Nem akarok senkit se bántani, sokan írják, hogy télen is csak 21-22 fokot tartanak. Hogy lehet azt kibírni? Főleg ahol gyerkőc is van.
"Nekem a nagyon meleg szobában (23-24) kipirul az arcom, nehezen kapok levegőt, minden bajom van.
Mindent meg lehet szokni, mi az egészséges 20 fokhoz vagyunk szokva."
1000000%-ig egyet értek veled!
25 fok alatt fázok, mint a kutya. Pedig nem ezt szoktam meg. anyáméknál sose volt 22 foknál melegebb. világ életemben fázós voltam. Az egyik gyerekem is olyan mint én. Mi már 2 hete fűtünk. És?? Kit zavar? Azért dolgozunk, hogy jól érezzük magunkat. De így se több évi 160 ezernél a fa amivel fűtűnk. Amikor anyósomnál aludtunk ott sose volt 20 foknál melegebb, nem is tudtam aludni.
Ja és senki nem beteges, semmi asztma vagy légúti nyavalya. Megfelelően kell öltözni. A kicsi neki van vetkőzve mert neki hamarabb melege van, a nagyobb, mint én úgy öltözik, mert fázós.
Egyébként rengeteget jelent a levegő páratartalma. Teljesen más a hőérzet egy száraz levegős lakásban, mint egy nagyon párás vályogházban.
mi is a hideget szeretjük :)
tényleg szokás kérdése, mert míg ti télen költötök sokat a fűtésre, mi addig nyáron a klímára... ;)
most 25 fok nálunk, mérgelődök is. este kapcsoltuk be a fűtést és ki kellett nyitni az összes radiátort meg padlófűtést, hogy csekkoljuk a rendszert, így a 21-ről pillanatok alatt felugrott 25-re és most szenvedünk. épp a fülemet néztem a tükörben, tűz vörös, lassan lángra kap :D gyerekem is izzad a szobában, nekünk ez nagyon sok.
21 az hűvös, de nappal annyi van, este 22-re felfűtünk, az pont ideális mikor fekszünk, tv-zünk, éjjel viszont 18-ig engedjük hűlni a lakást, én nagyon szeretek hidegben aludni :) hajnalban szintén 22, hogy ne legyen rossz kibújni a takaró alól, aztán 8-ra már csak 21 van megint :)
off: csak ha már így szóba került, nekünk upc-nk van, nem írtunk alá hűségnyilatkozatot, így 50 csatorna, nagyon gyors net és telefon 5500.- hűségnyilatkozattal jóval kevesebb lett volna, talán még 1-2 ingyen hónapot is kaptunk volna, erre nem emlékszem már
Borzasztó egészségtelen télen a túlfűtött lakás, meviseli a szervezetet a nagy hőingadozás (ugyanolyan káros, mint nyáron a túlhűtött). Az előző lakásunkban, ahol távfűtés volt és nem lehetett állítani, télen 27 (!) fok volt úgy, hogy a konyha és a fürdő ablaka éjjel-nappal buktatva volt. Borzalmas volt, izzadtunk, nem tudtunk aludni, és gyakorlatilag az utcát fűtöttük havi 35-40 ezerért.
A mostani lakásunkban időzítve van a fűtés: éjjel 18 fok van, én ebben tudok jól aludni, aztán reggel 6-kor bekapcsol és 7-re (amikor kelünk) felfűt 21-re, majd 8-kor mikor elmegyünk dolgozni újra kikapcsol. Nap közben ha nem vagyunk itthon 16-ra van állítva. Aztán 17.30-ra ismét felfűt 21-re, majd 23.00-kor vissza 18 fokra. Hétvégén persze egész nap 21-en megy.
Most mondjuk még nem indítottuk el a fűtést pedig 20,5 fok van, de szeptemberben elvből nem fűtök hacsak valami extrém hideg nincs. Melegítőben, zokniban vagyunk, nem fázunk.
off:nethez,nálunk is kb 9ezer a legolcsóbb használható tv+net kombó...ez az egy kábeles szolgáltató van itt,körülöttünk hegy,rengeteg fa nem kábeles így szóba sem jöhetett...Én is laktam már olyan helyen,ahol mindez(sőt jobb) megvolt 3000-ből,de most sajna nem volt miből választani..
ON:
22fokra fűtjük a lakást fürdésidőben,nappalra 20,5-21re van beállítva a termosztát,nem fázunk,melegítőben és pólóban vagyunk,gyerek(2éves)hosszú ujjú poloban. Januárban szülök,akkor valszeg egész nap 22-n lesz a termosztát,és fürdésidőben hősugárzóval befűtjük a fürdőt.ennyi fog változni...24-25fokban biztosan megőrülnék,egy ideig nálunk lakott nagypapám testvére,ő nagyon fázós volt,25-26fokra fűtette a lakást,na nálunk akkor rohangált egy szál bodyban az egy éves...
Barátnőm kislánya pl. csak 19fokban tud aludni,kb születésétől..Ha melegebb van felkel és ordít..
En se akarlak se teged, se mast megbantani, de 25 fok az brutalis egy lakasban. Teljesen tonkre vagod a tested termeszetes hoszabalyzo rendszeret. Nalunk 20-21 fok van napkozben es poloban, hosszu nadragban, zokniban vagyunk. Ejjel 18-19 fok. Betakarozunk. Ennyi.
Nekunk azt is mondtak amikor a lanyunk megszuletett, hogy a tulfutott lakas nem egeszseges, a baba tulmelegedhet es az egyik oka a bolcsohalalnak.
Meg kulonben is a szervezetet edzeni kell, bar a 20 fok Kozep-Europaban teljesen atlagos. Egy afrikairol elhiszem, ha fazik, de egy kozep-europainal nem termeszetes, ne is haragudj.
Hát szerencsére nekünk nem okoz gondot a számla kifizetése, de meg is bolondulnánk télen 25 fokban!
Aludni meg nem is egészséges ilyen melegben. Amikor hazahoztuk a kórházból a babát, mondták,hogy fokozatosan csökkentsük a meleget és 22 foknál nem nagyon kell több éjjelre a szobájába. Ezt is szokta meg! Amikor pl. elutaztunk és a szállodai szobában 25 fok volt, egész éjjel nem aludt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!