Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem akarok senkit se bántani,...

Nem akarok senkit se bántani, sokan írják, hogy télen is csak 21-22 fokot tartanak. Hogy lehet azt kibírni? Főleg ahol gyerkőc is van.

Figyelt kérdés
Nálunk holnap már végre bekapcsolják a fűtést, ma reggel már hívtam őket. 20-21 fok van a lakásba, de már nagyon fázunk. Férjem is , pedig ő aztán nem fázós fajta. Kisfiam is már fázik, azt sem tudom már hogy mit adjak rá éjszaka. Másoknak meg teljesen ideális hőmérséklet. Mi a 24-25-öt szeretjük, ahhoz vagyunk szokva. Kisfiam is ebbe a hőmérsékletbe született bele.
2013. szept. 30. 18:46
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

nálunk is 25 fok van

és majd megsülünk

de nem tudunk mit csinálni,mert panelban lakunk,és nem lehet szabályozni

így fűtjük az utcát

a konyhában nyitva van mindkét ablak bukóra,abból nyílik a két hálószoba,mindkettőnek nyitva van az ajtaja éjjel.de így is meleg van.a szobában nem tudom kinyitni éjjelre az ablakot,mert a fiam ágy is és a miénk is az ablak alatt van,akkor megfáznánk,ráadásul az alattunk lakó füstöl,mint a gyárkémény,és nagyon bejön a nyitott ablakon a füst

amúgy én 23 fokkal kiegyeznék.annál alacsonyabb hőmérsékletnél fázunk,mert a meleghez vagyunk szokva. a szüleimnél rendesen vacogok 21 fokban,pedig nem vagyok extra fázós

2013. okt. 1. 07:08
 42/51 anonim ***** válasza:

Télen is nyitva volt mindig az ablakom míg panelban laktam.

Borzalmas olyan rettentő melegben pihentetően aludni.

a kellemes 19-20 fok a legideálisabb.

2013. okt. 1. 07:31
 43/51 A kérdező kommentje:

Írtam is, hogy nem bírom szabályozni. Nem is akarom, nekünk ez nagyon jó. Nem vagyunk betegesek,most is csak vírusos torokgyulladása van a kisfiamnak, nem is nátha. Mi a 21-22-ben lennénk állandóan náthásak. Kinek mi az egészséges, ki mit szokott meg. Mi nem tudnánk jót aludni 21-22 fokban tartósan az tuti. Kisfiamra éjjel is pluszba mg egy plédet kellett tennem mert fázott.

Köszönöm a válaszokat.

2013. okt. 1. 07:40
 44/51 anonim ***** válasza:

Én távfűtéses panelban nőttem fel és 25 éves koromig egy olyan lakásban laktam, ahol télen átlag 25 fok volt bent és minden ablak bukóra nyitva volt éjjel-nappal. Magyarul mi is az utcát fűtöttük, havi 15-20e Ft-os átalányért... Ja és az egész család beteg volt egész télen szinte, nem súlyos ugyan, csak köhögtünk és folyt az orrunk.

25 évesen költöztem a párommal egy családi házba. Ő ilyenben nőtt fel, náluk max. 20 fok volt, mert a szülei arra nevelték, hogy a fűtés pénzbe kerül, míg felöltözni meg semmibe.

Szóval nálunk nagyon nehéz volt az összecsiszolódás, mert vagy én fáztam itthon állandóan vagy ő izzadt :) Végül kiegyeztünk a 22 fokban, ami nekem pár évvel ezelőtt még hidegnek tűnt, de most már abszolút megszoktam. Télen melegítőalsóban vagyunk és zokniban, ill. felveszünk egy pulcsit, ha kell. Éjszakára meg elég a 20 fok, sokkal jobban alszunk így.

Anno a panelban egész télen mezítláb, rövidnaciban voltam otthon, úgyhogy nem is csoda, hogy mindig beteg voltam.

Amúgy kondenzációs gázkazánunk van programozható padló- és radiátoros fűtéssel. Nem fűtünk éjszaka és amikor üres a lakás, hanem be van programozva a termosztát, hogy reggel 6-kor és du. 4-kor kapcsoljon be a fűtés, így meleg lakásban ébredünk, ill. érünk haza.

90 nm a lakás és a legdurvább gázszámlánk 20e Ft volt (havonta diktáljuk az óraállást).

Amúgy találtam egy ilyet: [link]

2013. okt. 1. 08:34
 45/51 anonim ***** válasza:
Én tegnap 25 fokban is hosszúújjú pólóban voltam, mivel fagyos vagyok. Az egyik fiam pólóban, a másik, ugyanúgy mint én. 2 éve még taknyosak sem voltak a gyerekek szerencsére, ja és a nagyobbik épp előtte úszott kint a 12 fokban 20 fokos vízben. Edzett gyerekek. Butaság kijelenteni általánosságban, hogy a meleg okoz meleget. Kinnt játszanak a gyerekeim télen -18 fokban is, nincsenek túlféltve. Legyen bármekkora szél és eső, akkor is kimennek, a nagy akkor is kint úszik a szabad ég alatt. És ládd csodát nem betegszik le, mert 25 fok van bent nálunk. Persze nálunk egy magas páratartalom is mellé kapcsolódik ezért más a hőérzet. De ismerek olyat ahol az egészséges 20-22 fok van és havonta betegek a gyerekek. NEM LEHET ÁLTALÁNOSÍTANI!
2013. okt. 1. 09:50
 46/51 anonim ***** válasza:
folyt. :Kinek mi a kellemes. Én azért dolgozok a nyáron, hogy megtudjuk venni a tüzelőt és ne kelljen fagyoskodnunk télen. Annyit hozzáfűzök, hogy a gyerekek szobájában van a legkisebb radiátor, alváshoz azért nincsenek 25 fokban. De pl. én náluk nem tudok aludni.
2013. okt. 1. 09:51
 47/51 anonim ***** válasza:

30-as vagyok. Bocsi, csak valaki kérdezte a szolgáltatót.

Tehát T-home és benne van ugye a telefon a net, meg a TV.

Eleinte 4200 fizettünk és akkor volt kb. 20 csatorna és a net fele ilyen lassú volt. Aztán jött egy akció (most nem tudom hogy van-e), hogy 2 éves hűségnyilatkozat aláírása esetén 6 hónapig nagyon olcsó utána már persze több, de sokkal több csatorna van és a net is jó gyors, illetve ugye a szokásos, hogy ugyanolyan szolgáltatós vonalas számot hívok, az ingyen van.

2013. okt. 1. 10:36
 48/51 anonim ***** válasza:
Leírtad a kulcsot. Ki mihez van szokva. Sógoroméknál nagyon hideg szokott lenni, talán még 20 fok sem, de az ő gyerekeik sosem fáznak, szeptember első felében voltunk náluk, elég hűvös volt (nem annyira, mint most), de a gyerekeik mezítláb szaladgáltak a házban. Én meg pulcsiban fáztam. Szóval nem vagyunk egyformák. Mi (lakótelep) is a melegebbet szeretjük ez biztos. Viszont az is tény, egészségesebb a kevésbé meleg. Én már úgy gondolom, hogy van abban valami, hogy aki kevésbé meleg lakásban él, nem annyira beteges. A lányom nagyon az, nagy a hőmérséklet különbség az otthoni és ha kimegyünk, a kinti között. 5 éves kislány anyukája.
2013. okt. 1. 13:16
 49/51 anonim ***** válasza:
Nekem mindig 20-22 fok kell legyen mert különben fázok de mivel panelbe lakom igy éjszaka hideg van a lakásban .
2013. okt. 1. 13:45
 50/51 anonim ***** válasza:
45-ös. LEírtad a kulcsszót. Edzett a fiad. Azért megedződik a hideg vízben való úszás közben. Nem az van, hogy otthon a 25 fokban elvan, majd felöltözteted iskolába menet és az iskolai 21 fokban megfázik.
2013. okt. 1. 18:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!