Kezelhetetlen probléma? Lsd. Lent
Figyelt kérdés
Pár napja kezdte el ezt csinálni a 21 hónapos kisfiam, h pl. a boltban, amikor fizetek, és 1 pillanatra elengedem, futásnak ered, ki az ajtón, és meg sem áll, amíg utól nem érem. Hiába kiabálok utánna, h "állj meg, hova mész, gyere vissza"stb., mintha nem is hallaná. Csapot-papot ott hagyva rohantam utána, addig állt a sor. (Egyébként többen csak nézték, h mi történik, de hogy vki elkapta volna... véletlenül se. Utána nagyon megszidtam, h nem szabad ilyent csinálni, ecseteltem, h mi történhetett volna stb. 20 percre rá megint megcsinálta, és másnap is a bankban. Vásárlás alatt szófogadó, nem nyúl semmihez, nem okoz gondot neki. Alapjában véve is engedelmes kisfiú. szerintem nem értette meg, h mi a baj, csak azt látta, h nagyon pipa vagyok. Tapasztaltatok hasonlót? Ez életkori sajátosság? Van megoldás?2013. jan. 16. 09:27
1/5 anonim válasza:
Ezt ne hagyd semmiképpen, már a fizetés előtt mondd meg neki, hogy fogja meg a kabátod szélét, sáladat, és el ne engedje, amíg nem szólsz! Ez nagyon életveszélyes is lehet, nálunk ilyen még nem volt soha, hogy kifutottak volna, pedig a három gyerekkel minden pénteken megyünk nagybevásárolni.
2/5 anonim válasza:
Nálunk is előfordult már,az ikrek közül egyikük tuti meglóg alkalmanként.Amíg pl.zárom az ajtót vagy szintén fizetek.Én is kiakadok,legutóbb is 100szor elmagyaráztam,hogy miért veszélyes ez.De nagyon résen kell lennem mindig!
3/5 A kérdező kommentje:
azt hiszem tényleg csak azzal próbálkozhatok, ha megkérem, h fogja meg ezt v azt, vagy h segítsen vmiben. Nagyon ijesztő különben tényleg, mégha csak 1 pillanatra is tűnik el az ember szeme elől. Remélem, ez beválik. Megpróbálom azért szóval is "meggyőzni". Köszi a tippeket!
2013. jan. 16. 14:32
4/5 anonim válasza:
Ha megpróbálnád bevonni a fizetésbe?pl. mindig a kisfiam pakolja fel az árut a szalagra, és sokáig ő adta a bankkártyát a pénztárosnéninek, nyomta a zöld gombot. Ez lehet olyan jó mulatság számára, amiért nem érdemes meglógni.
Egy másik apróság amire gondoltam: nem szabad fegyelmezéssel "jutalmazni", lehet szórakoztatja,hogy hatással van rád, biztos furcsán hangzik.
Menj utána és teljesen nyugodt hangon mond el neki, hogy nagyon aggódtál és megijedtél, hogy elveszítitek egymást, ha saját érzéseidről beszélsz neki, lehet elgondolkozik rajta.
5/5 A kérdező kommentje:
Igen, valószínű, h ő ezt játéknak éli meg, abból is gondolom, h vigyorog mint a tejbetök, nem érzi a súlyát 21 hónaposan még annyira. Nem a boltban szidtam le, hanem amikor onnan kimentünk, leguggoltam hozzá, és mondtam, h ez nagyon rossz, buta viselkedés, anya nagyon szomorú, ha ezt csinálod stb. Nem akarom ijesztegetni sem, mert amúgy nagyon ijedős, ha azt mondanám neki, h ha kiszalad, akkor megyünk a doktor nénihez, akkor 1 lépést sem menne :) Dehát ezt mégsem lehet, a doktor nénink amúgy kedves, jófej. Megpróbálom minél jobban bevonni, de az is úgy szokott lenni, h vagy vevő rá vagy nem. na majd igyekszem...
2013. jan. 17. 10:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!