem, hogy egy kis faluban lakunk a ferjemmel es a 4 eves kisfiunkkal.
Anyosomekkal lakunk egy udavron, mi is epitetunk ide.Nekem nincs munkahelyem, a ferjem dolgozzik, en viszont itthon intezek mindent, gyereket, foldet, allatokat.
A gyerek is ide jar ovodaba 14 vannak, egy deli ovoda.
Az este a ferjem azzal allt elo, hogy koltozunk el innen, alberletbe a legkozelebbi varosba, ami 30 kmre van, azert hogy a fiunk is tobb gyerek kozott legyen, es nekem is legyen munkam.
A gond az, hogy mar volt bolcsodebe is, ahol NAGYON sokat sirt, most ahova jar 4 honap kelett amig beszokott. En nagyon felek, hogy a kicsinek sem tesz jot az a sok jarkalas.
Mondtam, hogy varjunk meg egy evet, addig meg sokat fejlodik, mert amikor halotta hogy mit mondott a ferjem, rogton sirni kezdett, hogy o szereti ezt az ovonenit es a gyerekeket, es nem akar mas ovodat.
A masik dolog, pedig hogy amit en keresnek, az nem lenne eleg az alberletre, plusz a rezsi, es meg az ovodaba is kell fizetni, sajnos az en szakmamba keveset fizetnek.
Mar msot akar a ferjem koltozni, en viszont nem, meg akarok varni egy evet a gyerekunk miatt.
Nem tudom mi legyen.
Az a deli ovoda, hogy reggel 8-1 ig vannak ott.
De akarok dolgozzni, 2 eve nem dolgozzom, amiota lejart a gyes.
Varrono vagyok.En 26 a ferjem 30.
Most középsős vagy kiscsoportos a fiad? Ha kiscsoportos, akkor talán egy fél évet várhattok, ha nem, akkor neki is jobb, ha minél előbb költöztök. Az oviból ugyanis valószínűleg azonos iskolába mennek a gyerekek, és jobb, ha ismerősök veszik körül, mert akkor nemcsak a bölcsi, az ovi, hanem még az iskolakezdésnél is aggódhatsz.
Neked is jobb lesz, ha visszaállsz, elég nagy már a fiad, talán önállóbb is lesz ettől.
A másik, ami eszembe jutott: Az indokaid kicsit sántítanak, az oké, hogy az albérlet plusz pénz, de a rezsi és az óvoda eddig is pénzbe került, nem?
A férjed indokai sokkal egyértelműbbek, bár valószínűleg van még valami oka, ha ilyen hirtelen akar költözni.
Albérletet nem kell itthon fizesünk mert saját lakás, és az oviban sem kelett fizesünk.
Es igen nagyon keveset adnak a varronoknek, tudom mert 4 evet dolgozztam a szakmaba.
Nem feltetlenül egy evet akarok varni, hanem legalabb szeptemberig, de most igy hirtelen, alig kezdete meg az ovodat s most megint irasam masba.
Errol a koltozesrol volt meg szo, de nem igy, hogy most rogton.
Na jo, mindegy majd meg oldjuk, mar banom hogy ki irtam a kerdest.
Sokan csak kotozkodni akarnak. Nem szeretek vitazzni.
Én ha varrónő lennék, cicanadrágot meg pizsamát varrnék (passzésat), mert tök hiánycikk, ami meg kapható, az bazi drága. És eladnám vaterán. Ezen kívül nézd meg a meska.hu-n, rengeteg szép, igényes, egyedi kézműves textilterméknek van piaca. Nem akarok beleugatni, csak tipp.
A másik dolog: először is ilyesmit nem a gyerek előtt kellene megbeszélni, az Istenért... Aztán meg legyen már az anyának is valami beleszólása, milyen dolog az, hogy apa kész tények elé állít. Gondolom, nem neki kell összevarakrni a gyereket, ha megviseli majd a változás. A felntebb leírt érvek mind okos dolgok, én mégis azt mondom, hogy hallgass az ösztöneidre. Ha úgy érzed, egy év múlva könnyebben menne a váltás, várj. Viszont azt tudonod kell, hogy a gyerek valószínűleg akkor is tiltakozni fog, én még legalábbis nem hallottam olyan gyerekről, aki azt mondta olna, hogy jaj de jó, mehetek holnaptól új oviba. Megint egy másik kérdés, hogy ovit váltani nyáron célszerű, mert év közben nehezebb felvetetni a gyereket - bár lehet, hogy a fővárostól távol pont más a helyzet - na meg a gyereknek is könnyebb szünet után váltani, mint egyik napról a másikra.
A váltással kapcsolatban meg ne feledd, hogy nagyon sok múlik rajtad, rajtatok. Derűsen, optimistán, mindig pozitívan kell ezt kommunikálni a gyerek felé, de ehhez az kell, hogy valóban így is tudd felfogni. Nagyon is rendben van az, ha nem akar elszakadni a jelenlegi ovijától, mert kötődik, és ez jó. Arra kell rávezetni őt, hogy ott reményeitek szerint jobb életetek lesz, több barátja lesz és neked is lesz munkád (reméljük).
Kicsit legyél határozottabb a férjeddel szemben, ez nem járja, hogy ő megmondja te meg csináld... Sok sikert, ügyes legyél!
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszodat kedves utolsó.
Ezért nem akarom , most más ovodába vinni, még kicsi csoprtos, és mondtam a férjemnek a reggel, hogy akkor szeptemberbe kezdjen az uj oviba, és akkor azt mondta (persze, hogyne, akkor már kell fizetni a rezsit).
Ha költözünk előbb-utobb ugy is kell fizetni.
Nem tudom mit akar igazán, csak annyit, hogy neki jo legyen.
Sajnos még azt is mondta, hogy ő lesz@rja ha sir a gyerek majd megszokja.
Igen de sem a bölcsibe, sem az oviba nem vitte soha, én tudom mi hogyan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!