Nem akarok senkit se bántani, sokan írják, hogy télen is csak 21-22 fokot tartanak. Hogy lehet azt kibírni? Főleg ahol gyerkőc is van.
nálunk is 25 fok van
és majd megsülünk
de nem tudunk mit csinálni,mert panelban lakunk,és nem lehet szabályozni
így fűtjük az utcát
a konyhában nyitva van mindkét ablak bukóra,abból nyílik a két hálószoba,mindkettőnek nyitva van az ajtaja éjjel.de így is meleg van.a szobában nem tudom kinyitni éjjelre az ablakot,mert a fiam ágy is és a miénk is az ablak alatt van,akkor megfáznánk,ráadásul az alattunk lakó füstöl,mint a gyárkémény,és nagyon bejön a nyitott ablakon a füst
amúgy én 23 fokkal kiegyeznék.annál alacsonyabb hőmérsékletnél fázunk,mert a meleghez vagyunk szokva. a szüleimnél rendesen vacogok 21 fokban,pedig nem vagyok extra fázós
Télen is nyitva volt mindig az ablakom míg panelban laktam.
Borzalmas olyan rettentő melegben pihentetően aludni.
a kellemes 19-20 fok a legideálisabb.
Írtam is, hogy nem bírom szabályozni. Nem is akarom, nekünk ez nagyon jó. Nem vagyunk betegesek,most is csak vírusos torokgyulladása van a kisfiamnak, nem is nátha. Mi a 21-22-ben lennénk állandóan náthásak. Kinek mi az egészséges, ki mit szokott meg. Mi nem tudnánk jót aludni 21-22 fokban tartósan az tuti. Kisfiamra éjjel is pluszba mg egy plédet kellett tennem mert fázott.
Köszönöm a válaszokat.
Én távfűtéses panelban nőttem fel és 25 éves koromig egy olyan lakásban laktam, ahol télen átlag 25 fok volt bent és minden ablak bukóra nyitva volt éjjel-nappal. Magyarul mi is az utcát fűtöttük, havi 15-20e Ft-os átalányért... Ja és az egész család beteg volt egész télen szinte, nem súlyos ugyan, csak köhögtünk és folyt az orrunk.
25 évesen költöztem a párommal egy családi házba. Ő ilyenben nőtt fel, náluk max. 20 fok volt, mert a szülei arra nevelték, hogy a fűtés pénzbe kerül, míg felöltözni meg semmibe.
Szóval nálunk nagyon nehéz volt az összecsiszolódás, mert vagy én fáztam itthon állandóan vagy ő izzadt :) Végül kiegyeztünk a 22 fokban, ami nekem pár évvel ezelőtt még hidegnek tűnt, de most már abszolút megszoktam. Télen melegítőalsóban vagyunk és zokniban, ill. felveszünk egy pulcsit, ha kell. Éjszakára meg elég a 20 fok, sokkal jobban alszunk így.
Anno a panelban egész télen mezítláb, rövidnaciban voltam otthon, úgyhogy nem is csoda, hogy mindig beteg voltam.
Amúgy kondenzációs gázkazánunk van programozható padló- és radiátoros fűtéssel. Nem fűtünk éjszaka és amikor üres a lakás, hanem be van programozva a termosztát, hogy reggel 6-kor és du. 4-kor kapcsoljon be a fűtés, így meleg lakásban ébredünk, ill. érünk haza.
90 nm a lakás és a legdurvább gázszámlánk 20e Ft volt (havonta diktáljuk az óraállást).
Amúgy találtam egy ilyet: [link]
30-as vagyok. Bocsi, csak valaki kérdezte a szolgáltatót.
Tehát T-home és benne van ugye a telefon a net, meg a TV.
Eleinte 4200 fizettünk és akkor volt kb. 20 csatorna és a net fele ilyen lassú volt. Aztán jött egy akció (most nem tudom hogy van-e), hogy 2 éves hűségnyilatkozat aláírása esetén 6 hónapig nagyon olcsó utána már persze több, de sokkal több csatorna van és a net is jó gyors, illetve ugye a szokásos, hogy ugyanolyan szolgáltatós vonalas számot hívok, az ingyen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!