Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kezelhetetlen 2 éves? Ma már...

Kezelhetetlen 2 éves? Ma már sírtam, annyira kiborított a fiam. Ő 2 éves, és egyszerűen rettegek a mindennapoktól már.

Figyelt kérdés

MINDENÉRT képes ordítani, sikítani, ütni vágni karmolni minket. Ha ráadom a zoknit azért, ha leveszem akkor azért. Minden reggel ordítva ébred. És mostanában nagyon eldurvult a helyzet, ha valami olyan történik amit ő nem szeretne akkor elkezd mindket karmolni ütni vágni, az apját is nagyszüleit is, mindenkit akit ér. Ma elvittem magammal egy kicsit várostnézni, jöttünk mentünk, végül az egyik áruházban beült a pénzbedobós kisautóba. Ment vele 1 mentet, aztán szeretett volna menni megint,én megengedtem, aztán megint egyet, ekkor szóltam neki, hogy ez az utolsó, azután indulnunk kell, várak minket. Jó. Válaszolta. Le is ment a menet, erre elkezdett bőgni, de nem vészesen, csak olyan keserűen mint aki rájött, hogy tényleg vége és ki kell szállnia, na de amikor kivettem, olyan haragra gerjedt, hogy letépte a fejemről a szemüveget, kikarmolta a szememet, és kitépte a hajamat. Próbáltam megnyugtatni, figyelmet elterelni, nehezen de megnyugodott, de nem az a lényeg, hanem az ahogyan viselkedik. MINDIG. Elvertem már, betettem a zuhanya alá, a kezére vágtam, a lábára, elfenekeltem, megbüntettem, sarokban állt, bezártam a szobájába. Eddig semmi haszna ezeknek. Ugyanúgy gengszterkedik, ural, és rámtelepszik. Félek vele elindulni, mert tudom, hogy jelenetet fog rendezni, és nem az emberektől félek, hogy mit szólnak, az érdekel a legkevésbé, hanem aggaszt, hogy nem tudom kezelni őt és a dühét:-(

Van valaki aki tud nekem tanácsot adni? Jár vagy járt valaki hasonló cipőben?

2013. aug. 25. 15:53
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
A legrosszabb az, hogy ha mások előtt rászólok, vagy ingerültebben reagálok, (nem rángatom, vagy verem meg, csak határozottabban szólok rá) akkor megkapom, hogy idegbeteg, ideges vagyok. A gyerekhez türelem kell stb stb. tehát tulajdonképpen már RÁ SEM MEREK szólni,mert ha megteszem akkor ugye jön a nyafogás ami ordításba torkollik, és ekkor persze, hogy nem úgy nézek ki mint a végtelen türelmű Holleanyó, hanem mint egy izzadt agár. És igen, én is találkoztam már hasonló szituációba lévő anyuával vagy apával, akik nem szóltak a gyerekre, és ahol én mint kivülálló frankón tudtam, hogy bizony akkora nyakleves kéne a gyereknek, hogy megforduljon a tengelye körül, csak magamat a saját problémámat nem tudom kivüről, reálisan látni. DE! Valóban, ma azt mondtam a gyerekem apjának, hogy készvége, elverem mint szódás a lovát, mert itt az ideje. És igen, valóban a mai nap volt a fordulópont.
2013. aug. 25. 20:01
 12/37 anonim ***** válasza:
95%

Én egyetemet végeztem, jelenleg külföldön dolgozom egy sikeres cégnek. Normális felnőtt ember vagyok. Nem lopok, nem csalok, nem öltem embert. Apámat ma is tisztelem, becsülőm, és bár messze vagyok támogatom anyagilag.(örömmel teszem, mert megengedhetem magamnak) Vannak gyerekeim akik jó neveltek, jól tanulnak. Nem vagyok depressziós, idegbeteg.. Hogy miért írtam le?

Mert gyerekként kicsinek is csináltam butaságokat, volt hogy hisztiztem, volt hogy 6 évesen megszöktem apám elől. Minden egyes alkalommal úgy megvert, hogy egy életre megtanultam. Ne szökj meg többé, mert nekem fog fájni, de nagyon. Egyszer anyámat megrúgtam. Úgy megvert mint a lovat.. Soha többé nem rúgtam meg..

És most, nézzél rám.. Mi lett belőlem-- Egy tisztességes polgár aki boldogul az életben.. Semmi bajom nem lett, mert gyerekkoromban megvertek... Ez csak ma jelent gondot...Régen nem.. Régen ezt nevelésnek hívták..

2013. aug. 25. 20:07
 13/37 anonim ***** válasza:
Én először is azt kérdezném meg, hogy otthon nálatok minden rendben van? Nem veszekedtek, beszéltek csúnyán (akárcsak véletlenül is kiszalad)? A gyerek mit csinál napközben, láthat-e bármiféle agresszív dolgot, akár tévében -hacsak véletlenül is - vagy számítógépen? Mennyire van lekötve az ideje, lehet-e vele játszani/foglalkozni, van-e amit szeret csinálni? Úgy alapvetően ezeket a dolgokat kelle letiszázni, ha otthon minden rendben, és az agressziónak, illetve a dühnek úgy tűnik nincsen oka, illetve nincs olyan minta, amiből ezt vehette, akkor csak a beszélgetés és fegyelmezés segíthet. Itt jön az, hogy mi az amit szeret, ha rosszul viselkedik akkor elveszed azt a játékát, vagy nem mentek arra a helyre, ha bárhol hisztizik azonnal haza kell menni, meg amit a többiek is írtak, amennyire csak lehet ignorálni kell, amíg le nem nyugszik. Mondjuk az is érdekelne, hiszen két évesen azért már ki tudja fejezni magát, ha megkérdezitek vagy beszélni próbáltok vele mit mond? Egyáltalán lehet-e vele kommunikálni?
2013. aug. 25. 21:00
 14/37 anonim ***** válasza:

én azt olvasom ki a soraidból, hogy itt a düh kezelésével van a gond. legalábbis te ezt gondolod.

olvastam egy könyvet, meg nem mondom ki volt az írója, de abban volt egy ilyen esetre megoldás:

ki kell nevezni egy nagy plüsst és azt ütni a gyereknek :)

mikor otthon rájön a hiszti, mikor látod, hogy düh van benne, de nem tudja kiadni, mikor unatkozik és szétszedi a lakást...

nem tudom, hogy működik-e, de az biztos, hogy veszteni nem vesztetek semmit ha kipróbáljátok :)

2013. aug. 25. 21:09
 15/37 A kérdező kommentje:

Nálunk rendben van nagyjából minden. Nem tőlünk látja az agressziót, a tv-ben csak mesét néz, mi nem nézünk tv, ő pedig csak dvd-t néz. Számítógépnek a közeébe sem mehet. Amúgy sem érdekli, de nem is engedem.

Persze előfordul, hogy (főleg én) dühös vagyok, vagy ideges, mert már ezredszer pakolok aznap, vagy mert elegem van a házimunkából, robotnak érzem magam, ilyenkor lázadok,de ezt sem úgy teszem, hogy az őrá káros hatással lenne :-)))

Kommunikálni nehéz, nem beszél még, csak nagyon kevés dolgot, alapvetően nem tudunk beszélgetni, mindent megért, ebben biztos vagyok, de az is frusztrálja, hogy nem tudja elmondani a kínját.

Mondok egy példát, hogy lássátok miért hisztizik, levágja a wc tetőt mindig, rászólok, kisfiam ne csapd le, rávágod a kezedre fájni fog, és egyébként sem szabad csapkodni, ő csak csapkodja, rászólok megint és megint és megint, 4 alkalommal szólok, ötödikre kiviszem a fürdőből, na ekkor jön a paláver, ordít sikít stb. Ilyenkor ott hagyom, vagy felviszem a szobájába.

Fárasztó. Az egész napom ebből áll, hogy nemszabad,necsináld,csináljunkmást,mutatokmást,adokmást,másszle,álljfel stb. És ő SOSEM csinálja amit kérek.

2013. aug. 25. 22:32
 16/37 A kérdező kommentje:
Az ideje maximálisan le van kötve. Kertesben lakunk, reggel kiszabadul, estig kint vagyunk. Szomszéd gyerekekkel játszik, vagy egyedül, vagy jövünk megyünk, sétálunk, bicajozunk, megyünk a játszótérre, vonatot nézünk, tóban úszunk (ha az idő engedi), vagy kavicsot dobálunk, vagy megyünk a mezőre nyulakat nézni, vagy a nagyszülőkhöz ugrunk át a másik városba, a dédinél vannak tyúkok kakasok, hetene többször megyünk oda is. NEM unatkozhat. Az egész napom abbl áll, hogy ő jól érezze magát, kalandokat éljünk át, míg lehet, mert hamarosan jön az ovi, kevesebbett leszünk együtt, bár ilyen napok után már mint a megváltót, úgy várom az ovit:-)
2013. aug. 25. 22:36
 17/37 A kérdező kommentje:
Volt, hogy próbáltam adni neki egy nagy vizilovat amikor mérges volt, de eldobta, nem püfölte.-)) Inkább hozzámvágta:)
2013. aug. 25. 22:37
 18/37 A kérdező kommentje:

12-esnek. Igen, neked is igazad van! (Sosem voltam az az ember aki javasolta volna bárkinek is, hogy üsse meg a gyerekét, egészen addig míg nem lett gyerekem:-))

Nem értem a mai embereket. Semmit nem szabad csinálni, mert a gyerekre káros, ne legyek ideges, mert ő is az lesz, káros rá, ne legyek mérges, mert káros rá, ne sírjak előtte, mert káros ha látja, nem veszekedhetek, mert káros. Nem ölök embert, nem köpködök senkit, nem verek be orrokat, nem lopok, próbálok JÓ példát mutatni DE EMBER VAGYOK! Aki néha dühös, és káromkodik, aki veszekszik, vagy rossz napja van...És igen ő is ember, neki is lehetnek rossz napjai, de ki ha nem én leszek az az ember aki megtanítja arra, hogy nem bántjuk a másikat? Nem rúgunk bele, nem marjuk ki a szemét, nem üvöltünk a földön fetrengve, mert különben tényleg repül a büdös nagy pofon. Énénén.

Engem is elvertek. Anya nem sokszor, apám többször, utáltam is, mert ő ok nélkül (berúgott) ütött vágott, talán ezért érzem úgy, hogy nem lehet ez az elsődleges eszköz a kezemben, talán ezért írok ide, segítségért kiáltva, hááátha valaki megmondja a tutit, és NEM KELL elvernem a büdös kölyköt. De sajnos ma délután miközben ültem itt a net előtt, és gondolkodtam a mai napon, a gyerekemen, az idióta viselkedésén, megpróbáltam úgy nézni a dolgokat mintha mással történtek volna, csak nézőként tekintettem az esetre, és bizony, ezt mondtam: Mi a fenéért nem vágja jól nyakon azt a hisztiző kis majmot? És igen, azt hiszem a következő ilyen alkalomnál bizony el fogom verni:-/

2013. aug. 25. 22:52
 19/37 anonim ***** válasza:
23%
Kedves 10. Szép írás,sok igazság...én példáúl soha nem kaptam ki és egyetemet végzett orvos lettem.A gyerekeimet sem ütöttem meg soha.Van abban valami,hogyha elszakad a húr...de én mindig az ő helyébe képzelem magam. az én nagylányomnál nem kell rosszabb. Lassan 5 éves... reggeli,ebéd,vacsora általában a földön végzi,rácsaphatnék a kezére...nem teszem.. talán az orvosi miatt,talán mert ezt láttam,másképp kezelem... Ő ilyen,ez vissza vezethető kisebb korár... szerintem a pofon a legmegalázóbb dolog a világon... én is kaptam már,nem a szüleimtől,mástól....soha nem ütném pofon az ellenségemet sem.. nem,hogy a véremet. Én is felnőttem és normális felnőtt lettem,ahogy a lányaim is felfognak.
2013. aug. 25. 23:30
 20/37 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó: rendben, akkor mond meg nekem, hogyan kezeljem a helyzeteket? Te hogy kezelted, vagy mit csinálnál az én helyemben? Nagyjából leírtam mik szoktak történni, ezek midennapos dolgok csak más más szituációban, de a vége mindig ugyanaz. Mond el nekem hogyan csináljam, hogy jó legyen. Én lennék a legboldogabb ha nem kellene elvernem. Szinte az összes lehetséges retorziót kipróbáltam rajta, semmi nem működik hosszútávon.
2013. aug. 26. 06:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!