Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy képes valaki megütni a...

Hogy képes valaki megütni a gyerekét?

Figyelt kérdés

Azért akiért küzdött,hogy összejöjjön,akihez beszélt mikor a hasában volt,akit 9 hónapig várt,akiről álmodozott?

De ez csak nekem ilyen nagy dolog,más lazán rácsap, a fenekére,a kezére,mondván ezzel nem sérül a lelke.Akkor akik kapnak 1-1 nyaklevest,fenékre csapást azok miért hajtják le a fejüket,vagy védekeznek,ha az anyuk megemeli mellettük a kezét?

Ugyan én még csak 16 éves vagyok,de én vigyázok a lassan 2 éves húgomra és 7 hónapos öcsénkre,soha nem lennék képes megütni,ahogy anyu sem.Hogy képes erre egy anya?

2013. júl. 30. 15:26
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ezek a büntetőszék, szamárpad, sarokban állás, szobába zárás "kegyetlenségek" sem jobbak. Egyszer láttam pont egy ilyen "fogságot", semmi értelmét nem láttam, ráadásul ez is ugyanolyan megalázó. Ott bőg a gyerek, a szülő meg követeli túlordítva, hogy maradjon ott. Akkor már inkább egy kisebb füles (mert ugye ez legtöbbször hirtelen reakció eredménye, nem tudatos, tervezet eszköz), vagy egy határozott kioktatás.
2013. júl. 30. 16:06
 12/42 Szilvi01 ***** válasza:
92%
Ismét egy gyerektelen anyuka osztja az észt! Majd haneked is lez gyereked akkor oszt az észd. Nyílván nem ütünk meg egy gyereket, de igenis rákell szólni ha pl veszélyes dolgotcsinál, s néha rácsapok a kis kezére, megütni eszembe nem jutna. A gyerekvállaláshoz hozzátartozik a nevelés is!
2013. júl. 30. 16:11
 13/42 A kérdező kommentje:
Ha lever egy vázát nem cipeljük a bünti székbe. Legugolok hozzá megfogom a kis kezét és elmagyarázom miért nem lehet,vagy elvonom a figyelmét.
2013. júl. 30. 16:16
 14/42 anonim ***** válasza:
96%
,,Anyám egyszer ütött meg, az életben nem felejtem el neki, és nem bocsátom meg. A kapcsolatunk olyan, amilyen." Ez egy nem normális dolog,hogy ennyire a lelkedre vetted,és a mai napig ezen rágódsz! Elég gyenge lelkű vagy....és nem hinném,hogy attól az egy ,,pofontól,,lettél ilyen...nem tudom,hogy tudod az életben felbukkanó igazi ,,nagy pofonokat,, feldolgozni,és túljutni a nehézségeken.Istenem..ha nekem csak ennyi bajom volna,hogy anyám hányszor pofozott meg,és milyen ,,sérült,, lettem. :) Ugyan már! Örülök,hogy megnevelt,normális lelkületű,józan gondolkodású ember lett belőlem,és a másik két tesómból is!Köszönjük jól vagyunk!A kapcsolatunk a szüleinkkel mondhatni tökéletes!
2013. júl. 30. 16:21
 15/42 anonim ***** válasza:
78%

14-es vagyok..még valami! Kedves kérdező! 16 évesen,még lehet hogy meg vagy áldva tengernyi türelemmel...Anyud pedig szintén,főleg,hogy nem ő van a tesóiddal napközben,hanem te!!

Most pedig jöhetnek a piros kezek!!! :D

2013. júl. 30. 16:27
 16/42 anonim ***** válasza:
95%

Nem gyerektelen anyuka,hanem egy gyerek osztja az eszt.

Akinel nem mellesleg ismeros a stilusa.....

Eloszor szogezzuk le IGENIS van kulonbseg a neveles celzatu odalegyintes kozott es az elvezetbol valo veres kozott!

Nyilvan senki nem utlegeli csak ugy a gyermeket a valaszadok kozul.

Nalam is elofordult hogy racsaptam a kezere,fenekere. Viszont ha felmergesitettek soha nem csaptam oda idegbol. Mert tudom hol a hatar.

Ahogy tudta anyam,apam es meg millio ismeros szulo.

Nincs ket egyforma ember/gyerek/felnott vagy csalad.

Erdekes,az en gyerekeim nem rohannak vedekezo allasba ha felemelem a kezem,ellenben tokeletesen tudnak viselkedni barhol.

2013. júl. 30. 16:30
 17/42 anonim ***** válasza:
96%
Drága kisfiamat egyszer rajta kaptam, hogy az elektromos vezetéket próbálja pont ketté harapni. Meg is ijedtem mérges is lettem és bizony rácsaptam a szájára. Tényleg csak fél pillanatot hagytam magára amíg be nyúltam a szekrénybe egy tiszta ruhát kiszedni neki. Mások nem ütöttem meg a gyereket, de ezt az egy pofont nem bánom. Mert inkább én üssem meg mint az áram.
2013. júl. 30. 16:33
 18/42 anonim ***** válasza:
15%
Nem vagyok gyenge lelkű, felnőtt nő vagyok, családdal és több komolyabb pofont is kaptam már az élettől, amit feldolgoztam. Ezt is feldolgoztam, de más a helyére tenni és más elfelejteni. Nem volt jogos. Nem tudom tisztelni azt, aki üt. Ezt egyetlen kapcsolatomban sem fogadtam el azóta sem, és a szüleimtől sem fogadtam el. Amikor pedig anyám ütött, jobban fájt, mint ha egy idegen tette volna, főleg, hogy tartottam magam annyira normálisnak, hogy lehet velem beszélni is, de neki ahhoz nem volt türelme. Úgy tűnik gyereke válogatja, kire hogy hat. Én soha az életben nem ütöm meg a gyerekem. Nevelem, de nem ütök.
2013. júl. 30. 16:43
 19/42 anonim ***** válasza:
97%
Lazán:)Reflexből rezzen össze még az is akit nem ütnek.Egy hirtelen mozdulattól .Állandóan harapott mindenkit az egyik kisgyerek a szomszédban.Gyereket,felnőttet hetekig.Egyszer az anyja hirtelen szájon csapta a harapás amikor tetten érte.Na azóta nem harap.......A szép szó nem segített.
2013. júl. 30. 17:02
 20/42 anonim ***** válasza:
98%
Ugyan közöm nincs hozzá,de szerintem meg az a nem normális,hogy 16 évesen magántanulóként neked kell rendezni a két kis tesódat,van,hogy a nap 24 órájában is...
2013. júl. 30. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!