Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvodai nyitvatartás másnak...

Az óvodai nyitvatartás másnak nem probléma?

Figyelt kérdés
Nekem még csak 1 évesem van, de nemrég szembesültem vele, hogy az óvodák 16:00 órakor, de legkésőbb 16:30-kor bezárnak. Na most ha az én munkaidőm legjobb esetben is 16:30-ig tart (a férjemé szintén), 15 km-re van az óvoda a munkahelyemtől, akkor ugyan mégis hogyan oldjam meg, hogy időben elhozzam? Egy másik ismerősöm azt mondta, ő sem érti a dolgot, pedig az a jellemző, hogy a gyerekek 90-a fél 8-kor érkezik az óvodába, és 3-kor már mennek értük. Milyen munkarendben dolgoznak ezek a szülők? Vagy hogyan oldják meg, ahol nincs elérhető nagymama a közelben???
2013. jan. 14. 13:54
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
31%
A szülök megoldják, hogy az egyikük késöbb megy be, a másik meg elöbb jön haza. (Természetesen aki késöbb megy, az annyivala késöbb is jön el, és viszont)
2013. jan. 14. 13:56
 2/28 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk a reggeli nyitás a probléma, mert én 6-14 óráig dolgoztam. Az ovi 6-kor nyit (van ami fél 6) De hogy odaérjek melóba félkor legkésőbb indulnom kell. Férjem éjjeles, ő reggel 6-kor végez. Nekem is még csak 1 éves a lányom, remélem addigra találunk megoldást, de már én is gondolkodtam rajta, hogy mi lesz.
2013. jan. 14. 13:57
 3/28 anonim ***** válasza:
84%

Én pl. 5re érek oda a gyerkekért, de nálunk 6ig van az óvi reggel 7-től.

Én elhozom a lányom és még 3 másik gyereket. 7-ig nálunk vannak és odajönnek a szülők értük.

Megállapodás kérdése, hogy ki mikor és hogyan hozza el a másik gyereket.

Egyébként sok gyerekért nem nagyi és a szülők jönnek, hanem a keresztszülők, nagyobb testvérek.

Hiába van 6ig az ovi. fél6-kor már öltöznek a dadusok.

2013. jan. 14. 13:58
 4/28 anonim ***** válasza:
70%
8-16:30-ig van munkaidőm,de gyerekre tekintettel 7:30-tól 16-ig dolgozom (irodai meló,nem gond),és pont beérek érte 16:30-as zárás előtt.
 5/28 anonim ***** válasza:
95%

Nemrég volt erről egy kérdés elég sokan írtak rá sajnos nem találom. Ott is leírtam hogy nekem se fér a fejembe hogy hogy lehet hogy háromnegyed 5kor az én gyerekem az utolsó és már fél 5 felé is igen kevesen vannak. A férjem is , én is dolgozunk, nagyszülők nem "ugraszthatóak" bébiszittert ezért nem fogok fizetni, nem tudom hogy lehet hogy a 25 gyerekből 22 nek a szülei RENDSZERESEN 3kor fél 4kor eljönnek a munkahelyről..

Egyébként 7 től 5 ig szoktak lenni az ovik elég gáz hogy a tietek bezár 16.30 kor. :((

6/28 anonim ***** válasza:
90%
2013. jan. 14. 14:02
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
ma 13:58-as: sok szülö reggel 6-tól 2-ig dolgozik!!!!
2013. jan. 14. 14:05
 8/28 anonim ***** válasza:
73%

aha az "jó" :( és reggel 6kor már van ovi? Mert nálunk nincs...:(

és akkor reggel ki viszi apa? De ehhez az kell hogy apa meg 8 tól dolgozzon. A mai világban mikor örül az ember ha munkája van, nehéz még ezt is figyelembe venni hogy nem egyforma munkarendben dolgozzanak a szülők.

2013. jan. 14. 14:19
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez nekem is nagy dilemma lesz. Én van mikor este 10-ig is dolgozni fogok. a Párom legkésőbb 5-kor végez, nemtudom meddig lesz nyitva az ovi, ahova járni fog a kisfiam, de remélem legalább fél hatig, így a párom majd el tudja hozni, ha én dolgozok. Az én munkahelyem nem engedné meg, hogy más beosztásba járjak, de örülök, hogy van munkahelyem ebben az országban.

Gondolom sok gyerek anyukája otthon van a kisebb tesóval, így már 3-kor tud menni érte.

A többiek meg irodai munkát végeznek, ahol a főnökök is toleránsabbak.

2013. jan. 14. 14:22
 10/28 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, mert aki reggel 6-ra jár, az nagy valószínűséggel 2 műszakban dolgozik. Ha éppen nem váltott műszakosak a férjével, a délutános műszak idején egyik sem tudja elhozni a gyereket. Az irodai munkarend általában 16:30-ig tart, és a legtöbb munkáltató nem preferálja a rugalmas munkaidőbeosztást. Amikor még dolgoztam, ritkán tudtam eljönni 18:00 óra előtt, mert nem végeztem a munkával. Nem hiszem, hogy a munkahelyemen szolidárisak lesznek majd a jövőben pusztán azért, mert gyerekem van.
2013. jan. 14. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!