Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyenkor mit tennél a helyembe...

Ilyenkor mit tennél a helyembe? Adnál neki is, folyamatosan?

Figyelt kérdés

Van egy család, akikkel összeszoktunk járni. Pár lépcsőházzal arrébb laknak. Jó a kapcsolat, egyforma a nevelési elveink.

Lassan 2 éves a gyermekünk, a mienk még csak 1,5 éves lesz.

Gyakran járnak át hozzánk, mi is hozzájuk. Együtt játszóterezünk, sétálunk, járunk foglalkozásokra.

Szóval, nagyon jó a kapcsolatunk!

Akárhányszor veszek velemit a lányomnak enni, a gyermekük mindig jön kérni. Ezzel nincs gond, csak nincsen mértéke sajnos.

Sokszor mondtam már neki, hogy "Fiam, tessék a részed! Oszd be, több nincs!"

Természetesen hamar eltűnik a bendőbe (mint minden) és jön még kérni, vagy elveszi. Ekkor szoktam mondani neki és az anyja is, hogy "Elég volt! Ez már X-é!"

Ekkor elkezd általában hisztizni, sírni. A vége az lesz, hogy végül kap enni általában az anyjától valamit, de ha nincs nála, akkor tőlem kér egy kicsit még.

Pár hete a tescot üvöltötte végig, mert nem adtam neki oda a tejszeletet, amit a lányomnak vettem.

Ne essen félreértés, nem irigy vagyok. Szívesen adok neki is ill., veszek neki bármit, csak nincs mérték nála én nagyon úgy veszem észre.

Tudom, hogy nem az én dolgom megnevelni, nem is akarom, de lassan már az én türelmem és pénztárcám is véges.

És ugyan ez van az ivásnál is. Szó nélkül elveszi és bele iszik.

2012. nov. 3. 20:50
 1/6 A kérdező kommentje:

Azt még elfelejtettem írni, hogy pár hónapja bevásároltunk szintén a tescoba és ő úgy gondolta, hogy kiveszi a túró rudikat a szatyorból és kibontja őket, beleharapott az összesbe.

Kb. 13 darabot bontott ki és az apja rá se szólt, csak bambult. Az anyjában majdnem meghűlt a vér, nem győzött elnézést kérni..

2012. nov. 3. 20:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"egyforma a nevelési elveink"

Ez biztos??

Amúgy több lehetőséged is van:

vedd lazábbra a kapcsolatot, találkozzatok ritkábban, akkor max. néha fordul ez elő.

Vagy: ha tényleg jó a kapcsolat, akkor beszéld meg az anyukával ezt egy olyan pillanatban, amikor épp nem kunyerál a gyerek, és nincs is ilyen helyzet.

Vagy: vigyél magaddal előre elkészített kis valamit, és mondd neki, hogy "nézd Pistike, ezt neked hoztam, ma ennyi van", és akkor előre tudja, hogy nincs több.

Hát valahogy így...

2012. nov. 3. 21:23
 3/6 anonim ***** válasza:
ugyan már!ha amúgy jol megvagytok,nehogy már ezen összevesszetek.Látod anyuka is próbál tenni a dolog ellen.ha ennyire együtt vagytok próbálj te úgy bánni vele mint a tieddel,ha a tiednek sem szabad neki sem,nálunk van egy unokatesó sokat játszanak együtt,de ha valamit nem szabad az egyiknek,a másiknak sem.és ezt mi szülök is igy látjuk.Nem ült szépen az asztalnál?le föl ugrált,a sogorom rá szolt hogy üljön szépen egyen és utána menjen játszani erre elkezdett az ő fia is le föl ugrálni,arra meg az én párom szólt rá.hatás jó volt.együtt szépen megették a kaját és mentek idétlenkedni,ha veszel valamit,oszd be ez a tied,ez meg az övé.ha nem érti meg nem gond.mond el még egyszer határozottan.nem minden gyerek egyforma,lehet a te gyereked szófogadóbb,ő meg makacsabb.beszéld meg anyukával egyszer te adsz nekik nasit aztán másnap meg ő.osszátok meg a felelőséget is.ha jol megvagytok menni fog ez is.
2012. nov. 3. 21:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ők még nem ismerik a "mértékeket". Vagy neked, vagy a barátnődnek kell megtanítania, hogy mi az a mérték, ami megengedhető ezekben a szitukban. Rájött, ha hisztizik, akkor kap - ti meg bedőltök neki. Ha egyszer nem, akkor nem!

Következetesség!!! A te részedről is + anyuka részéről is. Fontos, mert a te gyermeked is ezt látja/tanulja a kis barátjától.

Sajna, nem a gyerekben van a hiba :)

2012. nov. 3. 23:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Én pont az ilyenek elkerülése végett ha van más gyerek is velünk, akkor nem kap az enyim sem, csak ha úgy gondolom hogy most tudok a másiknak is adni, de akkor azt szó nélkül megteszem.Szóval ha itt van nálunk egy gyerek és csak egy csoki van a hűtőben, akkor nem fogom a fiamnak a másik gyerek elött oda adni.De ha van egy zacskó keksz, akkor fogok két kistányért és mind kettőnek teszek ki.

Ha együtt megyünk vásárolni akkor is ha csak egyet veszek, csak itthon adom oda a fiamnak, ha van úgy veszek mindkettőnek.

Az meg hogy szó nélkül elveszi, vissza kell venni tőle és rá kell szólni.Anyuka első sorban a gyerekére szóljon rá, és utána kérjen tőled elnézést.

2012. nov. 4. 06:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a szülőben sem feltétlenül van hiba, ezen minden gyereknek át kell esni, ha nem is feltétlenül ilyen formában, de senki nem úgy születik, hogy mindjárt tekintettel van a környezetében előkre és tisztában van a tulajdonviszonyokkal. Nyilván anyukának is kínos a helyzet. Beszéld meg vele, hogy legyetek egyformán következetesek a kérdésben, mindkét gyerekkel (később nálatok is előállhat hasonló szitu). Ha ugyanannyiszor vagytok nálatok, mint náluk, vagy ha aki vendgségbe megy, visz magával enni- innivalót, akkor egyformán eloszlik az anyagi teher is.
2012. nov. 4. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!