Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem akarok senkit se bántani,...

Nem akarok senkit se bántani, sokan írják, hogy télen is csak 21-22 fokot tartanak. Hogy lehet azt kibírni? Főleg ahol gyerkőc is van.

Figyelt kérdés
Nálunk holnap már végre bekapcsolják a fűtést, ma reggel már hívtam őket. 20-21 fok van a lakásba, de már nagyon fázunk. Férjem is , pedig ő aztán nem fázós fajta. Kisfiam is már fázik, azt sem tudom már hogy mit adjak rá éjszaka. Másoknak meg teljesen ideális hőmérséklet. Mi a 24-25-öt szeretjük, ahhoz vagyunk szokva. Kisfiam is ebbe a hőmérsékletbe született bele.
2013. szept. 30. 18:46
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
67%

"Nekem a nagyon meleg szobában (23-24) kipirul az arcom, nehezen kapok levegőt, minden bajom van.

Mindent meg lehet szokni, mi az egészséges 20 fokhoz vagyunk szokva."

1000000%-ig egyet értek veled!

2013. szept. 30. 20:32
 32/51 anonim ***** válasza:

25 fok alatt fázok, mint a kutya. Pedig nem ezt szoktam meg. anyáméknál sose volt 22 foknál melegebb. világ életemben fázós voltam. Az egyik gyerekem is olyan mint én. Mi már 2 hete fűtünk. És?? Kit zavar? Azért dolgozunk, hogy jól érezzük magunkat. De így se több évi 160 ezernél a fa amivel fűtűnk. Amikor anyósomnál aludtunk ott sose volt 20 foknál melegebb, nem is tudtam aludni.

Ja és senki nem beteges, semmi asztma vagy légúti nyavalya. Megfelelően kell öltözni. A kicsi neki van vetkőzve mert neki hamarabb melege van, a nagyobb, mint én úgy öltözik, mert fázós.

Egyébként rengeteget jelent a levegő páratartalma. Teljesen más a hőérzet egy száraz levegős lakásban, mint egy nagyon párás vályogházban.

2013. szept. 30. 20:36
 33/51 anonim ***** válasza:
30-as milyen szolgáltatótok van (net, tv)?
2013. szept. 30. 20:38
 34/51 anonim ***** válasza:
30%
21-es vagyok. Egyszer volt agyerekszobában 14 fok. Akkor bekapcsoltuk a mobil fűtőtestet, mert ha a falra szerelhető menne egész éjjel, akkor egy éjszaka kerülne átszámítva kb. 2000Ft-ba..... és ez csak egy radiátor. Van 4 a lakásban. Számolj csak. De itt amúgy sem ajánlják a túl meleget a gyerekszobában (sem). 17-20 fok az ideális éjjel. Míg ti egyből lebetegszetek amint vége a nyárnak, mi vígan elvagyunk, mert nem a meleghez vagyunk szokva. A 19 fok teljesen elfogadható.
2013. szept. 30. 21:10
 35/51 anonim ***** válasza:
Ja, és a net téma... Telefonnal korlátlan netem van....
2013. szept. 30. 21:11
 36/51 anonim ***** válasza:

mi is a hideget szeretjük :)

tényleg szokás kérdése, mert míg ti télen költötök sokat a fűtésre, mi addig nyáron a klímára... ;)

most 25 fok nálunk, mérgelődök is. este kapcsoltuk be a fűtést és ki kellett nyitni az összes radiátort meg padlófűtést, hogy csekkoljuk a rendszert, így a 21-ről pillanatok alatt felugrott 25-re és most szenvedünk. épp a fülemet néztem a tükörben, tűz vörös, lassan lángra kap :D gyerekem is izzad a szobában, nekünk ez nagyon sok.

21 az hűvös, de nappal annyi van, este 22-re felfűtünk, az pont ideális mikor fekszünk, tv-zünk, éjjel viszont 18-ig engedjük hűlni a lakást, én nagyon szeretek hidegben aludni :) hajnalban szintén 22, hogy ne legyen rossz kibújni a takaró alól, aztán 8-ra már csak 21 van megint :)

off: csak ha már így szóba került, nekünk upc-nk van, nem írtunk alá hűségnyilatkozatot, így 50 csatorna, nagyon gyors net és telefon 5500.- hűségnyilatkozattal jóval kevesebb lett volna, talán még 1-2 ingyen hónapot is kaptunk volna, erre nem emlékszem már

2013. szept. 30. 21:30
 37/51 anonim ***** válasza:
100%

Borzasztó egészségtelen télen a túlfűtött lakás, meviseli a szervezetet a nagy hőingadozás (ugyanolyan káros, mint nyáron a túlhűtött). Az előző lakásunkban, ahol távfűtés volt és nem lehetett állítani, télen 27 (!) fok volt úgy, hogy a konyha és a fürdő ablaka éjjel-nappal buktatva volt. Borzalmas volt, izzadtunk, nem tudtunk aludni, és gyakorlatilag az utcát fűtöttük havi 35-40 ezerért.

A mostani lakásunkban időzítve van a fűtés: éjjel 18 fok van, én ebben tudok jól aludni, aztán reggel 6-kor bekapcsol és 7-re (amikor kelünk) felfűt 21-re, majd 8-kor mikor elmegyünk dolgozni újra kikapcsol. Nap közben ha nem vagyunk itthon 16-ra van állítva. Aztán 17.30-ra ismét felfűt 21-re, majd 23.00-kor vissza 18 fokra. Hétvégén persze egész nap 21-en megy.

Most mondjuk még nem indítottuk el a fűtést pedig 20,5 fok van, de szeptemberben elvből nem fűtök hacsak valami extrém hideg nincs. Melegítőben, zokniban vagyunk, nem fázunk.

2013. szept. 30. 21:41
 38/51 anonim ***** válasza:

off:nethez,nálunk is kb 9ezer a legolcsóbb használható tv+net kombó...ez az egy kábeles szolgáltató van itt,körülöttünk hegy,rengeteg fa nem kábeles így szóba sem jöhetett...Én is laktam már olyan helyen,ahol mindez(sőt jobb) megvolt 3000-ből,de most sajna nem volt miből választani..

ON:

22fokra fűtjük a lakást fürdésidőben,nappalra 20,5-21re van beállítva a termosztát,nem fázunk,melegítőben és pólóban vagyunk,gyerek(2éves)hosszú ujjú poloban. Januárban szülök,akkor valszeg egész nap 22-n lesz a termosztát,és fürdésidőben hősugárzóval befűtjük a fürdőt.ennyi fog változni...24-25fokban biztosan megőrülnék,egy ideig nálunk lakott nagypapám testvére,ő nagyon fázós volt,25-26fokra fűtette a lakást,na nálunk akkor rohangált egy szál bodyban az egy éves...

Barátnőm kislánya pl. csak 19fokban tud aludni,kb születésétől..Ha melegebb van felkel és ordít..

2013. szept. 30. 23:03
 39/51 anonim ***** válasza:
22%

En se akarlak se teged, se mast megbantani, de 25 fok az brutalis egy lakasban. Teljesen tonkre vagod a tested termeszetes hoszabalyzo rendszeret. Nalunk 20-21 fok van napkozben es poloban, hosszu nadragban, zokniban vagyunk. Ejjel 18-19 fok. Betakarozunk. Ennyi.

Nekunk azt is mondtak amikor a lanyunk megszuletett, hogy a tulfutott lakas nem egeszseges, a baba tulmelegedhet es az egyik oka a bolcsohalalnak.

Meg kulonben is a szervezetet edzeni kell, bar a 20 fok Kozep-Europaban teljesen atlagos. Egy afrikairol elhiszem, ha fazik, de egy kozep-europainal nem termeszetes, ne is haragudj.

2013. okt. 1. 00:03
 40/51 anonim ***** válasza:

Hát szerencsére nekünk nem okoz gondot a számla kifizetése, de meg is bolondulnánk télen 25 fokban!

Aludni meg nem is egészséges ilyen melegben. Amikor hazahoztuk a kórházból a babát, mondták,hogy fokozatosan csökkentsük a meleget és 22 foknál nem nagyon kell több éjjelre a szobájába. Ezt is szokta meg! Amikor pl. elutaztunk és a szállodai szobában 25 fok volt, egész éjjel nem aludt!

2013. okt. 1. 05:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!