Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvodai nyitvatartás másnak...

Az óvodai nyitvatartás másnak nem probléma?

Figyelt kérdés
Nekem még csak 1 évesem van, de nemrég szembesültem vele, hogy az óvodák 16:00 órakor, de legkésőbb 16:30-kor bezárnak. Na most ha az én munkaidőm legjobb esetben is 16:30-ig tart (a férjemé szintén), 15 km-re van az óvoda a munkahelyemtől, akkor ugyan mégis hogyan oldjam meg, hogy időben elhozzam? Egy másik ismerősöm azt mondta, ő sem érti a dolgot, pedig az a jellemző, hogy a gyerekek 90-a fél 8-kor érkezik az óvodába, és 3-kor már mennek értük. Milyen munkarendben dolgoznak ezek a szülők? Vagy hogyan oldják meg, ahol nincs elérhető nagymama a közelben???
2013. jan. 14. 13:54
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Tévedés, hogy az irodában toleránsabbak a munkatársakkal. Ha nem végzed el a munkádat, felvesznek helyetted mást. És soha nem 8 órás a munkaidő! A túlóra természetesen nincs fizetve, az csak elvárás. De az ember örül, hogy dolgozhat, nyilván.
2013. jan. 14. 14:27
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Köszi a lepontozást :)))

Én is hivatalban dolgozom és nálunk sincs ilyen hogy majd én mindig hamarabb lelépek:)

Jó ötlet ez a környező anyukákkal összefogás egyébként.

2013. jan. 14. 14:34
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Megértem az aggodalmadat, valóban faramuci helyzet ez. Nálunk az óvodában sokak azért tudtak a gyerekért menni időben, mert otthon voltak a kistesóval, de persze mindenféle egyéb megoldás is volt, ahogy írták, vannak, akik hamarabb mennek, és hamarabb jönnek el, és igen sok helyen a nagyszülők vitték a gyereket haza. Meg aztán volt, aki bébiszittert fizetett erre.

Az iskolában (ahol azért még elsőben-másodikban nem egyedül megy haza a gyerek), már jobbára a nagyszülők mennek a gyerekekért, legalábbis én ezt látom.

Mondjuk, ha belegondolunk egy gyerek helyzetébe, napi 8 óra is elég sok és fárasztó neki egy intézményben, és hát a szülőkkel így alig találkozik. Tudom, hogy nem jókedvében nem mennek a szülők korábban értek, ezt csak azért írom, mert fel nem foghatom, kis hazánkban miért nem rugalmasabbak a munkáltatók mondjuk az irodai melóknál, ahol sok esetben meg lehetne oldani akár a részleges távmunkát is.

2013. jan. 14. 14:37
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezzel én is gondban vagyok (leszek). Apuka még reggel csak-csak el tudná vinni, de így is 6.30-kor már benn lennének a gyerekek. Férjem este legkorábban este 6-kor ér haza. Az én munkaidőm 7-15.30-ig volt, ha megmarad a munkám, akkor lesz is. Ráadásul ez csak papíron létezett, mert átlag napi 1,5-2 óra túlóra volt. Nekem 5.30-as busszal el kellene mennem, hogy beérjek, és 17-re érek haza, ha el tudok jönni a hivatalos munkaidő végén. Az ovi 16.30-kor zár.

Valószínű más munkát kell keresnem, mert ezt így nem lehet megoldani. Szerencsére egy kicsit még arrébb van, mert a kisebbik még csak 1 hónapos. De ha erre gondolok, már előre aggódok.

2013. jan. 14. 14:37
 15/28 anonim ***** válasza:
Ez érdekes lesz nálunk is,én hétfőtől-péntekig 6-17-ig dolgozom szombaton 6-12-ig.A párom 7-18-ig de van hogy tovább.Na ehhez biztos nem igazodik egy bölcsi sem.Lehet munkahelyet kell váltanom majd.
2013. jan. 14. 14:44
 16/28 A kérdező kommentje:
Hát ez nem túl biztató. A kistesó megoldás, de az utolsó gyereknél már nincs kistesó, akivel anya otthon lenne, tehát előbb-utóbb ők is szembesülnek a problémával.
2013. jan. 14. 15:17
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az óvodában jo ha a szulokbol 5-en dolgoznak. A tobbi munkanélkuli (20 gyerekbol). Itt ezért tudnak a gyerekért menni 3-kor.
2013. jan. 14. 15:43
 18/28 anonim ***** válasza:
Mi úgy tudtuk megoldani, hogy én 8-5-ig dolgoztam, így én vittem reggel a lányunkat, a férjem pedig 6-2-ig (mindig csak délelőttös műszakban), és így ő elhozta 3-kor. Most itthon vagyok a kicsivel, így én viszem és hozom a nagyot oviba, de közben anyukám is nyugdíjas lett, szóval szerencsére a későbbiekben is megoldott a helyzet, még ha a mi munkaidőbeosztásunk változna is.
2013. jan. 14. 20:54
 19/28 anonim ***** válasza:
Nálunk reggel hattól este hatig van ovi. Viszont reggel 6-7 között és du. 17-18 között össze vannak vonva a csoportok, kicsik és nagyok, csak ügyelet van. Viszont egy gyerek napi 10 óránál többet nem tartózkodhat az oviban. Ha este 6-ig ott van, akkor reggel 8-kor viheted csak.
2013. jan. 14. 23:42
 20/28 anonim ***** válasza:
nekem a fő bajom az (lesz, ha a kistesó is ovis lesz), hogy nyáron 1 hónapra bezár az ovi.... Na, akkor mi lesz? Külön veszünk majd ki a férjemmel szabit és nem lesz közös családi pihenés, vagy mégis mi lesz????? Más nincs, aki vigyázna a gyerekre. ismeretlen szülőkre (ovistársak anyukái) biztos nem bízom rá a gyerekeket....
2013. jan. 14. 23:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!