Az óvodai nyitvatartás másnak nem probléma?
Köszi a lepontozást :)))
Én is hivatalban dolgozom és nálunk sincs ilyen hogy majd én mindig hamarabb lelépek:)
Jó ötlet ez a környező anyukákkal összefogás egyébként.
Megértem az aggodalmadat, valóban faramuci helyzet ez. Nálunk az óvodában sokak azért tudtak a gyerekért menni időben, mert otthon voltak a kistesóval, de persze mindenféle egyéb megoldás is volt, ahogy írták, vannak, akik hamarabb mennek, és hamarabb jönnek el, és igen sok helyen a nagyszülők vitték a gyereket haza. Meg aztán volt, aki bébiszittert fizetett erre.
Az iskolában (ahol azért még elsőben-másodikban nem egyedül megy haza a gyerek), már jobbára a nagyszülők mennek a gyerekekért, legalábbis én ezt látom.
Mondjuk, ha belegondolunk egy gyerek helyzetébe, napi 8 óra is elég sok és fárasztó neki egy intézményben, és hát a szülőkkel így alig találkozik. Tudom, hogy nem jókedvében nem mennek a szülők korábban értek, ezt csak azért írom, mert fel nem foghatom, kis hazánkban miért nem rugalmasabbak a munkáltatók mondjuk az irodai melóknál, ahol sok esetben meg lehetne oldani akár a részleges távmunkát is.
Hát ezzel én is gondban vagyok (leszek). Apuka még reggel csak-csak el tudná vinni, de így is 6.30-kor már benn lennének a gyerekek. Férjem este legkorábban este 6-kor ér haza. Az én munkaidőm 7-15.30-ig volt, ha megmarad a munkám, akkor lesz is. Ráadásul ez csak papíron létezett, mert átlag napi 1,5-2 óra túlóra volt. Nekem 5.30-as busszal el kellene mennem, hogy beérjek, és 17-re érek haza, ha el tudok jönni a hivatalos munkaidő végén. Az ovi 16.30-kor zár.
Valószínű más munkát kell keresnem, mert ezt így nem lehet megoldani. Szerencsére egy kicsit még arrébb van, mert a kisebbik még csak 1 hónapos. De ha erre gondolok, már előre aggódok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!