Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kezelhetetlen 2 éves? Ma már...

Kezelhetetlen 2 éves? Ma már sírtam, annyira kiborított a fiam. Ő 2 éves, és egyszerűen rettegek a mindennapoktól már.

Figyelt kérdés

MINDENÉRT képes ordítani, sikítani, ütni vágni karmolni minket. Ha ráadom a zoknit azért, ha leveszem akkor azért. Minden reggel ordítva ébred. És mostanában nagyon eldurvult a helyzet, ha valami olyan történik amit ő nem szeretne akkor elkezd mindket karmolni ütni vágni, az apját is nagyszüleit is, mindenkit akit ér. Ma elvittem magammal egy kicsit várostnézni, jöttünk mentünk, végül az egyik áruházban beült a pénzbedobós kisautóba. Ment vele 1 mentet, aztán szeretett volna menni megint,én megengedtem, aztán megint egyet, ekkor szóltam neki, hogy ez az utolsó, azután indulnunk kell, várak minket. Jó. Válaszolta. Le is ment a menet, erre elkezdett bőgni, de nem vészesen, csak olyan keserűen mint aki rájött, hogy tényleg vége és ki kell szállnia, na de amikor kivettem, olyan haragra gerjedt, hogy letépte a fejemről a szemüveget, kikarmolta a szememet, és kitépte a hajamat. Próbáltam megnyugtatni, figyelmet elterelni, nehezen de megnyugodott, de nem az a lényeg, hanem az ahogyan viselkedik. MINDIG. Elvertem már, betettem a zuhanya alá, a kezére vágtam, a lábára, elfenekeltem, megbüntettem, sarokban állt, bezártam a szobájába. Eddig semmi haszna ezeknek. Ugyanúgy gengszterkedik, ural, és rámtelepszik. Félek vele elindulni, mert tudom, hogy jelenetet fog rendezni, és nem az emberektől félek, hogy mit szólnak, az érdekel a legkevésbé, hanem aggaszt, hogy nem tudom kezelni őt és a dühét:-(

Van valaki aki tud nekem tanácsot adni? Jár vagy járt valaki hasonló cipőben?

2013. aug. 25. 15:53
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is ilyen:(Egyszerűen már nem birok vele idegekkel.Az érti meg milyen nehéz egy ilyen gyerekkel akinek szintén ilyen gyermeke van.Szeretem,imádom a kisfiamat,de nem birom amit csinál.minden egyes vásárlás,csekkfizetés maga a pokol:(:(
2013. aug. 26. 10:53
 22/37 A kérdező kommentje:

Tényleg nem érti csak az akinek ilyen a gyereke. A szomszédunk soha nem verte el a gyerekét, nem is érti miért kell elverni. De az ő fia soha nem csinált semmit. Őt leültették ott maradt, a mai napig ilyen most 5 éves, és valóban ha azt mondják neki, hogy gyere ide, hagyad azt, vedd fel, tedd le, akkor ő szó és kérdés nélkül teszi amit mondanak neki. Az enyém nem! Ő lázad, ő próbálkozik, ő felfedez, neki nem elég ha elmondom, hogy ha csapkodod az ajtót előbb utóbb rá fogod vágni a kezedre. Neki valóban rá kell csapnia a kezére az ajtót, hogy megtapasztalja.

Én elhiszem, hogy vannak olyan gyerekek akiket nem kell elnáspángolni, szerencsés az olyan szülő. De vannak olyan személyiségek akik erősebbek, akaratosabbak.

Ma megtört a jég. Reggel ismét elkezdődött a cirkusz, a zokni felvételnél már tombolt, rúgkapált, rácsaptam a pelenkájára, meg is lepődött, egy ideig jobban ordított aztán otthagytam (persze a zoknit ráadtam) és abbahagyta. Reggelinél elkezdte amit mindig szokott, köpködte az ételt szerteszét a konyhában, amerre fordította a fejét arra köpött....eddig rászóltam, semmi de semmi foganatja, elmagyaráztam szépen, csúnyán, hogy ilyet nem csinálunk (itt kérném azoknak a tanácsát akik szerint ölelve szeretettel mindent el lehet érni, hogy ekkor mit csinálnának, ha 6 hónapja csak könyörögnének a gyereknek), elmondtam megint kétszer, ne köpd ki, nem szabad...kiköpte, repült egy tasli:-/ nem nagy, csak akkora amekkorától pont jól meglepődött. és azt kell mondjam nem is köpte ki többször az ételt, vagyis az uborkát amit nem bírt lenyelni, a kukába köpte, nem pedig arra amerre kedve tartotta. Nem szeretném ezt bevezetni, hangsúlyozom. De eddig 6 hónap alatt ez volt az e g y e t l e n olyan dolog amivel meg tudtam akadályozni, hogy köpködjön:-/

2013. aug. 26. 12:04
 23/37 anonim ***** válasza:

Nem kell megijedned, el fogja nőni. Minden gyermeknek van akaratosabb időszaka. Igen ordítani fog még vagy ötször a pénz bedobós autóban, és csunyán fognak rátok nézni, esetleg meg is sérülsz, de hatodszorra már nem fogja csinálni. Az a lényeg, hogy arra vigyázz te se meg a gyerek se sérülj meg (már amennyire lehet ilyenkor vigyázni).

Még nincs azon az értelmi szinten, hogy felfogja mit idéz elő a hiszti nálad. Annyira pici, hogy nem is tudja mit csinál. Nevelni még nem tudod, csak annyit tudsz csinálni, hogy megvárod kihisztizze magát és aztán haza mentek. Abba fog vele hagyni. Érezni fogja egy idő után, hogy rosszat csinált. Sajnos a fenekelés nem segít, tapasztalatból mondom. Még az lehet megoldás, ha kicsit besegít valaki, pár napig más vigyáz rá, hogy tudjanak az idegeid pihenni.

A fiam iszonyat akaratos volt (most is az de már alig van hiszti). Egyszerűen felhergelte magát. 3,5 éves lesz és egy tündér.

2013. aug. 26. 13:03
 24/37 anonim ***** válasza:
24%

Lemaradt. Próbáld meg ne büntetni, pl szobába bezárni, zuhany alá tenni. Mert egyszerűen nem tudja miről van szó, nem tudja a hisztihez kapcsolni.

Nehéz neki is, mert nem tud lenyugodni, az indulatait levezetni, de ott van vele ilyenkor is az anyukája. Együtt átvészelitek és utána hidd el ezerszer jobb lesz.

2013. aug. 26. 13:08
 25/37 anonim ***** válasza:
81%

Egy 2 éves gyerek pontosan tudja hogy ha a kezére ütnek az azért van mert ráütött az anyjára. Ha lábára ütnek akkor az azért van mert rugdosott.

Ha nincs fegyelmezve, nincs büntetve akkor mindig eléri a célját..Akkor sosem növi ki a hisztiket, dühkitöréseit. Láttam már 14 éves lányt az utcán tombolni, mert az anyja nem figyelt rá.. Láttam már 17 éves fiút őrjöngve csapkodni mert az anyja nem adott neki pénzt cigire..

Amióta a világ létezik és születnek emberek mindig is voltak fegyelmezési szabályok..

Röhej hogy sokan jönnek a szöveggel hogy "Ne büntesd mert nem érti" miért is?? hiszen akkor kell büntetni amikor éppen csinálja a hisztijét.. Vagy "ne pofozd a gyereket" Senki nem azt mondja hogy a gyerek fejét használja krikettlabdának.

Az is röhej ha a kérdező 10 év múlva panaszkodna hogy a fia aki 12 éves kezelhetetlen, mert tombol ha nem veszi meg az okos telefont neki, akkor ezer válasz fog jönni, hogy "nem most kéne nevelned a fiadat hanem akkor amikor még lehet a személyiségét korrigálni 2-3 éves kortól..." Vagy

"miért nem vágsz le neki két hatalmas pofont hogy észbe kapjon??"

Akkor mondja azt a kérdező, hogy "Hiszen 10 évvel ezelőtt is panaszkodtam, és akkor rátok hallgattam. Nem ütöttem meg, nem büntettem meg mert ahogy írtátok, nem lesz jó a lelki világának vagy úgysem érti miért kap büntetést."

Senki nem azt mondja hogy szarrá kell verni a gyereket. Szó sincs róla.. De nem fog a lelki békéje sérülni ha az anyja nem tűri hogy a gyereke rugdossa.. Bármily meglepő de tud ám fájni egy 2 éves gyerek rugdosása vagy harapása is...

2 évesen pontosan értik mi a helyzet, és most kell fegyelmezni, mert az óvodában nem fogják tűrni..

Volt rá példa hogy kizártak gyereket az oviból mert kezelhetetlen..

Kedves kérdező.. Fegyelmezd a fiad, mert tudni fogja így hogy mit lehet és mit nem.. Végül is születésük napjától fegyelmezzük..

"ne egyél mohon, ne köpködj, nem szabad csúnyán beszélni, ne verd meg a másik gyereket, teszed le az a dobozt, az nem neked való, ne edd meg a gyurmát stb... Ha hisztis és a szép szóból nem ért jöhet a testi fenyítés.. Egy idő után felfogja hogy amit csinál rossz, és azért büntetés jár.. Így egy idő után leszokik a tombolásáról..

Nem leszel rossz anya mert ráversz a lábára vagy a kezére.. Nagyon sok gyerek nőtt fel úgy hogy kapott jócskán a valagára.. és lám senki lelki békéje nem sérült ezzel..

2013. aug. 26. 13:41
 26/37 A kérdező kommentje:

Ebédnél sem köpködött, mert elmondtam neki, hogy amint kiköpi pofon csapom. Nem kellett pofon csapnom. Nem evett valami jól, de legalább nem köpködött! 6 hónapja először!

Köszi utolsó, mindig leírod helyettem, hogy NEM ütömvágom a gyereket, nem püfölöm ha rossz napom van, vagy nem verem agyon, és valóban, nem krikettezem a fejével:-D Ő tényleg az a fiú akit szigorúbban kell majd fognom, és egy kicsit most kiszaladt a gyeplő a kezemből, és ahhoz hogy újra a kezemben legyen meg kell egy kicsit törnöm őkelmét.

Igen, tudom, hogy el fog múlni. És azt is tudom, hogy ez csak akkor múlik el ha én kezelem a dolgot. Ha nem kezelem akkor is elmúlik persze idővel, kinövi, de igen én is láttam már 17 éves fiút aki pofoncsapta az anyját, mert nem kapott meg valamit.

2013. aug. 26. 15:58
 27/37 anonim ***** válasza:

Az az anyuka vagyok aki írta,hogy csak az érti meg ezt a helyzetet,aki szintén ebben van.Nem írtam akkor hosszan,mert telóról voltam.Most már könnyebb.Na mintha az én kisfiamról írtál pedig már 3 éves.

Nem nagyzolni akarok,de nagyon okos kisfiú mindent megért, könnyen tanul,de...ezáltal sajnos a rosszat is.Az oviba egyszer látta,hogy lehet rugdosni, orrba turkálni,köpködni, káromkodni,hangosan pukizni.Előszeretettel használja mindet!!És az a poén,hogy pl ebből viccet csinál..

A rugdosást nálam is csinálja.A postán már úgy ahogy viselkedik,de ruhát venni neki??!!Katasztrófa..:( Elfut mindenhol, bebújik a próbababához és ölelgetni, néha integet is az utcára az embereknek.(komolyan mondom!!) Volt hogy leverte a ruhákat, ebbe persze volt véletlen is,mert ő megállás nélkül fut.

Köpködni a kaját nem szokta,de a csúnya beszéd is kiakasztó.Példákat nem írok,mert kipontozhatnám..nem beszélünk előtte csúnyán,jó néha az ember száján kiszaladhat,de legutóbbit az utcán a káromkodó kisebbségiektől tanulta:S Neki sem kellett többször mondani.

Ha hivatalos ügyet kell intézni,akkor megint kezdi az ámokfutást.Rohangál fel-alá.A gyerekorvosnál még soha nem ült meg normálisan.Mindig futkározott, ez előfordult hányós betegségnél,magas láznál.Valamit kivált belőle ezek az intézmények,mert vhogy mindig itt a legrosszabb.

Ha meg a 11 éves öcsémmel találkozik akkor teljesen kifordul magából:(Múltkor a bőr övemet széttépte, dobálózik.

Iszonyatosan rossz, én nem tudom hogy hogy nem csavarodtam még be teljesen.És jönnek vele,hogy nehogy rá merjen az ember ütni a gyerekre.Aztán pár év múlva mi lesz??Ennél csak rosszabb lesz.Meg kell most fogni,mert jobb nem lesz ennél.Ezt nekem még a gyerekorvos mondta mikor rákérdeztem,hogy mit lehet csinálni.Főorvosunk van,de ennyit mondott: Ami régen el lett b...va azt még most helyre kell hozni,míg nem lesz rosszabb!Mert 13 évesen mit fog akkor csinálni?

Igaza van.Itt hiába van büntetés...semmit nem ér.Most az lett bevezetve (itt gyakon olvastam),hogy 3x szólok és kiviszem az összes játékát,nincs mese,könyv és majd az úrfi megtanulja.Itthon kezd hatni, ha a vásárolunk még semmi eredménye..:(

2013. aug. 26. 16:19
 28/37 anonim ***** válasza:
9es és a 25össel értek egyet
2013. aug. 26. 16:21
 29/37 A kérdező kommentje:

Na a játék "kidobáson" eltevésen, eldugáson már túl vagyunk. Megrántja a vállát és nem is érdekli, hogy "kidobtam" a traktorját.

Én azt hiszem már minden fajtáját kipróbáltam annak, hogy megértessem vele a szabad és nem szabad dolgokat. De teljesen tojik a fejemre.

2013. aug. 26. 17:12
 30/37 anonim ***** válasza:

Nem olvastam mindent végig, csak biztatni szeretnélek! Nekem két gyerekem van: a lány úgymond egy angyal. Sosem kellett ráütni, fegyelmezni sem nagyon, elég volt csúnyán nézni rá. Kiabálni sem kellett. Angyali természet. Nagyon ügyesnek képzeltem magam, és sajnálattal néztem a hisztiző gyerekeket a boltban, az én lányom soha nem hisztizett!!! Most itt a 2 éves fiam, már görcsben a gyomrom reggel, hogyan ébredt, mert 80%-ban hisztizve...

Dobál, üt, dühöng, ha azt mondom, rá csapok a popsidra, közli, hogy "csapjál!" Ég és föld. Hiszti a boltban, hiszti otthon, idegroncsok vagyunk lassan, de imádnivaló figura akkor is! :) És igen, neki rá kell csapnom a popójára, rá kell csapnom a kezére, sarokba kell állítanom, és igen, várom, hogy ovis legyen, és mehessek vissza dolgozni. A lányomnál anno sírtam, amikor oviba került... :)

Két dolog: nincs két egyforma gyerek, és minden gyerek másfajta fegyelmezést igényel. Hallgass a szívedre, a józan anyai ösztönödre! Ne hagyd, hogy uralkodjon rajtad, legyél vele szigorú, következetes, de kapjon sok-sok puszit, ölelést is, amint lerendeztétek az adott szitut. Érezze, hogy szereted, imádod, de nem hagyod magad kikészíteni! Kellenek a korlátok, attól ő is nyugodtabb lesz, hiszen ha begurul, ő is szenved, de tudhatja, hogy TE a helyzet magaslatán állsz, és megóvod őt a saját dühétől is, ha kell! :)

A másik: lehetsz mérges, sírhatsz is a gyereke előtt. Ember vagy, érzelmekkel, fáradtsággal, rossz kedvvel, de örömmel, boldogsággal, mókával is tele, mikor mi van! Nem baj, ha látja, hogy te is érző lény vagy, az oviban is látni fogja, sőt! Ha látja a gyerekünk, hogy mi is vagyunk néha dühösek, saját maga felé is megértőbb lesz egy idő után, nem ijed meg attól, amit érez! A lényeg, hogy megtanítsuk neki kezelni a saját hangulatát is!

Nyugi, minden rendbe jön, és az idő is neked dolgozik! :) Ráadásul nagyon jó szülő vagy, ez látszik!!!

Egy pedagógus anyuka

2013. aug. 31. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!