Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A helyembe szólnátok, hogy...

A helyembe szólnátok, hogy nem kell több ruha? Nincs rá szükségünk.

Figyelt kérdés

Kislányomnak rengeteg ruhája van, és eddig mindig meg tudtuk venni neki azt a ruhát, ami csak megtetszett. (ezt nem dicsekvésből írtam le, hanem hozzátartozik a témához). Nagyon sok szép ruhát veszek neki újonnan, de ugyanúgy szoktam használt, jó minőségű ruhákat is venni. (talán már egy kicsit függő is vagyok.) Van egy ismerősünk, aki már jó ideje átadja nekünk a lánya kinőtt cuccait. Én nem is ismerem az anyukát, hanem a férjem ismeri az apukát és mindig ő hozza. A gyerekruhák mind ilyen fakó, agyonmosott, szitás-bolyhos anyagú ruhák, már legalább 3-4 gyerek hordta előtte. Vannak köztük bugyik is ami mind agyonhasznált. Tényleg olyanok, hogy szerintem nem sokan adnák rá szívesen a gyerekükre, és megkockáztatom hogy lenne olyan, aki egyenesen a szemétbe dobná, olyan minőségűek. De annyira jószívűen adják, hogy a férjem hazahozza, de nem értem, pedig tudják, hogy nem vagyunk rászorulva. Nem is adom a lányomra, hanem inkább beadom olyan helyekre, ahol a rászorultaknak gyűjtenek.

De folyton csak adják a ruhákat, nem tudom meddig talán évekig még? Szólnátok a helyembe, hogy nincs rájuk szükségünk? Félek hogy megsértődnek, ha szólunk, de úgy gondolom másnak is odaadhatnák, akiknek nagyobb szükségük lenne rá.

Már legutóbb utaltam rá, hogy rengeteg ruhánk van már, de kaptunk megint újabbakat.

2012. febr. 8. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:
hasonló helyzetben vagyok szívem szerint szólnék csak nem tudom, hogy hogyan
2012. febr. 8. 17:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Én megint szólnák, illetve üzennék a férjemtől szépen udvariasan, hogy most már nem kell, mert nagyon sok van, nem bírjuk hova rakni stb...
2012. febr. 8. 17:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg ne szóljál,hanem vidd el olyan helyekre ahol szükség lehet rá,rászorulóknak,ahogy írtad is.Én azt gondolom,hogy akik adják,azért is adják mert nem akarnak vele foglalkozni,tárolni stb.,így azt gondolom,hogy ők nem vinnék el ilyen helyekre.Ha pedig te elviszed akkor biztos nem kerül rossz helyre.Inkább oda,mint a kukába.Nem?
2012. febr. 8. 18:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szólnék. Rászorulóknak adnám, ahogy te is írtad.
2012. febr. 8. 19:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Nekem sincs szívem szólni, főleg hogy ők úgy gondolják, hogy nagyon jó ruhák, és hogy mi biztos örülünk neki. A múltkor is, amikor nálunk volt a pasi, egyből kérdezte tőlem, hogy ugye tetszettek a ruhák, és hogy küld majd megint, és ugye milyen szépek? :-o

Végül is nem nagy fáradság fél évben egyszer leadni őket a rászorultaknak.

2012. febr. 8. 22:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szólnék, de természetesen nem adnám rá a gyerekemre, ha nincs rá szükségünk. Odaadnám a Vöröskeresztnek vagy a védőnőnek.
2012. febr. 8. 22:15
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szólnék érte, nagyon kedvesek, hogy szívből átadják nektek, nem sokan teszik ezt meg, hidd el!

Én is odaadnám olyanoknak, akik tényleg rá vannak szorulva.

Én is szoktam kapni olyan ruhákat, hogy amikor átadják, már akkor látom, hogy biztosan nem adnám rá a lányaimra....nem túl messze tőlünk van egy jó nagy konténer, ahova használt ruhákat, cipőket lehet beledobni, minden ilyesmit oda viszünk.

2012. febr. 9. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!